2 min

Söker du livslångt lärande inom träning, kost och hälsa? Varsågod, en första guide!

Skapa ditt kostnadsfria livslånga lärande som PT!

Vet du att det finns en databas som heter Pubmed som samlar all världens medicinska forskning och som är tillgänglig för alla? Pubmed har mer än 30.000.000 referenser! Pubmed är som en skattkista för alla som är intresserade av att ta del av de senaste forskningsrönen. Om du inte har använt Pubmed tidigare upplever du troligen att det är olika saker du behöver lära dig för att kunna använda databasen.  Hur hittar du rätt sökord, hur hittar du de mest relevanta studierna och mycket mer. Kunskaperna om detta ingår som en grundläggande del i våra utbildningar till medicinsk tränare, personlig tränare och kostrådgivare. Behöver du komplettera en tidigare utbildning med detta? Hör av dig till oss. Det finns även andra sidor och länkar med vetenskaplig litteratur inom hälsområdet som vi kan rekommendera, till exempel:
  • EurekAlert En global källa för vetenskapliga nyheter. Grundar sig på pubmed. Exempel:  https://www.eurekalert.org/news-releases/924859
  • FYSS En evidensbaserad kunskapsbas på svenska. Står för Fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling. Ger träningsrekommmendationer för barn, ungdomar och vuxna. En svensk produkt som nu efterfrågas globalt.
  • Cochrane library Cochrane är ett internationellt nätverk, en registrerad ideell organisation. Cochrane leverar högkvalitativ information till alla som är intresserade av underlag inför olika beslut inom hälsoområdet.
  • Livsmedelsverket Livsmedelsverket är Sveriges expert- och centrala kontrollmyndighet på livsmedelsområdet.
Samtliga sidor erbjuder kostnadsfri kunskapsinhämtning. Vi rekommenderar också organisationerna:
  • Centrum för idrottsforskning Aktuell & användbar kunskap om idrott, hälsa och träning. Prenumerera kostnadsfritt på deras mailutskick, följ dem i sociala medier etc.
  • SFAIM / Svenska föreningen för Fysisk aktivitet och idrottsmedicin Förmedlar bland annat tidningen Idrottsmedicin om du väljer att bli medlem. Erbjuder också events och fördjupningskurser.
Frågor, tips och tankar? Maila till oss på info@competence-factory.com!

Är du intresserad av att utbilda dig till Lic. Personlig Tränare?

Publisert: 10.08.2021 KL. 02:09
Av:
The Academy
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Förverkliga din dröm om ett yrke inom träning och hälsa!

Vår ambition är att skapa en utbildning som hjälper dig att hitta din nisch och forma din dröm inom träning och hälsa. The Academys utbildare är bland annat författare, forskare och naprapater, med specialistinriktningar inom såväl medicin som idrottsprestation vid sidan om läraryrket. De finns där för dig för att inspirera dig och få dig att förstå att allt är möjligt.

Våra partners

The Academy