3 min

Hur blir man Personlig tränare

För varje år som går blir efterfrågan större och större hos arbetsgivarna, det behövs helt enkelt fler Personliga Tränare. Fler människor förstår vilken skillnad en personlig tränare kan göra för dig, nå dina träningsmål, hjälpa dig hålla kontinuitet i din träning, motverka och förebygga skador och sjukdomar och inte minst motivera dig till träningen.  Vi kan göra listan lång, men en sak är säkert. Människor blir mer och mer medvetna om vad träning kan göra för din hälsa och hur viktigt det är att röra på sig, utifrån var och ens förutsättningar. I och med den ökade efterfrågan från både arbetsgivare, kunder och samhället i stort  utbildar sig allt fler till Lic. Personliga Tränare. Vissa byter karriär helt, andra väljer att jobba deltid, detta tack vare att det är du själv som personlig tränare som sätter ramarna för när du vill ta emot dina klienter. En gammal förutfattad mening är att en personlig tränare bara jobbar kvällar och helger, men det är fel. Så länge du kan leverera en så pass bra tjänst till dina klienter så att de vill fortsätta träna med dig så kommer du bestämma vilken tid på dygnet du vill jobba. För inte säger du till din frisör ”jag vill gärna bli klippt 06:30 innan jobbet” - precis samma gäller med personlig träning, kan du leverera en tjänst som någon vill ha så är det du själv som sätter ramarna.

Gör din research!

Först och främst tycker vi att du ska göra din research. Du behöver inte bestämma dig om du vill jobba heltid eller deltid, det kan tiden få avgöra.

Vill du arbeta som anställd eller egenföretagare?

Alla våra elever väljer mellan de här två alternativen och det oftast ungefär 50/50 i våra klasser, men vi vet också att många ändrar sig under resans gång. Väg för och nackdelar mot varandra, t ex. som anställd har du en arbetsplats med redan befintliga kunder att arbeta mot, som egenföretagare är du din egen chef, bestämmer allt själv, men du måste ha någonstans att arbeta, sköta bokföringen etc. Alla människor är olika och de olika alternativen passar olika personer bäst, fundera gärna även på var du får bäst förutsättningar för det du vill göra när du väljer utbildning.

Välj rätt utbildning

När du väljer mellan olika utbildningar, prata med dina vänner eller någon personlig tränare som du tränar hos. I de flesta fall  kommer troligen den personliga tränaren att rekommendera den utbildningen han eller hon själv gått eftersom det är den enda han/hon känner till, så det är även viktiga att ställa detaljerade frågor. Har du bestämt dig för att du vill börja arbeta som anställd, prata med din potentiella arbetsgivare. En av fördelarna med att välja vår utbildning är att du som licensierad från oss kan söka jobb var du vill, över hela världen. Är du intresserad av att utbilda dig till Lic. Personlig tränare och vill veta mer? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor.

Vill du veta mer om att utbilda dig till personlig tränare?

Publisert: 20.08.2020 KL. 04:18
Av:
The Academy
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Våra partners

The Academy