3 min

Cert. Online Trainer

Simon Forsberg är utbildare på The Academy. Han har drygt 15 års erfarenhet av träningsbranschen från såväl utbildning och HR till eget företagande inom onlinebaserade träningskoncept och PT-studios. I kölvattnet av Corona kom det därför naturligt att utveckla en helt ny utbildning – Cert. Online Trainer.  

Vad är det som driver dig i ditt arbete Simon?

I grund och botten har jag en livlig fantasi – jag har lätt för att måla upp saker i mitt huvud. När jag ser saker som kan utvecklas går min idéspruta igång – jag vill påstå att det är något som eldar på mig dagligen. Jag har ett lika stort intresse för ekonomi och organisation som produkt och marknad och jag vill vara med och utveckla företag, människor och branschen. Det är den tanken som driver mig.

Varför valde du att bli utbildare på The Academy?

Min uppfattning är att branschen har utbildat ungefär samma typ av personliga tränare under många år. Ett gemensamt mål har varit höja kvaliteten och standarden på den tränaren och det finns många goda exempel på hur det har gjorts. Jag ser behovet av fler olika typer av tränare på marknaden och därmed behöver vi på utbildningssidan nu ligga än mer i framkant och förse branschen med de kompetenser som vi bedömer att dagens och framtidens träningskoncept kräver. Jag har tagit mig an uppdraget för att i slutändan fler människor ska ha den kunskap och förmåga som krävs för att leva hållbara liv – det är vår världs stora utmaning. Jag tror att många olika typer av kompetenta tränare kan bidra till den visionen.

Vad bygger utbildningen Cert. Online Trainer på?

Vi vill ge tränare som vill arbeta med digitala verktyg affärsmässigt goda förutsättningar att lyckas. Utbildningen bygger mycket på att utveckla sitt business mindset och förstås även på praktisk kompetens i digitalt tränarskap. Det har varit väldigt spännande att se utbildningen växa fram och först nu inser jag att jag var ganska tidig med onlinecoaching när jag startade med det 2012.

Kan du berätta lite mer om utbildningen och vem riktar den sig till?

Den riktar sig lika mycket till den enskilda tränaren som vill jobba med onlinekoncept – kanske som komplement till en traditionell PT-verksamhet med fysiska PT-pass – som till den mindre klubben som vill lansera ett onlinekoncept. Skicka några nyckelpersoner ut teamet på utbildningen och ni kommer vara väl rustade för en satsning! Utbildningen är delvis onlinebaserad och också lärarledd i våra ”digitala klassrum” – livesänd undervisning alltså där man möter utbildare och de andra deltagare på skärmen.

Kort fakta om Simon Forsberg

Utbildning och erfarenhet
  • Universitetsexamen organisationspsykologi
  • Basutbildning i psykoterapi med inriktning kognitiv beteendeterapi
  • Lic. Personlig tränare
  • Lic. Kostrådgivare
  • Diverse löptränar- och gruppträningsutbildningar.
Träningstyp: Mixad! Går igång lika mycket på triathlon som marklyft. Högsta dröm om träningsbranschen: Att en högre andel offentliga medel läggs på förebyggande hälsoarbete och friskvårdssatsningar – det skulle gynna samhället och vår bransch.

Nyfiken på att utbilda dig till Cert. Online Trainer?

Publisert: 20.08.2020 KL. 03:33
Av:
The Academy
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Våra partners

The Academy