8 min

Därför valde jag The Academy: Joelina Claesson

Joelina Claesson driver sedan 10 år tillbaka i tiden eget företag, Balansera Hälsoutveckling i Skälderviken AB, där hon instruerar yogaklasser, anordnar träningsevent och håller föreläsningar. Numera kan hon även addera PT-träning och hälsocoachning. Hon är nämligen Cert. Kost- och träningskonsult efter sin examen på The Academy. – Det här är min hobby som jag brinner så för! Jag älskar att inspirera till träningsglädje och långsiktigt hållbar hälsa! I mitt ”vanliga” jobb arbetar jag som PR- och utbildningschef på ett skönhetsföretag, så även i jobbet får jag möjlighet att inspirera och utbilda, fast då i smink, hudvård och parfym.  

Vad hade du för drömmar innan du påbörjade utbildningen?

Tanken att läsa en riktigt gedigen PT-utbildning föddes hos mig på grund av en knäskada och operation som inkluderade en lång rehab. Jag var f d aerobics-ledare och yogalärare men hade aldrig varit riktigt bekväm med styrketräning i gymmet, en ny värld för mig, 45 år ”ung”. Det positiva som kom ur den här läkeprocessen var att: När jag gjorde min rehab fick jag steg för steg, i en trygg miljö, med en kompetent fysioterapeut lära mig mer och mer om fria vikter, maskiner och styrketräning i allmänhet. När min rehab var avslutad och ”vanlig” träning inleddes anlitade jag en trygg och kompetent PT som fortsatte att ta mig steg för steg, sakta men säkert vidare i denna nya värld för mig. Knäet var nu sekundärt och jag kände nästan för varje pass hur jag ”flyttade in” i min egen kropp och fick ett ”kroppsförtroende” som jag aldrig tidigare hade känt. DET inspirerande mig till att: Om jag kan göra denna resa så vill jag sprida det vidare till så många andra. Jag vill hjälpa fler, framförallt medelålders kvinnor som jag själv, att bli bästa kompis med sin egen kropp. Det fick mig att utbilda mig till PT och kostrådgivare. Där ser du – det är aldrig för sent!

Kan inte du berätta lite om dina förväntningar på förhand, innan du började studera på The Academy?

När jag väl hade bestämt mig för att studera till PT så ville jag ha det bästa! Det är så jag funkar med allt, ska jag göra något så vill jag göra det ordentligt. Bara det bästa är gott nog. Dessutom var jag väl införstådd med att det skulle kräva mycket av min tid och energi, ännu en anledning till vikten av att välja det mest högkvalitativa och välrenommerade alternativet bland marknadens stora utbud som finns idag. Jag ville vara säker på att jag efter genomgången utbildning, och den dagen en kund anlitar mig som PT, så skall dels jag själv känna att jag har en riktigt gedigen utbildning för uppdraget, och dels så skall kunden känna sig 100% trygg med den kompetensen som jag besitter. Därav gjorde jag en ordentlig research på marknaden, jämförde olika utbildningar, kollade noggrant upp lärarna som undervisar på utbildningen och deras kompetens och erfarenhet, samt lyssnade av olika arbetsgivare i branschen om vad som var det mest kvalitativa alternativet. Då föll valet tillslut väldigt givet på The Academy. Med anledning av att jag verkligen hade valt med omsorg så var mina förväntningar in i utbildningen väldigt höga.  Och de infriades!

Vilken var den största ögonöppnaren under utbildningen?

Ju mer man lär sig desto mer inser man hur otroligt mycket mer det finns att lära. Det är så spännande hur djupt och brett ämnet hälsa, kropp och knopp är, ur alla dimensioner. Det är så intressant att inse hur alla vi individer som går i en klass är på utbildningen av så olika anledningar. Alla kommer in med sitt perspektiv och sin ”världsbild” av träning, när vi går ut så har vi alla fått en härlig inblick i varandras ”världar”. Det är så spännande att se hur olika alla är och på så många olika sätt och infallsvinklar man kan kliva in i branschen. Utbildningen som jag har gått, Cert. Kost & Träningskonsult, innebär ett väldigt brett yrke. Efter genomgången utbildning inser du att det finns oändliga möjligheter. Jag tänker själv att jag nog kommer att specialisera mig och då primärt jobba med kvinnor i medelåldern, d v s min egen ålder.

Vilka var de mest värdefulla kunskaperna för dig?

Jag har gått många utbildningar i träningsbranschen tidigare; aerobicsledare, step-up, flertalet yogautbildningar etc, var och en specialiserade på sitt och väldigt bra för just det ändamålet, i den kontexten och med utvalda delar med specialisering för just det aktuella ämnet. Men jag har alltid känt att jag har saknat en grundläggande pusselbit, den gedigna, verkligt grundläggande och djupgående anatomi-utbildningen, den kände jag var oerhört värdefull för mig i utbildningen. Sen tyckte jag mycket om Coachnings-delarna som jag personligen brinner alldeles extra för, och är övertygad om att du behöver ha med dig i ditt jobb totalt sett som Kost- och träningskonsult, oavsett det är i gymmet eller i motiverande samtal kring kost och träning.

Vad är dina tips till deltagarna för att lyckas i träningsbranschen?

Jag tror det handlar om att hitta sitt ”varför”. Som kommer inifrån Dig! Ditt syfte och din målsättning med att verka i branschen. Och att hålla fast vid det även om det vissa dagar är tomt i kalendern. Påminna dig om vad du tror på och vad som är dina grundvärderingar i detta. Var ärlig mot dig själv, och var realistisk, och ha tålamod! Då kommer det också funka att hålla i det över tiden. Och att vara långsiktigt hållbart, som företag och framförallt för Dig som människa. Tänker också att det är av stor vikt att leva som man lär. Att ta hand om sig själv och sin hälsa. Att du personligen är långsiktigt hållbar ur alla dimensioner. Att du för egen del väver in de fem fysiska grundegenskaperna som vi alla behöver. Viktigt är såklart också återhämtning och vila. Gentemot kunderna skulle jag säga: Lyssna och var ödmjuk! Då kommer du långt, tänker jag.

Om du fick beskriva din upplevelse av utbildningen i fem ord, vilka skulle dom vara?

Inspiration, kunskap, utveckling, glädje, gemenskap!

Vad var det bästa med att utbilda dig på The Academy?

Först och främst så är jag oerhört trygg i den kunskap jag har förvärvat genom utbildningen Cert. Kost & Träningskonsult. Jag känner verkligen att jag har en gedigen grund i en kvalitativ, heltäckande utbildning för att arbeta i yrket. Jag känner att jag kan ge mina kunder en säker ”produkt” i min ”leverans”. Jag har det jag behöver för att genomföra uppdraget i grunden. Sen så har jag full respekt för att varje dag är ett nytt lärande, att det är en ständig utveckling och att varje kund är nya utmaningar att ta mig an. Det är det som gör det roligt och utvecklande. Men det kanske allra bästa med The Academy, som jag berättar för alla, är lärarna. De är så erfarna, kompetenta, engagerade, inspirerande och genuint intresserade – av ämnet och av dig som elev. Jag är SÅ nöjd med min utbildning på The Academy – verkligen!

Följ Joelina Claesson här

 

Vill du utbilda dig som Joelina?

Publisert: 15.02.2021 KL. 01:35
Av:
The Academy
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Våra partners

The Academy