3 min

Jobbmöjligheter som personlig tränare

Det finns många olika vägar att gå när du är utbildad personlig tränare. Du kan jobba på gym, driva eget, coacha online och arbeta med företagsfriskvård. Här ger vi dig några av de vanligaste arbetsformerna som personlig tränare.

Jobba som personlig tränare på gym

Den absolut vanligaste arbetsformen som personlig tränare är att vara anställd på ett gym. De stora kedjorna skriker ofta efter kompetenta, utbildade personliga tränare och på The Academy har vi ett tätt samarbete med flera av dem. Det vanligaste är att du är timanställd. Som anställd tränar du befintliga medlemmar och bygger upp din kundstock. Fördel att arbeta som anställd personlig tränare kan vara att du har gott om kollegor och stöd i början av din PT-karriär.

Driva eget som personlig tränare 

Många av er drömmer säkert om att driva egen verksamhet, kanske genom att driva PT-verksamheten på heltid eller att starta ditt eget träningskoncept. Att driva eget som personlig tränare kan vara en stor utmaning, men ger dig friheten att skapa din egen nisch med det du är mest intresserad av. Här är det viktigt att du jobbar mycket med marknadsföring och att du är intresserad av att knyta kontakt med många människor. I utbildningen Lic. Personlig tränare blir du guidad i hur du blir en framgångsrik PT genom kommunikation, men även hur du kan tänka när du vill starta eget. Dessutom har vi många utbildare med bred erfarenhet från hur det är att driva eget. Ta chansen och fråga under utbildningen se leder våra utbildare dig i rätt riktning.  

Jobba online som personlig tränare 

Oavsett om du jobbar heltid på gym eller driver egen verksamhet är det en stor fördel om du har koll på hur du kan coacha dina kunder online. Det finns en uppsjö av digitala verktyg för dig som PT att skräddarsy träningsprogram till dina kunder i. Att kunna jobba online som personlig tränare skapar förutsättningarna att jobba med fler kunder, framförallt då du kan träna dina kunder på distans. En del av utbildningen Lic. Personlig tränare behandlar just kommunikation och marknadsföring, hur du når dina kunder på bäst sätt. Du kommer även få en genomgång om vilka verktyg som finns tillgängliga och hur du jobbar online på ett effektivt sätt.  

Jobba på företag med friskvård

Att erbjuda friskvård till företag är ett växande koncept som skapar förutsättningar att nå många potentiella kunder. Fler och fler företag förstår vikten av att erbjuda rörelse till sina anställda, och på större arbetsplatser finns det till och med anställda med friskvårdsansvar. Att utbilda sig till PT är en bra grund för att bli anställd som friskvårdsansvarig i framtiden.

Vill du veta mer om våra utbildningar?

Publisert: 16.02.2021 KL. 09:21
Av:
The Academy
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Förverkliga din dröm om ett yrke inom träning och hälsa!

Vår ambition är att skapa en utbildning som hjälper dig att hitta din nisch och forma din dröm inom träning och hälsa. The Academys utbildare är bland annat författare, forskare och naprapater, med specialistinriktningar inom såväl medicin som idrottsprestation vid sidan om läraryrket. De finns där för dig för att inspirera dig och få dig att förstå att allt är möjligt.

Våra partners

The Academy