Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “X”

Hälsokonsult - steg 5 KTK
TILLBAKA TILL UTBILDNINGAR

Hälsokonsult, steg 5 KTK

  • Lär dig om helhetsperspektivet hälsa
  • Ekonomiska argument och strategier för hälsoarbete
5.900:- ex. moms

Ämnet hälsa har aldrig varit så hett som nu. Trots det är det många som ställer sig frågande till sin egen hälsa och vad hälsa innebär för dem. Vill du inspirera, informera och påverka dina medmänniskor till att må bättre? Då är den här utbildningen något för dig. Här får du en helhetssyn på hälsa och lär dig att presentera och argumentera för insatser mot hållbart välmående för individ, grupp och organisation. 

Hej! Du vet väl om att du kan komplettera din PT-licens med både Lic. Kostrådgivare och Hälsokonsult för att sedan erhålla yrkestiteln Cert. Kost & Träningskonsult (KTK) Kontakta oss så hjälper vi dig med upplägget. Sofia Marshall, utbildningssamordnare The Academy

Ämnet hälsa har aldrig varit så hett som nu. Trots det är det många som ställer sig frågande till sin egen hälsa och vad hälsa innebär för dem. Vill du inspirera, informera och påverka dina medmänniskor till att må bättre? Då är den här utbildningen något för dig. Här får du en helhetssyn på hälsa och lär dig att presentera och argumentera för insatser mot hållbart välmående för individ, grupp och organisation. 

MÅL
Utbildningen ger dig kunskap om vad hälsa är och hur den kan påverkas på individ-, grupp-, och organisationsnivå. Under utbildningen får du ökad kunskap i individuell hälsocoaching. Du får även enkla verktyg för att kartlägga och analysera hälsofaktorer och därtill praktisk träning i presentationsteknik och ekonomisk argumentation för hälsofrämjande insatser på företag. Du får även träna på att tillämpa principer för hälsofrämjande arbete med företag och andra organisationer. 

INNEHÅLL
Definitioner av Hälsa
Livsstilskompetens
KASAM – som arbetsmetod
Hälsokorset / Kontinuum
Hälsofaktorer i arbetslivet
Hälsopromotivt arbete i process
Att sälja hälsa och hälsoekonomi
Ekonomiska argument för hälsa 

Ovan innebär lärarledda dagar med grupparbeten, redovisningspresentationer, analyser, träning i och sammanfattningar av verktygen för rollen som Hälsokonsult. Träning i presentationsteknik är en röd tråd genom dagarna.

MY SCHOOL
För att underlätta din inlärning under den lärarledda undervisningen kan du förbereda dig online i vår utbildningsportal My School. I samband med din utbildningsanmälan får du direkt tillgång till My School och där hittar du all information inför/under/efter din utbildning. 

FÖRKUNSKAPER
The Academys teoretiska grundutbildning eller likvärdig.

OMFATTNING
16 timmar schemalagd utbildning och utöver det ca 8 timmar egna studier.

UTBILDNINGSINTYG
D
elas ut efter genomförd utbildning med 100% närvaro. 

PRIS  
I priset ingår:

- förstudier via My School
- utbildning
- utbildningsmaterial 
- utbildningsintyg

Pris: 5 900:- ex. moms/7 375:- ink. moms. 

Hälsokonsult, steg 5 KTK
  • Göteborg 17-18 dec 2019
  • Malmö 12-13 sep 2020
  • Stockholm 26-27 sep 2020
  • Stockholm 5-6 dec 2020
  • Göteborg 19-20 dec 2020
  • Malmö 30-31 jan 2021
Visa alla tillfällen