4 min

Därför valde jag The Academy: Henrik Näsström

Det bästa vara att träffa så många vassa utbildare!

Hej Henrik, Vad hade du för drömmar innan utbildningen?

Jag hade en ganska färdig plan att utöka min gruppträningsverksamhet med personlig träning. Personligen drömde jag om att få plugga och lära mig om saker jag tror på och brinner för!

Vad fick dig att välja The Academy?

För mig var det viktigt med kvalité när jag skulle välja. Mängden lärarledd tid var en sån sak som jag prioriterade högt då jag lär bäst tillsammans med andra. Jag har även flera kollegor som läst både PT och Medicinsk Tränare via The Academy och som alla rekommenderade mig att välja The Academy.

Vilka var de mest värdefulla kunskaperna för dig?

Mina topp 3 om ni tvingar mig att välja var: 3) Anatomin – grundfundamentet som allt utgår från 2) Passningsteknik – inte bara för säkerhet utan kanske framförallt hur jag kan passa för att maximera och hjälpa kunden träffa rätt och därigenom få ännu mer effektiv träning. 1) Funktionsanalyser och PPT (hur man kan jobba för att komma tillrätta med svagheter/ stelheter etc).

Vad var det bästa respektive svåraste under utbildningen?

Det bästa var att få träffa så många riktigt vassa utbildare som alla var spetsiga inom sitt område. Det skapade dynamik och gjorde att energin hela tiden fylldes på och bibehölls. Det svåraste men också en del av det bästa var anatomin och hur en rörelse blir till hela vägen från impuls till myosin och aktinarmarna. Där gällde det att vara vaken!

Har du något tips till blivande Personliga tränare?

Njut av varje sekund. Glöm inte bort att du läser för att du vill och är intresserad. Kan vara lätt att tappa när kraven är höga och tempot uppskruvat. Jag valde att dela upp min utbildning och läste steg 1 och 2 2020 och steg 3 i maj-juni 2021. Däremellan hade jag 7-8 kunder som jag kunde träna på. När jag sedan kom tillbaka till skolan hade jag med mig massa frågor och kunde relatera till situationer jag stött på med mina kunder. Jag kan därför, om inte rekommendera, så i alla fall berätta att det var väldigt värdefullt för mig att dela upp min PT utbildning.

Vad gjorde du innan utbildningen?

Jag har ett eget företag där jag jobbar med hälsa på flera olika sätt. Min största del ägnar jag åt att utbilda, coacha och handleda arbetsgrupper och chefer/ledare kring grupprocesser, kommunikation och samarbete. En del i mitt företag handlar också om den fysiska hälsan där jag driver Träning i Arkelstorp, ett gym som främst haft gruppträningspass men som nu också blivit med Personlig Tränare!

Hur ser din framtid ut?

Att vara egen företagare kommer med en enorm frihet samtidigt som tryggheten är begränsad. Jag älskar dock min frihet så jag kommer fortsätta jobba med mitt eget företag och planerar att ca 30% av min tid under hösten kommer läggas på personlig träning. Resterande del kommer jag fortsätta skapa psykisk och social hälsa på arbetsplatser.

Om du fick beskriva din upplevelse av utbildningen med fem ord. Vilka skulle de vara?

Proffsig Rolig Tydlig Genomtänkt Inspirerande

Följ Henrik Näsström och hans verksamhet Träning i Arkelstorp

Är du intresserad av att utbilda dig till Lic. Personlig Tränare?

Publisert: 09.07.2021 KL. 01:53
Av:
The Academy
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Våra partners

The Academy