Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “X”

Den kompletta PT-utbildningen Cert. KTK
TILLBAKA TILL UTBILDNINGAR

Paket - Bli Cert. Kost & Träningskonsult

 • 400 timmars utbildning
 • Internationell licens
 • Sveriges mest kompletta PT-utbildning
63.900:- ex. moms

The Academy erbjuder den kompletta utbildningen för dig som vill ha träning, kost, hälsa och friskvård som yrke. The Academy´s Cert. Kost & Träningskonsult utbildning ger dig den kompetens som idag efterfrågas för ett yrke i träningsbranschen. Här nedan kan du läsa mer om vår utbildning till Cert. Kost- och Träningskonsult. Utbildningen består av fem olika utbildningssteg.

Hej, vad kul att du är intresserad av att utbilda dig till Cert. Kost & Träningskonsult hos oss. Vi har byggt upp vår KTK-utbildning i 5 utbildningssteg. Vi kallar det den kompletta PT-utbildningen och du erhåller tre yrkestitlar. Läs mer om utbildningen och upplägget nedanför. Michael Angress, utbildare The Academy

FEM UTBILDNINGAR I ETT - Den kompletta PT-utbildningen

Genom att välja vårt paket Cert. Kost & Träningskonsult (KTK) får du fem yrkesutbildningar i ett. Du sparar 19 500 kr och erhåller vid avslutad utbildning KTK-guldkortet och internationell licens. Totalt 400 h utbildning och därmed marknadens mest kompletta och längsta yrkesutbildning.

 • Teoretisk Grundutbildning, Steg 1 PT/KTK

  40h lärarledd undervisning och 24h distansstudier online

  The Academys teoretiska grundutbildning är kunskapsbasen till alla praktiska träningsutbildningar. Här lär du dig hur kroppen är uppbyggd och hur den fungerar, vilket är nödvändiga kunskaper när du skapar träning för andra. Du kommer även att lära dig att välja upplägg och rörelser efter syftet och målsättningen med träningen. På så sätt kan du ge kunden den kvalitativa och effektiva träning han eller hon förväntar sig att få.

  Läs mer om kursen
  64 h

  9900 ex. moms

 • Lic. Träningsinstruktör, Steg 2 PT/KTK

  48h lärarledd undervisning och 20h distansstudier online

  The Academy erbjuder en instruktörsutbildning för dig som vill bli Träningsinstruktör, som vill uppdatera dina kunskaper inom området och/eller har intresse för egen utveckling. Efter avslutad utbildning till Lic. Träningsinstruktör (TI) har du en bred teoretisk och praktisk kompetens inom träning. Du kan skapa och genomföra effektiva generell träningsprogram för olika syften.

  Läs mer om kursen
  68 h

  15900 ex. moms

 • Lic. Personlig Tränare, Steg 3 PT/KTK

  124h lärarledd undervisning och 48h distansstudier online

  Att arbeta som Personlig Tränare är idag ett etablerat yrke och efterfrågan på utbildade och licensierade PT:s har ökat stort de senaste åren. 
  Här kan du läsa mer om vår utbildning till Lic. Personlig Tränare.

  Läs mer om kursen
  172 h

  33900 ex. moms

 • Lic. Kostrådgivare, Steg 4 KTK

  48h lärarledd undervisning och 24h distansstudier online

  The Academy presenterar nu en nyutvecklad, innovativ och kunskaps- och erfarenhetsbeprövad utbildning. Utbildningen ger dig ökade kunskaper i näringslära, de senaste rönen från forskningen samt insikt i och träning av MI, motiverande samtal. Med vår erfarenhet vet vi att det här helhetstänkandet ger dig och dina framtida kunder störst möjlighet att nå framgång.

  Läs mer om kursen
  72 h

  13900 ex. moms

 • Hälsokonsult, Steg 5 KTK

  16h lärarledd undervisning och 8h distansstudier online

  Ämnet hälsa har aldrig varit så hett som nu. Trots det är det många som ställer sig frågande till sin egen hälsa och vad hälsa innebär för dem. Vill du inspirera, informera och påverka dina medmänniskor till att må bättre? Då är den här utbildningen något för dig. Här får du en helhetssyn på hälsa och lär dig att presentera och argumentera för insatser mot hållbart välmående för individ, grupp och organisation. 

