6 min

Emelie Palmblad har utbildat sig på the Academy

Nyutbildade Personliga Tränaren Emelie berättar!

Vem är Emelie?  En glad och sprallig själ på 29 år som brinner för hälsa & träning! För mig handlar träning om så mycket mer än att gå till gymmet och bli svettig. Det är en livsstil. Resan är lika stor mentalt som fysisk. Och att ge sig själv dom bästa förutsättningarna för en frisk och hälsosam framtid, tycker jag är de finaste vi kan ge oss själva!
Emelie Palmblad

Vad gjorde du innan utbildningen och vad hade du för drömmar?

Sål änge jag kan minnas så har jag alltid velat jobba tillsammans med människor, att få göra en skillnad och påverkan. Att helt enkelt få hjälpa andra till det bättre! Men jag har väl aldrig riktigt hittat mitt ”hur”. Jag har 12 års erfarenhet från detaljhandel och jobbar fort. kvar i butik än idag och tycker de är jättekul! Men genom åren så har jag börjat känna den här känslan ”det måste finnas något mer”. Min stora passion & hobby är träning och hälsa och 2019 fick jag möjligheten att gå på ett Meet & Greet möte här på The Academy. Utan att veta vad jag hade att förvänta mig, var det som att efter det här mötet blev allting självklart och mitt ”hur” jag skulle kunna uppnå min dröm blev plötsligt mycket tydligare.

Vad fick dig att välja The Academy?

Det var som sagt på de här Meet & Greet mötet 2019 som allt startade. Där vann jag faktiskt modul 1 och påbörjade utbildningen, men av olika anledningar i livet där och då så slutförde jag tyvärr inte hela kursen. Men genom åren har jag fortsatt att följa The Academy på sociala medier och drömmen om att fortsätta utbildningen har alltid funnits kvar och bara blivit starkare! Så nu i okt/nov 2021 såg jag en annons på deras Facebook sida där man kunde vinna ett stipendium för PT utbildningen. Utan att blinka så skrev jag ihop en motivering från hjärtat och skickade in. 2 veckor senare så ringde The Academy och sa att jag var en utav vinnarna! Snacka om tecken från ovan eller ödet!? Det finns många olika PT skolor att välja mellan därute, och jag gjorde aldrig någon research utan jag valde från hjärtat & jag kände från första början att The Academy och det dom erbjuder, var och är helt rätt för mig och därför valde jag er!  

Vilka var de mest värdefulla kunskaperna för dig?

Anatomin. Att lära sig hur kroppen verkligen fungerar och inte bara på utsidan, utan även på insidan. Vad som faktiskt händer där inne och gör att vi kan böja på ett knä eller lyfta armarna över huvudet i en overhead-squat. Förstå att det är fler muskler som jobbar tillsammans i en bänkpress övning. Och att en skada i t.ex. höften kan utlösa en smärta i ryggen. Sen de här med periodisering, wow! Vad struktur och planering över tid faktiskt gör för en progression och framtid! Sen finns det naturligtvis mycket mer bra saker från utbildningen som jag har lärt mig och jag skulle säkert kunna fylla en hel A4 sida haha.  

Vad var det bästa respektive svåraste under utbildningen?

Svår fråga och mitt svar kanske låter lite kaxigt nu, men jag tycker faktiskt inte att utbildningen var så svår. Såklart att inte allting har varit "självklart" och jätte lätt hela vägen. Ja menar all teori, anatomin och för att inte tala om alla musklernas olika funktioner är ju rätt tuffa att få koll på, särskilt under en kort tid. Men det är ju det som är hela grejen. Vi tränar ju på de vi inte kan - för att lära oss. Och som min plugg-kompis Frida lärde mig "öva, öva pröva" för tillslut så sitter det där! Och de är väl det som har varit det absolut bästa och tryggaste som jag har känt under den här utbildningen. Den gemenskap och kunskap som funnits i gruppen och framförallt i lärarna! Dom finns ju med oss hela vägen och är väldigt engagerande i sina elever. Deras sätt att lära ut på är både pedagogiska och inspirerande och har då gjort att varje lektion har varit super intressanta och roliga!

Har du något tips till blivande Personliga tränare?

Var dig själv till 100% och våga kliva ur din comfortzone då & då. Var kreativ och nytänkande och utmana dig själv så att du   som PT inte ”fastnar” utan istället utvecklas tillsammans med dina kunder. Tänk på ”skyltfönstret”. Vem vill DU som PT vara & hur vill du att andra ska se på dig? Gör det där ”lilla extra” till dina kunder, kollegor, arbetsgivare etc. Det som får just DIG att sticka ut ifrån mängden!

Hur ser din framtid ut?

Jag kommer att jobba kvar i butik men jobba deltid som Personlig Tränare. Och i denna stund så inväntar jag faktiskt ett besked från SATS på en PT tjänst som jag redan har sökt där. Så förhoppningsvis hittar man mig på en av anläggningarna där väldigt snart!  

Om du fick beskriva din upplevelse av utbildningen med fem ord. Vilka skulle de vara?

Inspirerande. Motiverande. Trovärdig. Kunskapsberikande och svinrolig!!!

Följ Emelie på instagram!

https://vimeo.com/364771041

Är du likt Emelie intresserad av att utbilda dig till Lic. Personlig Tränare?

Läs mer
Publisert: 30.03.2022 KL. 02:45
Av:
The Academy
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Förverkliga din dröm om ett yrke inom träning och hälsa!

Vår ambition är att skapa en utbildning som hjälper dig att hitta din nisch och forma din dröm inom träning och hälsa. The Academys utbildare är bland annat författare, forskare och naprapater, med specialistinriktningar inom såväl medicin som idrottsprestation vid sidan om läraryrket. De finns där för dig för att inspirera dig och få dig att förstå att allt är möjligt.

Våra partners

The Academy