6 min

Därför valde jag The Academy: Ulrika Gunnarson

Att lära sig att ta hand om sin kropp och träna rätt är så viktigt för att få ett rikt och hälsosamt liv.

Hur kom det sig att du bestämde dig för att utbilda dig till Lic. Personlig Tränare?

Jag har alltid känt att jag saknat tillräckligt med kunskap om träning och dess grunder och hur man ska träna rätt, och varför man tränar på ett visst sätt samt kunna ha förståelse för upplägg av träningsprogram, men även förstå anatomin och vår rörelseapparat. Ångrar att jag inte tog tag i detta intresse mycket tidigare i mitt liv men bättre sent än aldrig heter det ju. Jag läste förra året en del anatomi och fysiologi samt även en hel del träningslära, idrottsmedicin och sportnutrition på Högskolan i Gävle. Kurserna var dock på distans men det var perfekt för mig eftersom jag då bodde i Buenos Aires. Jag kände dock att jag behövde mer praktisk erfarenhet när det gäller styrketräning och för att förstå mer om rörelsemoment och övningar. Därav anledningen till att jag kollade upp utbildningen hos er, The Academy, då jag sett en hel del information om era utbildningar. Att jag valde just Academy var nog att jag inte kände till några andra utbildningsenheter där man kunde få det som jag sökte. Jag har i många år varit inne på er hemsida och läst om era utbildningar, men eftersom jag bott utomlands de senaste 22 åren så har det varit svårt att gå någon av era utbildningar. Nu har jag precis flyttat tillbaka till Stockholm och Sverige, så då gjorde jag slag i saken på en gång.

Vad gjorde du innan utbildningen?

Innan min utbildning hos er har jag som ovan nämnt pluggat en del på distans inom olika kategorier som rör idrott. Upptäckte att det finns många bra kurser på distans något som är tacksamt om man bor på andra sidan jordklotet. Jag jobbar inte inom idrott utan gör detta av eget intresse därför att jag älskar att träna och tycker om att ta hand om min kropp och hälsa. Jag har alltid tränat i mitt liv och gör det idag på heltid. Är utbildad kemiingenjör från KTH och forskat inom gentekniken men har de senaste 20 åren inte jobbat inom detta p g a utlandsvistelse
Ulrika Gunnarson, Lic Personlig Tränare

Din dotter har ungdomsvärldsrekord i stavhopp, har hon inspirerat dig till att lära dig mer om träning?

Ja helt rätt, min dotter Lisa har gett mig att förstå att jag behöver mer kunskap om träning och dess olika upplägg för att jag ska kunna hjälpa henne med hennes träning. Jag tränade henne de första två åren då hon började med friidrott och skrev då hennes träningsplaneringar och körde alla fyspassen med henne medan tekniken fick vi hjälp av mer erfarna tränare. Vi bodde då i Frankrike men fick väldigt bra hjälp av den franska federationens tränare. Jag kände dock redan då att min kunskap inte var tillräcklig för att ge min dotter den hjälp hon behövde. De senaste åren har Lisa pluggat i USA och kombinerat sin träning och satsning med studier men det har tyvärr inte gett den utveckling som vi hade hoppats på. Jag har börjat ifrågasätta hennes träningsupplägg och träning, men som förälder är det svårt att argumentera och kritisera ett universitets träningsupplägg. Nu läser hon sitt sista år i USA så jag hoppas att hon återvänder till Europa och att jag får chansen att vara lite mer delaktig i hennes träning.

Vad har hittills varit det bästa/ respektive det svåraste under utbildningen?

Oj, en svår fråga men det bästa med utbildningen är nog att jag har fått upp ögonen, fått förståelsen hur olika övningar inom styrketräning ska utföras och varför det ska utföras på ett speciellt sett för att till exempel undvika skador. Innan har jag tyckt att jag saknat känslan och förståelsen och tycker idag att jag fått lite mera kött på benen. Visserligen långt ifrån fullärd men jag tycker ändå att jag kan se en röd tråd. Det svåraste med utbildningen är nog att hinna sätta sig in i alla detaljer på den korta tiden. Det var skönt att man hade två veckor emellan de två ut bildningshelgerna eftersom helgerna var mycket intensiva. En annan sak som jag tycker var svårt var att förstå om jag gör övningen rätt eller inte. Tycker dock att jag fick bättre och bättre förståelse för varje dag, tack vare himla bra utbildare!

Har du något tips till dem som vill utbilda sig Personliga tränare?

Mitt tips till de som vill utbilda sig till personliga tränare är att inte vänta för länge på att utbilda sig, att se yrket som något väldigt lärorikt och positivt för allas hälsa. Även om man kanske inte vill jobba som PT så är utbildningen bra för alla individer. Att lära sig att ta hand om sin kropp och träna rätt är så viktigt för att få ett rikt och hälsosamt liv.

Hur ser din framtid ut?

Oj, en fråga om min framtid är inte lätt att svara på. Man kan bara ha drömmar. Jag hoppas att jag kommer stanna några år i Sverige nu men man kan aldrig veta. Jag kommer försöka plugga vidare inom olika områden som berör träning och jag hoppas även att jag kommer kunna vara delaktig i min dotters träning.

Om du fick beskriva ditt intryck av utbildningen med fem ord. Vilka skulle de vara?

Mina fem ord om utbildningen är: Intressant, givande, lärorik, utmanande och en positiv upplevelse.

Är du likt Ulrika intresserad av att utbilda dig till Lic. Personlig Tränare?

Läs Mer
Publisert: 21.10.2021 KL. 11:17
Av:
The Academy
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Förverkliga din dröm om ett yrke inom träning och hälsa!

Vår ambition är att skapa en utbildning som hjälper dig att hitta din nisch och forma din dröm inom träning och hälsa. The Academys utbildare är bland annat författare, forskare och naprapater, med specialistinriktningar inom såväl medicin som idrottsprestation vid sidan om läraryrket. De finns där för dig för att inspirera dig och få dig att förstå att allt är möjligt.

Våra partners

The Academy