  Läs mer om kursen
  24 h

  5900 ex. moms

The Academy erbjuder den kompletta utbildningen för dig som vill ha träning, kost, hälsa och friskvård som yrke. The Academy´s Cert. Kost & Träningskonsult utbildning ger dig den kompetens som idag efterfrågas för ett yrke i träningsbranschen. Här nedan kan du läsa mer om vår utbildning till Cert. Kost- och Träningskonsult.
Utbildningen består av fem olika utbildningssteg. Ladda hem vår UTBILDNINGSFOLDER för mer information.
                 

SKAPA DITT EGET UTBILDNINGSUPPLÄGG
Unikt med utbildningen är att du kan skapa ditt utbildningsupplägg utifrån vad som passar just dig. Det innebär att du själv bestämmer hur lång tid du önskar ha mellan dina utbildningssteg samt även om du vill gå alla steg på samma ort eller alternera mellan två eller flera utbildningsorter. Det enda du behöver ta hänsyn till är att gå de fem stegen i rätt ordning. Våra utbildningar är både förlagda under helger och veckodagar och i viss mån finns de som intensivutbildningar på sommaren. Detta gör att du med fördel kan arbeta eller studera under din Cert. Kost- och Träningskonsult utbildning hos oss på The Academy. 

Vi erbjuder även en studieform som innebär att du kan utbilda dig till Cert. Kost & Träningskonsult varje fredag under ett helt år. Läs mer längre ner på den här sidan.

JOBB EFTER DIN UTBILDNING
The Academy är en av Sveriges få helt oberoende utbildningsorganisationer och det tillsammans med utbildarteamets expertkunskaper och unika kompetens gör att en licens från The Academy står högt upp på listan hos arbetsgivarna. Varje sig du vill jobba på en kedja, SATS, Nordic Wellness, Actic, Fitness24Seven, för att bara nämna några, eller om du vill jobba som egen företagare, så kommer din The Academy-licens att ge dig de förutsättningar du behöver.

Efterfrågan på utbildade och licensierade tränare och konsulter är stor och under vår utbildning så erbjuds du bland annat deltagande på våra arbetsmarknadsträffar. Där träffar du de största arbetsgivarna inom träning, kost och hälsa i Sverige och du får möjlighet att knyta kontakter och få inblick i vad det innebär att arbeta heltid med träning, kost och hälsa. 

När du utbildar dig till Cert. Kost- och Träningskonsult hos The Academy ingår även utbildning och licens till Personlig Tränare och Kostrådgivare samt även utbildningen Hälsokonsult vilket ökar dina möjligheter att få jobb efter din utbildning.

ERFARNA PROFESSIONELLA UTBILDARE 
På utbildningen möter du våra fantastiska utbildare som har lång erfarenhet i branschen, spetskompetens inom sina respektive områden samt en unik pedagogisk förmåga. Detta tillsammans med de konkreta arbetsredskap du får med dig från utbildningarna, gör att du direkt efter utbildningen kan påbörja ditt arbete som Kost- och Träningskonsult i såväl olika verksamheter som individuellt med motionärer/kunder.

MY SCHOOL
För att underlätta din inlärning under den lärarledda undervisningen kan du förbereda dig online i vår utbildningsportal My School. I samband med din utbildningsanmälan får du direkt tillgång till My School och där hittar du all information inför/under/efter din utbildning. 

iPAD SOM ARBETSREDSKAP
I undervisningen använder vi oss av iPad. Ca en vecka innan utbildningsstart får du en länk mailad till din e-post adress via vilken du laddar ned det digitala utbildningsmaterialet i din iPad. Kontakta oss för mer information om du har frågor kring detta. 

POWER4PT 
Under utbildningen får du även möjlighet att testa The Academys  PT App Power4PT som du sedan efter din utbildning får andvända kostnadsfritt. Power4PT innehåller unika verktyg som hjälper dig att lyckas i ditt arbete som personlig tränare. Under din utbildning lär du dig dels hur du använder din iPad och dels hur du använder funktionerna i Power4PT.

