5 min

Därför valde jag The Academy: Hanna Rönmark

Jag ville ha en gedigen utbildning och när jag är färdig kommer det underlätta för oss båda då vi har samma grund att stå på.

Vad gjorde du innan din utbildning på the Academy?

Jag jobbar som lärare på en högstadieskola i Anderstorp (Småland). Har jobbat deltid och drivit företag vid sidan om i ett antal år (ritat mönster till barnkläder i mitt företag Hallonsmuladesign och sedan februari/mars i år driver jag ett företag till, denna gången inom träning/hälsa).
Tillsammans med Mikaela Flack har Hanna, Egoboozt!

Hemsida

 

Instagram

 

Du driver idag företaget Egoboozt tillsammans med din vän Mikaela. Hur lärde ni känna varandra?

För 2,5 år sedan var jag i en period i mitt liv när jag kände att jag behövde en förändring. Efter tre barn och ett antal försök att få rutin på träning och kost med hjälp av pt-online och själv så kände jag att jag behövde nån som hjälpte mig på plats. På sensommaren det året anlitade jag Mikaela som PT (också utbildad hos The Academy). Efter ett par månader insåg vi att vi hade mycket gemensamt, men också att vi kompletterade varandra. Det tog ändå drygt 1,5 år innan vi bestämde oss för att starta EgoBoozt by MH. Jag läste in kosten, eftersom många av de vi jobbar med har som mål att tex gå ner i vikt eller bygga muskler och där har kosten en stor betydelse. Vi är drivna och har tusen idéer, som vi gärna hade velat förverkliga, så den ursprungliga idéen att vi bara skulle jobba online kraschade redan efter ett par veckor, när vi blev erbjudna att starta och driva ett gym i en nybyggd padelarena. Vi är just nu mitt uppe i planeringen, lusläser offerter, provar utrustning, har möten med blivande gruppträningsinstruktörer, åker runt på studiebesök och självklart - utbildar jag mig till PT för att vi ska kunna erbjuda den bästa träningen/friskvården i vårt område.

Vad har ni för kundkrets?

Just nu är det Mikaela som har klienterna, vi anser att det är viktigt att vi bara gör det som vi är utbildade för, eftersom vi vill att våra klienter ska veta att vi erbjuder kvalitet. Men vi har klienter som är 9 år och de som är 60+. De flesta som kommer till oss är kvinnor och skulle nog säga att snittåldern är nånstans runt 40-45 år.

Vad fick dig att välja att läsa på The Academy?

Det var ett enkelt val då Mikaela redan gått utbildningen och var nöjd. Jag har ju dessutom varit hennes klient och då fått se det från ”den andra sidan” eller hur man ska säga. Sedan vet jag att The Academy inte är någon ”genvägsutbildning”, utan det är mycket lärarledd tid på plats. Jag ville ha en gedigen utbildning och när jag är färdig kommer det underlätta för oss båda då vi har samma grund att stå på (även om hon har mycket mer erfarenhet såklart!).

Vad har varit det bästa respektive det svåraste under din PT utbildning?

Fråga mig igen i februari när jag är färdig… har bara gjort första modulen och det svåraste där var alla latinska ord. Men de har jag rätt bra koll på nu och lättare blir det ju mer jag jobbar med det. Jag har haft turen att ha Mikaela och alla hennes fantastiska pt-klienter som har låtit mig vara med, observera, ställa frågor etc. Känner mig lugn och trygg med att resten av utbildningen kommer gå bra.

Du har tidigare läst kosten, vad är den mest använda bara kunskapen du fått därifrån?

Jag hade ganska mycket kunskaper innan, eftersom jag har varit intresserad av kost länge, men jag uppskattade att det var en grundläggande utbildning som gick ända in på cellnivå. Det känns skönt att ha den kunskapen ”bakom” när jag pratar kost med våra klienter. Vi jobbar inte med kostscheman, utan försöker lära våra klienter att äta ”rätt” utifrån deras situation och behov. Men vi vill framför allt hjälpa dem att hitta balansen inom både kost och träning så att de hittar något som är hållbart i längden. Kostutbildningen har gett mig en trygg kunskapsgrund att stå på, vilket såklart är jätteviktigt när jag sitter i ett samtal med en klient.

Vart ser du dig om 10 år?

Oj, svår fråga! Om 10 år hoppas jag att jag fortfarande brinner för träning och hälsa. Att jag fortfarande känner samma driv och glädje över att få hjälpa människor att nå sina mål, hitta balansen och må bättre! Självklart hoppas jag också att det kommer gå bra för vårt företag och alla projekt som vi tar oss an.

Är du likt Hanna intresserad av att utbilda dig till Lic. Personlig Tränare?

Läs Mer
Publisert: 02.11.2021 KL. 10:20
Av:
The Academy
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Våra partners

The Academy