När du vill. Där du vill

Lic. PT Online

100% flexibilitet, 100% du!

Nu revolutionerar vi utbildningssverige med en banbrytande PT-utbildning som är 100% digital.

Pris

15 900 SEK

inkl moms.

Specialbyggd studieportal

Materialet finns i vår specialbyggda studieportal i samma sekund du loggar in, därefter är det du som väljer var, när och hur du vill studera. För att du ska hålla motivationen uppe under hela utbildningen inkluderar vi:

  • Studiematerial anpassat efter den senaste forskningen inom pedagogik
  • En fokustimer som hjälper dig ta korta och regelbundna raster
  • Ett interaktivt lärosätt med varierande inlärningsmoment (videos, text, bilder, hemuppgifter, quiz osv.)
  • Möjlighet att få snabba svar från din personliga kontakt på vår studiesupport

Vem är utbildningen till för?

Utbildningen är perfekt för dig som brinner för träning och hälsa, varesig du vill kunna erbjuda PT-tjänster till klienter online, på plats, hjälpa vänner och bekanta eller helt enkelt vill lära dig hur du på egen hand kan optimera din träning.

Vad ingår?

  • En unik digital utbildningsupplevelse från en av Europas största utbildningsaktörer
  • Licens ackrediterad av EuropeActive (EQF 4 Online).
  • En egen hemsida
  • Ett forum för alla som läser utbildningen (där du kan dela tips, ställa frågor och bygga nätverk)
  • Kontaktuppgifter till alla potentiella arbetsgivare i skolans nätverk

Vanliga frågor och svar

Om utbildningen

Utbildningen består av egenstudier på vår digitala studieportal och beräknas till totalt ca 456 studietimmar*. Studiematerialet ingår i priset och består av såväl text, bilder, videos, hemuppgifter, praktik och quiz som andra interaktiva moment. För att få din licens krävs att du gått igenom och svarat rätt på 100% av instuderingsfrågorna i studiematerialet, att samtliga hemuppgifter blivit godkända, att praktiken är genomförd och att du klarat den avslutande teoretiska och praktiska examineringen.

* Observera att faktisk tidsåtgång varierar kraftigt beroende på studievana, förkunskaper, lästakt etc.

Med vår utbildning till Lic. PT, Online får du en både bred och djupgående kunskap inom följande ämnen:

FORSKNING, FOLKHÄLSA OCH KÄLLKRITIK

Idag finns det information att hämta överallt, men i takt med ökat informationsflöde ökar även risken för att informationen du tar del av inte stämmer överens med verkligheten. Av denna anledning kommer du i denna del lära dig hur du tar del av information på ett källkritiskt sätt, utvärderar sanningshalt och lär dig såväl hitta som använda dig av vetenskapliga källor.

ANATOMI

Vi vet alla att det inom oss finns såväl muskler som skelettdelar och organ. I detta ämne ger vi dig en vetenskaplig grund att stå på i din roll som PT, så att du vet vad de olika delarna heter och vad de består av.

FYSIOLOGI

I detta ämne lär du dig om många av kroppens olika funktioner som på ett eller annat vis är kopplat till träning, hälsa och prestation. Vi pratar bland annat om cirkulationssystemet, nervsystemet och var och hur energi skapas.

TRÄNINGSLÄRA

Vad är det som styr resultatet du får av en specifik träningsinsats? Skiljer sig resultatet du får med resultatet någon annan får? Vad menar man egentligen med effektiv träning? Detta och mycket mer lär du dig i detta ämne.

TRÄNINGSLÄRA - STYRKA

Är det bättre med 8 repetitioner än 15 repetitioner om målet är att öka sin styrka? Vilka andra faktorer påverkar träningen? Under detta moment får du en djupgående kunskap kring träning som syftar till att öka styrka.

TRÄNINGSLÄRA - UTHÅLLIGHET

Detta ämne djupdyker i de träningsmässiga skillnaderna mellan att träna för styrka och att träna för uthållighet. Du lär dig även varför denna skillnad uppstår, hur den skapas och hur man i sin tur kan påverka den ytterligare.

TRÄNINGSLÄRA - RÖRLIGHET

Vilka resultat får man av rörlighetsträning? Kan man kombinera rörlighetsträning med träning för andra syften? Detta djupdyk i träningslära fokuserar på rörlighet och kommer garanterat ge dig nya insikter.

PROGRAMDESIGN

I denna del använder vi ditt nya övningsbibliotek och kikar på olika filosofier kring hur du sätter samman övningar för att nå önskat resultat.

CALISTHENICS

Detta inspirationskapitel är på tema Calisthenics, alltså kroppsviktsträning, som inte bara är en alltid lika het trend inom träningsvärlden, utan även ger en kreativitetsboost för att kunna variera övningar. 

PT-ROLLEN

Att jobba som PT är så mycket mer än att bara kunna träning, och i detta kapitel kikar vi på det som inte har med träningen att göra. Det handlar om hur du ska strukturera dina träningstimmar, hur du gör ett gott första intryck, sköter dokumentation och mycket mer.

KOMMUNIKATION

Det är lätt att tänka sig att kommunikation är att prata och skriva, men det finns så mycket mer därtill. Vi vet att bra kommunikation är grunden i att lyckas motivera och engagera, och vill därför ge dig konkreta sätt att bli en mer effektiv kommunikatör.

TESTMETODIK

Få saker är så motiverande som att se en uppåtgående kurva efter otaliga träningstimmar. Det är bland annat därför vi är måna om att du som PT får en verktygslåda med såväl tester som analyser för att göra resultaten mätbara.