UTBILDNINGENS OMFATTNING; 400 timmar
Teoretisk Grundutbildning / 40 timmar lärarledd tid 
Utbildning Träningsinstruktör / 48 timmar lärarledd tid 
Utbildning Personlig Tränare / 124 timmar lärarledd tid 
Lic. Kostrådgivare / 48 timmar lärarledd tid 
Hälsokonsult / 16 timmar lärarledd tid 

280 av utbildningens timmar är lärarledda och utöver dessa tillkommer ca 120 timmars onlinestudier som görs i My School. Din totala studietid och utbildningens omfattning beräknas till ca 400 timmar. 

UTBILDNINGENS UPPLÄGG
Steg 1) Välj vilken av de teoretiska grundutbildningarna i Halmstad, Göteborg, Malmö eller Stockholm du vill gå. Alla aktuella datum finns under "Teoretisk Grundutbildning". Detta är din KTK-utbildning steg 1. 

Steg 2) Välj någon av våra utbildningstillfällen för Lic. Träningsinstruktör. Se aktuella utbildningsorter och datum på "Lic. Träningsinstruktör". Detta är din KTK-utbildning steg 2. 

Steg 3) Välj en Lic PT utbildning. Se aktuella utbildningsorter och datum på "Lic. Personlig Tränare". Detta är din KTK-utbildning steg 3. 

Steg 4) Välj någon av våra utbildningar till Lic. Kostrådgivare. Se aktuella utbildningsorter och datum på "Lic. Kostrådgivare". Detta är din KTK-utbildning steg 4.

Steg 5) Hälsokonsultutbildningen är det femte och sista steget i din utbildning till Cert. Kost- och Träningskonsult.

UTBILDA DIG VARJE FREDAG UNDER 1 ÅR
Nu erbjuder vi ännu en studieform som innebär att du kan utbilda dig till Cert. Kost- och Träningskonsult varje fredag under ett helt år och nästa start är i aug 2019. Du deltar då på den lärarledda undervisningen på vår skola i Stockholm varje fredag kl. 08.30-17.30 under ett års tid (med undantag för röda dagar). Vi erbjuder enbart 16 unika platser, först till kvarn. För mer information och anmälan, kontakta oss på info@theacademy.se eller på 035/157070. Läs mer på: https://theacademy.se/utbildningar/cert-kost-traeningskonsult-under-1-aar/

HLR: HJÄRT- OCH LUNGRÄDDNING
The Academy rekommenderar alla som ska arbeta inom träning och hälsa att ha genomgått en HLR-utbildning och att regelbundet uppdatera sig inom området. Idag genomför många företag och föreningar regelbundet HLR utbildningar i sin verksamhet, därför är HLR inte schemalagt för samtliga deltagare i våra utbildningar. 

Du som vill och har behov av att komplettera med en HLR-utbildning inför din licens till Personlig Tränare (PT) eller din certifiering till Kost & Träningskonsult (KTK) kan kostnadsfritt HLR-utbilda dig via The Academy. För mer information och anmälan, läs här: HTTP://THEACADEMY.SE/UTBILDNINGAR/HLR-HJART-OCH-LUNGRADDNING/

ANMÄLAN
Via hemsidan här anmäler du dig till utbildningen och de olika utbildningsstegen. Efter att du gjort din anmälan blir du kontaktad av oss och du får du en bekräftelse på dina inbokade utbildningssteg samt information och inloggning till dina online-studier.. 

DIPLOM OCH INTYG
Efter respektive utbildning tilldelas du ett digitalt kursintyg, 100% närvaro på respektive del krävs. Godkänns du även på de teoretiska och praktiska examinationerna i samband med Lic. TI och Lic. PT och Lic. Kost så erhåller du även digitala licensdiplom för dessa tre utbildningar. När du är Lic. TI, Lic .PT, Lic. Kostrådgivare samt genomfört Hälsokonsultutbildningen tilldelas du din Certifieringslicens som Kost- och Träningskonsult.

