2 min

Höga skattningar för våra pedagogiska verktyg

Höga skattningar för våra pedagogiska verktyg!

För att följa dagens snabba utveckling generellt och leda utvecklingen av utbildningar till personlig tränare specifikt krävs bland annat kontinuerlig analys, reflektion och värdering av de pedagogiska verktyg som vi använder.

På The Academy har vi under åren utvecklat pedagogiska verktyg med syfte att möjliggöra lärande för yrket personlig tränare till våra deltagare. Verktygen har formats av kunskaper från forskning och beprövad erfarenhet.

 

I sommar tog vi hjälp av en av klasserna som läser till lic. personlig tränare för att få en skattning av två av våra pedagogiska verktyg för instruktion:  

 

  • HDH
    HDH står för Helmetod / Delmetod / Helmetod och är ett pedagogiskt verktyg för att introducera nya träningsövningar till en kund.

  • DU
    DU står för Direkt Utförande. När en kund kan träningsövningen sedan tidigare kan du effektivisera träningen med en mindre tidskrävande instruktion. Direkt Utförande är ett arbetssätt som alltid anpassas efter kundens nivå av erfarenhet och kunskap om träningsövningen.

 

Skattningen
Utbildningsdeltagarna tränade HDH och DU på kunder med olika erfarenheter av träning. Kunderna skattade sedan på en skala mellan 1-10 hur personen upplevde att de efter instruktionen kunde förstå Vad, Hur och Varför  gällande övningen. 0 stod för ingen förståelse  alls och 10 stod för högsta möjliga förståelse. Skattningen från kunderna låg till 99% inom området 8-10.

 

Indikation
Det här var långt ifrån en studie. För oss har det ändå ett värde att på ett enkelt och snabbt sätt få en indikation på hur en kund upplever en personlig tränare som behärskar HDH och DU.  

 

Nyfiken på att veta mer om hur vi jobbar och våra utbildningar? Du är alltid välkommen att ringa eller maila till oss!  

Är du intresserad av att utbilda dig till Lic. Personlig Tränare?

till Lic. PERSONLIG Tränare
Publisert: 13.09.2021 KL. 01:40
Av:
The Academy
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Förverkliga din dröm om ett yrke inom träning och hälsa!

Vår ambition är att skapa en utbildning som hjälper dig att hitta din nisch och forma din dröm inom träning och hälsa. The Academys utbildare är bland annat författare, forskare och naprapater, med specialistinriktningar inom såväl medicin som idrottsprestation vid sidan om läraryrket. De finns där för dig för att inspirera dig och få dig att förstå att allt är möjligt.

Våra partners

The Academy