Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “X”

Lic. Medicinsk Tränare
TILLBAKA TILL UTBILDNINGAR

Lic. Medicinsk Tränare

39.900:- ex. moms

Utbildningen till Lic. Medicinsk Tränare by The Academy® är en vidareutbildning för dig som har en grundläggande utbildning inom träning och hälsa som tränare, idrottslärare, fystränare eller liknande. Utbildningen vänder sig också till dig som är fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor och vill utveckla din kompetens inom träning. 

Nyhet

Nu kan du delbetala din utbildning räntefritt med 1990:- ink moms under 24 månader via vårt samarbete med Humanfinans. En anmälningsavgift till oss på The Academy med 1990:- ink moms tillkommer. Kontakta oss på info@theacademy.se för mer information. 


Vi ger dig en unik vidareutbildning 


HÖG KOMPETENS I SAMVERKAN  

Utbildningen är unik i sitt slag i Sverige, och vad vi vet även i världen. Den är utvecklad av och genomförs i samarbete med: 

Michail Tonkonogi, professor i medicinsk vetenskap är en av landets främsta experter och forskare inom området fysisk träning och hälsa. Michail är rådgivare åt flera idrottsförbund, elitidrottare och tränare, författare till många böcker och ett stort antal vetenskapliga artiklar.

Carita Lesche, utbildad idrottslärare, pedagog och leg. naprapat. Carita arbetar som tränare med specialiteten rörelseanalys. Carita har under många år utbildat tränare nationellt och internationellt. 

Utöver Michail Tonkonogi och Carita Lesche har The Academys team och andra spetskompetenser och verksamheter bidragit med input och feedback.

Michail och Carita möter du som utbildare under utbildningen tillsammans med ett team av spetskompetenser inom olika områden. 


BAKGRUND TILL YRKESROLLEN MEDICINSK TRÄNARE

I dag finns det, trots kunskap om den fysiska träningens stora positiva inverkan på olika diagnoser, ofta ett glapp mellan sjukvård och träning. Sjukvårdens ansvar tar slut långt innan individen har fått tillräckligt med kunskap och support för att själv fortsätta att må så bra som möjligt.


Ska samhället få bukt med den eskalerande ohälsan behövs det tränare som kan ta vid där individen lämnar sjukvården. Den roll som en medicinsk tränare har är tydligt skild från den funktion som sjukvården har, att ställa diagnos och behandla. Den medicinska tränaren ska vara bryggan mellan sjukvård och personens förmåga till att driva sin egen träning.

Den medicinska tränaren har kompetens inom vilken träning som ska bedrivas för personer med olika diagnoser och begränsningar. I samverkan med andra yrkesprofessioner individanpassar, planerar, genomför och utvärderar du som medicinsk tränare fysisk träning vid:

  • Stressrelaterade sjukdomar
  • Sjukdomar och dysfunktioner i rörelseapparaten
  • Hjärt-kärlsjukdomar
  • Metabola sjukdomar
  • Åldersrelaterade sjukdomar 

    Som medicinsk tränare har du strategier och metoder för informationssökning och kritisk analys av information inom området individanpassad medicinsk träning och följer med i forskningens utveckling kring de områden som en medicinsk tränare verkar inom.


UTBILDNINGENS SYFTE - skapat efter dagens behov 

Utbildningens syfte är att utbilda tränare som har kompetens att träna människor som har fått en diagnos och eventuell behandling av sjukvården och därefter behöver mer kunskap och stöd för att skapa och bedriva långsiktig träning med hänsyn till diagnosen.

Redan idag finns det ett behov av medicinska tränare på olika specialiserade friskvårdsverksamheter som arbetar tillsammans med t ex läkare, naprapater och sjukgymnaster. Även på träningsanläggningar som idag når en bred målgrupp är det många kunder som har en problematik som tränaren behöver ta hänsyn till. Med ökad kompetens ökar både tränarens och verksamhetens möjligheter att finnas där för en större målgrupp med kvalitativ personlig träning. 


EFTER UTBILDNINGEN

Som Lic. Medicinsk Tränare by The Academy® möter du dem som på grund av fysisk eller psykisk ohälsa upplever en begränsning. Det kan vara en skada i rörelseapparaten, livsstilssjukdomar som diabetes, övervikt, hjärt- kärlsjukdomar och stressrelaterade problem.

Du arbetar med att träna dem som har fått en diagnos och eventuell behandling av läkare eller terapeut och därefter behöver mer kunskap och stöd för att skapa och bedriva långsiktig träning med hänsyn till diagnosen. På så sätt kan du i din yrkesroll bidra till högre livskvalité för många människor.
Din samverkan med andra professioner blir viktig för att få rätt underlag till träningen och för att kunna slussa kunden vidare vid behov av andra kompetenser. 

UTBILDNINGENS OMFATTNING


112
lärarledda timmar genomförs på The Academy School i Stockholm. 
Den totala utbildningstiden beräknas till ca 300 timmar där ca 188 timmar genomförs hemma och består av: 
- inläsning av utbildningsmaterial och böcker 
- egen praktisk träning 
- praktisk träning av en träningsperson
- casearbeten

De praktiska arbetsuppgifterna kan genomföras i ditt befintliga arbete om du är aktiv som tränare eller terapeut.

UTBILDNINGENS PROGRAMMÅL, LÄRANDE MÅL OCH INNEHÅLL (PDF) 


UTBILDNINGSMATERIAL

- ett för utbildningen specifikt framtaget digitalt material med filmer och bilder
- länksamling till aktuella forskningsrapporter, organisationer och rekommendationer
- böcker
- skrifter om forskningsrapporter och sjukdomar

Notera att du behöver en egen införskaffad iPad under din utbildning. Detta ingår inte i utbildningspriset.


UTBILDNINGSDATUM

Dagarna nedan innebär lärarledd undervisning ca 8 timmar/dag på The Academy School i Stockholm. Undervisningen är obligatorisk. Höstens utbildning har precis startat och nästa start är den 2 oktober 2020.

Lic. Medicinsk tränare hösten 2020

2-4 oktober                                    
13-15 november
11-13 december                          
22-24 januari 2021                      
3-4 april 2021  

FÖRKUNSKAPSKRAV

Eftergymnasial utbildning inom anatomi, fysiologi och träningslära. 
Utbildning i och erfarenhet av att träna alternativt behandla människor.

UTBILDNINGSINTYG OCH LICENSDIPLOM

Efter 100% närvaro på de lärarledda utbildningsdatumen och godkänt resultat på teoretiska och praktiska examinationer tilldelas du utbildningsintyg och licensdiplom. 

PRIS

39 900:- ex. moms / 49 875:- ink. moms

Vi samarbetar med Humanfinans för att tillsammans med dem möjliggöra räntefri delbetalning. 
Kontakta oss på info@theacademy.se så berättar vi mer. 

Lic. Medicinsk Tränare
  • Stockholm 2 okt - 14 mars 2021
Visa alla tillfällen