Ingredienser 1 portion
2 dl havregryn
1 dl kasein i valfri chokladsmak
1 dl jordnötssmör
1 dl vatten eller mjölk
1 nypa salt
Topping
80 g sockerfri mjölkchoklad alt. mörk choklad
Gör så här
Mät upp samtliga ingredienser och mixa dem i en matberedare eller mixer. Om smeten känns för torr, tillsätt lite extra vätska. Klä en form eller matlåda med bakplåtspapper och tryck ut smeten tills den får den tjocklek du önskar.
Ställ in formen i frysen medan du smälter chokladen, antingen i mikron eller över ett vattenbad. När chokladen är smält, ta ut formen och häll över chokladen. Bred ut den jämnt med en palett eller liknande redskap. Strö till sist över kokos och låt stelna i kyl eller frys.
När allt har stelnat ordentligt, ta ut formen och skär upp dina proteinbars i önskad storlek. Du kan förvara dina bars i kylen i några dagar men de går även bra att frysa.
Hoppas de smakar!