PRIS
I priset ingår: 
Onlinestudier i My School
5 utbildningar (Teori, TI, PT, Kost, HK) 
Utbildningsmaterial till samtliga utbildningar
Teoretiska och praktiska examinationer vid utbildningarna Teori, TI, PT, Kost
Digitala utbildningsintyg vid samtliga utbildningar
Digitala licensintyg vid godkända examinationer för TI, PT, Kost
Digitalt certifieringsintyg efter genomgången utbildning med samtliga examinationer godkända

Pris: 63 900:- ex. moms/79 875:- ink. moms

BETALNING
Paketpriset ovan gäller då du betalar hela din utbildning innan utbildningsstart (betalningen ska vara oss tillhanda ca 2-3 veckor innan kursstart). Via Human Finans kan du även räntefritt delbetala din utbildning under en längre tid och du erhåller även då detta paketpris. Kontakta Humanfinans för mer info.

Teoretisk Grundutbildning, Steg 1 PT/KTK
 • Stockholm 18-20 jan + 26-27 jan 2019
 • Göteborg 20-24 feb 2019
 • Stockholm 15-17 mars + 23-24 mars 2019
 • Malmö 29-31 mars + 6-7 april 2019
 • Stockholm 15-19 juni 2019
 • Halmstad 26-30 juni 2019
 • Stockholm 6-8 + 14-15 sep 2019
 • Göteborg 20-22 + 28-29 sep 2019
 • Malmö 4-6 + 12-13 okt 2019
 • Stockholm 8-12 nov 2019
Visa alla tillfällen
Lic. Träningsinstruktör, Steg 2 PT/KTK
 • Stockholm City 8-10 feb + 15-17 feb 2019
 • Göteborg 8-10 mars + 15-17 mars 2019
 • Stockholm 29-31 mars + 5-7 april
 • Malmö 26 april-1 maj 2019
 • Stockholm 25-30 juni 2019
 • Halmstad 2-7 juli 2019
 • Stockholm 20-22 + 27-29 sep 2019
 • Göteborg 4-6 okt + 11-13 okt 2019
 • Malmö 18-23 okt 2019
 • Stockholm 15-17 + 22-24 nov 2019
Visa alla tillfällen
Lic. Personlig Tränare, Steg 3 PT/KTK
 • Stockholm 2-6 mars + 14-17 mars + 22-28 mars 2019
 • Göteborg 27-31 mars + 4-7 april + 26 april- 2 maj 2019
 • Stockholm 1-5 maj + 9-12 maj + 20-26 maj
 • Malmö 15-19 maj + 23-26 maj + 8-14 juni 2019
 • Stockholm 13-21 juli + 27 juli-2 aug 2019
 • Stockholm 3-11 aug + 19-25 aug 2019
 • Halmstad 7-11 aug + 15-18 aug + 26 aug-1 sep 2019
 • Stockholm 9-13 okt + 17-20 okt + 4-10 nov 2019
 • Göteborg 18-22 okt + 7-10 nov + 18-24 nov 2019
 • Malmö 6-10 nov + 14-17 nov + 25 nov-1 dec 2019
 • Stockholm 30 nov-8 dec + 13-19 dec 2019
Visa alla tillfällen
Lic. Kostrådgivare, Steg 4 KTK
 • Malmö 10-13 jan + 23-25 jan 2019
 • Stockholm 31 jan-3 feb + 13-15 feb 2019, FULLBOKAD
 • Stockholm 4-7 april + 12-14 april 2019
 • Göteborg 23-26 maj + 8-10 juni 2019
 • Stockholm 13-16 juni + 26-28 juni 2019
 • Malmö 15-18 aug + 28-30 aug 2019
 • Stockholm 12-15 sep + 25-27 sep 2019
 • Stockholm 21-24 nov + 4-6 dec 2019
 • Göteborg 5-8 + 14-16 dec 2019
Visa alla tillfällen
Hälsokonsult, Steg 5 KTK
 • Göteborg 15-16 dec 2018
 • Malmö 26-27 jan 2019
 • Stockholm 16-17 feb 2019, FULLBOKAD
 • Stockholm 11-12 maj 2019
 • Göteborg 11-12 juni 2019
 • Stockholm 29-30 juni 2019
 • Malmö 31 aug-1 sep 2019
 • Stockholm 28-29 sep 2019
 • Stockholm 7-8 dec 2019
 • Göteborg 17-18 dec 2019
Visa alla tillfällen
Paket - Bli Cert. Kost & Träningskonsult
Visa alla tillfällen