4 min

Jessica har gått Lic. Kostrådgivare

Hej Jessica, vem är du?

Jag är en tjej som gillar ett aktivt liv där träning och lagidrott alltid haft en viktig roll för mitt välmående både fysisk och psykiskt. Medan intresset för näringsbalans, kost & hållbara matvanor växt fram på senaste tid.

Med ett enormt mediaflöde där man kan läsa den ena dumheten efter den andra med quickfixes, skrämsel eller uteslutande av näringsämne eller livsmedel mm så vill jag vara med och hjälpa människor till hållbara matvanor utan förbud. Därav tog jag steget att fördjupa mig ännu mer i ämnesområdet. Arbetar till vardags som hem- & konsumentkunskapslärare på en högstadieskola i Eslöv och jonglerar det härliga vardagspusslet med 2 barn och våra fritidsintressen. 

Du är examinerad Lic. Kostrådgivare. Vilka var de mest värdefulla kunskaperna för dig under utbildningen?

- Helt klart ert synsätt på VAD en hållbar och hälsosam kosthållning är. Med era tre grundprinciper med relevant energiintag för dina förutsättningar och målsättningar, täckt näringsbehov och hållbarhet över tid. Delarna kring hur viktig ens kommunikation med ens klienterna är för att tillsammans lägga upp en fungerande plan t.ex. utifrån S.M.A.R.T. -metoden är grymt intressant och man fick en ny förståelse för hur viktig kommunkationen är för att tillsammans med klienten lägga upp en hållbar plan. Även fördjupade kunskaper för att beräkna energi och näringsbehov samt beräkna i näringsberäkningsprogram. 


Vad fick dig att välja The Academy?

Jag blev rekommenderad av min egen otroligt kunniga kostrådgivare och tränare Emelie som var så nöjd med er utbildning. 

 

Hur kändes det att studera på distans?

Det har fungerat mycket bra. Tydlig kursplan och innehåll på platformen My School som fungerat kanon. Jättebra att där funnits både föreläsningar man kan lyssna på, texter att läsa och olika praktiska uppgifter där man får prova sina kunskaper och fått feedback. De digitala utbildningshelgerna där man fick samtala med sina lärare och kursare funkade också utmärkt. 

Hur ska du använda dina nyvunna kunskaper?

Först ut är att jag och min kollega Emelie på @trs_training håller på att göra klart vår "Mat inspirations"-bok som är fullproppad med massa härliga näringsrika recept till våra klienter. Annars är tanken att fortsätta utveckla mina kunskaper med att börja hjälpa klienter med alltifrån kostsamtal till kostschema eller vad nu klienten önskar få hjälp med.

Ni hittar mig på instagram @BoostbyBalance där man får en mix av mycket mat och frukosttips varvat med lite träning och familjeliv. 

Följ Jessica på Instagram

Är du likt Jessica intresserad av att utbilda dig till Lic. Kostrådgivare

Läs mer https://vimeo.com/364771041
Publisert: 29.09.2022 KL. 08:16
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Våra partners

The Academy