PT ONLINE

Ingen lär ha undgått att även PT-tjänster går att få via nätet, men vad behöver man tänka på om man vill erbjuda sina PT-tjänster online? Vi har samlat ihop de bästa tipsen, tricksen och verktygen från flera framstående online-PT's i detta kapitel.

MARKNADSFÖRING OCH FÖRSÄLJNING

Oavsett var och hur du vill nyttja dina träningskunskaper är marknadsföring och sälj platsen allting börjar. Vi har strategier som utvecklats och koncentrerats sedan skolan grundades, och i denna del delar vi med oss av dessa till dig.

KOST & NÄRINGSLÄRA

Många av oss har testat att göra någon typ av kostförändring för att få ett visst resultat, varesig det handlat om muskelbyggnad, viktnedgång, energi eller något annat. Efter detta ämne kommer du kunna förklara varför en viss förändring kommer göra att ett specifikt mål uppnås.

ÖVNINGSBANK

All träning handlar i slutändan om att utföra olika övningar beroende på vilket mål som ska uppnås. I denna del lär du dig mängder av övningar, vilka muskler som involveras i respektive övning, hur övningarna utförs rent tekniskt och annat som är bra att veta kring varje övning.

PRAKTIK

Innan examineringen är det dags för din praktik, som är din första chans att träna klienter på riktigt. Du genomför totalt 15 träningstimmar med valfritt antal klienter, och skickar löpande in de träningsprogram du skapar till din mentor på skolan (en av våra lärare i teamet) som återkopplar med feedback. Praktiken kan du antingen välja att genomföra på Fitness 24 Seven, varpå vi ordnar de praktiska detaljerna åt dig. Alternativt väljer du att själv fixa praktikplats på ett gym du tränar på (eller kanske planerar att jobba på?). Självklart finns det ingen tidspress på praktiken, utan du väljer själv om du vill träna dina klienter intensivt eller sprida ut dom över tid!

HEMUPPGIFTER

Under utbildningen kommer du att genomföra en rad olika hemuppgifter på olika teman. Det är allt ifrån att skapa träningsprogram och filma övningar till att intervjua vänner/bekanta och analysera fakta. Alla hemuppgifter rättas av en av våra lärare på skolan, som därefter ger dig feedback för att du ska få maximal utdelning av utbildningen.

TEORETISK EXAMEN

När du svarat rätt på alla instuderingsfrågor samt lämnat in och blivit godkänd på samtliga hemuppgifter (inkl. praktik) så öppnas den teoretiska tentamen upp i studentwebben. Testet består av flervalsfrågor (med samma upplägg som de quiz du kan nyttja som ett studieverktyg under utbildningen), och du väljer själv när (tidigast 4 månader efter start, och senast 12 månader efter start) och var du vill genomföra examineringen. Skulle du inte lyckas med examinationen första gången får du veta vilka områden du behöver plugga vidare på, för att därefter kostnadsfritt försöka igen.

PRAKTISK EXAMEN

Din praktiska examen består av en PT-timma (inkl. intervju, träningsplanering och träningspass) som du enklast genomför på det gym du utfört din praktik på. Du skickar in en ljud eller videoinspelning av intervju, din träningsplanering i den PDF-mall du jobbar i under utbildningen samt en videoinspelning av träningspasset. Inspelningen kan göras med en vanlig mobilkamera, alternativt kan du välja att genomföra din praktiska examination tillsammans med en lärare i teamet till självkostnadspris. 

Examinering och licenser

Vi vet att examineringar kan kännas stressiga, och har därför valt att försöka lätta på pressen genom att sprida ut denna del på de hemuppgifter du genomför under utbildningen. Utöver dessa hemuppgifter finns även en teoretisk digital examen på slutet av utbildningen, denna görs hemifrån och kan kostnadsfritt göras ytterligare försök på i den mån man inte skulle lyckas första gången!

Kostnaden för PT Online-licensen ingår i utbildningspriset.

När du licensieras på PT Online får du automatiskt:
– The Academy's PT Online-licens
– Europe Active´s internationella PT-licens

inklusive ett års kostnadsfritt medlemsskap i EREPS (European Register of Exercise Professionals).

Läs mer om licenser här.

Jobb

Att arbeta som personlig tränare är ett väletablerat yrke och efterfrågan på utbildade och licensierade personliga tränare fortsätter att öka då PT-branschen ökat med ca 15 % per år de senaste åren. 

Skulle du trots detta uppleva att du har svårt att hitta jobb garanterar vi att vi efter utbildningen fixar en jobbintervju åt dig på ett gym så nära dig som möjligt och med en ledig tjänst.

Pris och delbetalning

Utbildningen kostar

15 900 SEK inkl moms.

Delbetalning

Behöver du hjälp med finansieringen erbjuder vi i samarbete med Human Finans dig olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Låna räntefritt och dela upp din betalning upp till 24 månader. Här kan du läsa mer om delbetalning via Human Finans.

14 dagars öppet köp

Du vet väl att du har 14 dagars öppet köp när du bokar din utbildningsplats?  Läs mer om betalning, anmälan och utbildning på vår FAQ.

Vad tycker eleverna?

Vid valet av utbildning så säger Alva att hon ville gå på den bästa skolan – och då föll valet på The Academy. Som så må...
Konståkningstjejen Wictoria Grahn hittade i tonåren en ny passion i träning på gymmet – och ett antal år senare är intre...

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Våra partners

The Academy