3 min

Därför valde jag The Academy: Yesi Rodriguez

Inget är omöjligt för Yesi Rodriguez. När hon utbildade sig till Lic. personlig tränare så var hon höggravid men det var inget som stoppade henne. Efter sin utbildning har hon nu blivit erbjuden ett heltidsjobb som PT ute på Värmdö. Läs varför Yesi valde The Academy och hennes råd till blivande Personliga Tränare. 

Vad hade du för drömmar innan utbildningen?

Min dröm innan utbildningen var och är att jobba med något som inte känns som ett jobb utan något jag brinner för att göra. Ett stort plus är om det i framtiden blir hållbart att jobba med det 30h i veckan för att få mer tid med mina barn.

Vad fick dig att välja The Academy?

Jag valde The Academy för att jag känner till flera som gått utbildningen hos er och är väldigt nöjda med den. När jag läste mer om er verkade ni väldigt seriösa och jag drogs till att man hade fysiska lektioner.

Vilka var de mest värdefulla kunskaperna för dig?

Det värdefullaste var faktiskt ”det beror på” som lärarna oftast svarade. Allt är inte svart på vitt utan man ska se individens förutsättningar och behov.

Vad var det bästa respektive svåraste under utbildningen?

Det bästa var att oavsett hur mycket det var att ta in så var det mycket som fastnade tack vare lärarna som var väldigt engagerade, inspirerande och kunniga i sina områden. Svåraste var anatomin som var på distans, men som tur var hade jag min lillebror som är utbildad massör och kunde lära mig ett och annat för att jag skulle komma ihåg det bättre.

Under utbildningen så var du gravid, stötte du på några svårigheter i och med det?

Det enda svåra med att vara höggravid under tiden var att stoppa mig själv från att lyfta för tungt

Har du något tips till blivande Personliga tränare?

Keep it simple! Något lärarna kommer upprepa flera gånger.

Vad gjorde du innan utbildningen?

Innan utbildningen var jag arbetslös i ett halv år efter att ha varit mammaledig i 1 år. Innan det jobbade jag som receptionist/boendestödjare på ett HVB hem för beroende.

Hur ser din framtid ut?

Efter utbildningen fick jag ett erbjudande om heltids jobb som PT på ett gym som öppnar i höst ute i Värmdö som jag tänkt att tacka ja till. Mitt största mål är att äga eget som ger mig möjligheten att sätta upp mitt egna schema och ha tid med barnen.

Om du fick beskriva din upplevelse av utbildningen med fem ord. Vilka skulle de vara?

Intressant, rolig, givande, grymma lärare/föreläsare!

Vill du likt Yesi bli Lic. Personlig Tränare? Maila oss!

Publisert: 07.07.2021 KL. 10:10
Av:
The Academy
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Förverkliga din dröm om ett yrke inom träning och hälsa!

Vår ambition är att skapa en utbildning som hjälper dig att hitta din nisch och forma din dröm inom träning och hälsa. The Academys utbildare är bland annat författare, forskare och naprapater, med specialistinriktningar inom såväl medicin som idrottsprestation vid sidan om läraryrket. De finns där för dig för att inspirera dig och få dig att förstå att allt är möjligt.

Våra partners

The Academy