3 min

Att jobba som PT på SATS!

Mikael Wedin är PT-Specialist på SATS. Vi satte oss ned med honom och tog upp de frågor som många nyexaminerade Personliga Tränare vill ha svar på.  

Mikael Wedin, PT Specialist SATS

Det finns olika nivåer som PT, hur fungerar det hos er på SATS?

Vi värdesätter kompetens och erfarenhet hos våra tränare och har en lönemodell som utgår efter dessa värderingar.  Idag har vi ett nivåsystem som sträcker sig från 1--5 baserat på tränarens erfarenhet och nuvarande kompetens.

Vad är den vanligaste anställningsformen som PT. Anställning eller driva eget?

Jag skulle säga att majoriteten som startar sin resa som tränare börjar som anställd om man är helt ny, vanligtvis hos större kedjor där chansen att nå ut till en potentiell kundbas är stor. Börjar man driva efter från start har man oftast goda förutsättningar från start i form av nätverk och varumärkesfördel. 

Hur är behovet av Personliga Tränare?

Personlig Träning är ett affärsområde som vuxit sig allt starkare med åren och detta är framförallt av faktorer som marknadstrend, starkare ekonomiska möjligheter i det vanliga hushållet men också att allt fler inser värdet i att investera i sin hälsa som något långsiktigt så behovet av tränare är alltid aktuellt.

Hur många arbetar heltid respektive deltid?

Jag skulle tippa på att det där skiljer sig väldigt mycket åt beroende på geografi och adoption av tjänsten i respektive stad samt om man är anställd eller egen. Tar vi Sthlm, Göteborg och Malmö där vi är verksamma så arbetar majoriteten heltid med detta (på kedja) där det finns en kravbild. Kör man eget är det nog vanligare att man startar upp med ett jobb vid sidan av och beroende på hur det PT verksamheten utvecklar sig så skalar man säkerligen upp därifrån.  

Vad är behovet av specialkunskaper?

Vår bransch befinner sig fortfarande i en utvecklingsfas och är ännu inte mättad, så tittar vi på kundbehov så är majoriteten av kunder som faktiskt betalar för tjänsten på en relativt enkel kunskapsnivå. Men precis som alla andra branscher så skadar det inte att utveckla ett "special område" rent kunskapsmässigt för förr eller senare så kommer det vara det bästa sättet att kunna stå ut i mängden. 

Vad kan man tjäna som PT på heltid?

Precis som med alla andra yrken där man jobbar på provision så har man möjligheten att kunna påverka utfallet. Beroende på hur ditt erbjudande ser ut kan du tjäna allt ifrån 500kr till att kategoriseras som höginkomstintagare beroende på din ambition. Hos oss på SATS utgår vi alltid att lönen är en viktig del för våra anställda och har idag en av branschens starkaste lönemodeller som ger dig möjligheten att kunna arbeta heltid med din passion.

Är du intresserad av att utbilda dig till Lic. Personlig Tränare?

läs mer
Publisert: 18.10.2021 KL. 08:00
Av:
The Academy
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Våra partners

The Academy