5 min

Därför valde jag The Academy: Mikael Lewerth

Idag jobbar Mikael Lewerth som personlig tränare och driver framgångsrikt egen verksamhet. Mikael har studerat Cert. Kost- och träningskonsult på The Academy, men även Lic. Medicinsk Tränare. Nu lever han på sin stora passion, något som han aldrig kunnat drömma om på förhand.

Du har ju studerat både Lic. Cert. Kost- och träningskonsult och Medicinsk tränare på The Academy. Vad fick dig att välja att bredda dig på detta sätt och inte stanna vid att utbilda dig till personlig tränare?

När jag hade jobbat ett tag som PT så insåg jag att det nästan inte finns några PT-kunder som inte har någon typ av kroppsliga problem, skador eller andra utmaningar. Jag ville bli bättre på att ta hand om dessa på bästa sätt. Dessutom lockade det mig att kunna bli en bättre brygga mellan vården och träningsvärlden, som ju utbildningen till Medicinsk tränare ska skapa. 

Du har ju anpassat din verksamhet och skapat online-versioner av ditt coachingerbjudandet. Vad anser du är de störa utmaningarna med att coacha online? Och vilka är de största möjligheterna?

Största utmaningen är utan tvekan att jag inte kan fysiskt guida dem i övningar eller uppfatta mer subtila saker i både humör och i viss mån utförande av övningar. De största möjligheterna är att jag kan träna vem som helst när som helst, inte minst nu under Covid!

Vad hade du för drömmar innan du påbörjade utbildningen?

De var mindre än vad som faktiskt hände! Jag hade hoppats kunna jobba lite som PT utanför mitt ordinarie kontorsjobb, kanske 4-5 timmar i veckan. Att jag nu jobbar heltid inom tränings- och hälsobranschen hade jag inga planer på, inte ens drömmar!

Kan inte du berätta lite om dina förväntningar på förhand, innan du började studera på The Academy?

Jag hade långt innan jag påbörjade min utbildning på The Academy hört mycket gott om er. När jag väl bestämde mig för att utbilda mig så valde jag mellan några av de mest välrenommerade företagen och The Academy kändes helt enkelt bäst. Jag förväntade mig en högkvalitativ och krävande utbildning och detta infriades. Jag förväntade mig dessutom att jag efter utbildning skulle vara beredd att börja ta kunder direkt, och det var jag! Från dag ett ute på fältet kände jag mig trygg i min roll som PT.

Vilka var de mest värdefulla kunskaperna för dig?

Ett strukturerat och fungerande sätt att ta sig an olika typer av kunder, hur man bygger upp träning för att passa alla olika individer och hur man hjälper kunderna att lyckas.

Vad är dina tips till deltagarna för att lyckas i träningsbranschen?

Att ständigt vidareutbilda sig, att alltid lära sig nytt! Att inse att rollen som tränare inte bara handlar om att kunna leverera bra träning, du är oftast mer än så för din kund. Visa att du bryr dig om din kund och dennes framgångar - och även motgångar! Att dessutom förstå att du även är säljare - du säljer dig själv och eventuellt ditt gym eller organisation. Det ska du inte skämmas över - du är en tillgång för dina kunder och även om en del tycker att det är “dyrt” med PT så är det värt mycket mer än det kostar!

Om du fick beskriva din upplevelse av utbildningen i fem ord, vilka skulle dom vara?

Gjorde mig redo för PT-yrket!

Vad var det bästa med att utbilda dig på The Academy?

Mycket bra lärare som verkligen kunde sina saker!

Hur ser framtiden ut för dig? Vad tar du dig an härnäst?

Jag jobbar numera i tränings- och hälsobranschen på heltid sedan bara några månader tillbaka. Jag utbildar mig just nu till massageterapeut och mitt mål är att kombinera ihop alla mina kunskaper till en produkt som kommer att vara väldigt attraktiv. Så, jag vill kunna ta mig an kunder som har en ganska dålig utgångspunkt, både fysiskt och mentalt, och kunna använda alla mina kunskaper för att hjälpa dem in på rätt spår - och vidare!

Följ Mikael Lewerth här

Vill du veta mer om våra utbildningar?

Publisert: 31.03.2021 KL. 01:04
Av:
The Academy
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Förverkliga din dröm om ett yrke inom träning och hälsa!

Vår ambition är att skapa en utbildning som hjälper dig att hitta din nisch och forma din dröm inom träning och hälsa. The Academys utbildare är bland annat författare, forskare och naprapater, med specialistinriktningar inom såväl medicin som idrottsprestation vid sidan om läraryrket. De finns där för dig för att inspirera dig och få dig att förstå att allt är möjligt.

Våra partners

The Academy