5 min

Därför valde jag The Academy: Christopher Robin

Från restaurangbranschen till Personlig Tränare!

Christopher Robin är idag PT på Actic Hajen i Varberg. Läs om varför han valde the Academy och hans träningsresa.

Vad hade du för drömmar innan utbildningen? 

Jag har alltid önskat och letat efter ett jobb som inte känns som ett jobb utan något som känns självklart. Ett jobb där jag verkligen känner mig hemma och som ger mig glädje och positivitet. Efter att ha jobbat som PT i 5 månader känner jag att jag kommit väldigt nära mitt drömjobb. 

 

Vad fick dig att välja The Academy? 

Jag har tidigare jobbat på SATS i 2 år och många av de personliga tränare som jobbade på SATS har alltid pratat gott om både SAFE Education och The Academy vilket gjorde att de kändes som ett självklart val för mig när jag själv valde att ta mig an en PT utbildning. 

                                       

 

Vilka är de mest värdefulla kunskaperna för dig? 

Jag skulle själv sagt att det är otroligt viktigt att ha en gedigen kunskap bakom träningen och ett tydligt mål med vad du och kunden tillsammans vill uppnå med denna tid ni har tillsammans. Det finns otroligt mycket okunskap idag och mycket information som man tar till sig från sociala medier som inte har något riktigt belägg bakom sig. Detta gör att det blir ännu viktigare för oss som Personliga Tränare att vara noga med att rätt information tilldelas till kund. 

 

Vad var det bästa respektive svåraste under utbildningen? 

Jag skulle säga att det svåraste med utbildningen är allt inom anatomi samt hur vi som Personliga Tränare skall analysera rörelsemönster och hur vi åtgärdar ”tränar” det så kunden känner att man får bra betalt för investerade pengar. 

Det jag skulle nämna som bästa inom utbildningen är definitivt våra otroligt tydliga och pedagogiska coacher och lärare samt gemenskapen som skapas vid utbildningen! Känslan när man har lyckats och känner att man har tillslut fått alla pusselbitar på plats är det n helt otrolig känsla! 

 

Har du några tips till blivande Personliga tränare? 

Absolut! Vad jag har märkt med att jobba som Personlig Tränare under enbart 5 månader är att det läggs ett enormt ansvar på dig som PT att leverera resultat till dina kunder. Det kommer vara tufft i början men efter ett tag så släpper mycket av den första nervositeten. Jag själv slet mycket i början med att hitta kunder och skapa träningsprogram samt på ett enkelt och tydligt sätt visa varför vi är experter inom vårt område. Idag känns det mesta som en självklarhet och jag jobbar med runt 25-30 kunder varje vecka. Det känns otroligt härligt och givande så nu återstår enbart 10 kunder till i veckan så ligger jag på den nivån jag själv strävar efter. 

 

Vad gjorde du innan utbildningen? 

Jag började jobba när jag var 15 år på en pizzeria och delade ut reklam på bilarna, sedan började jag sikta in mig på restaurangbranschen där jag jobbade i ungefär 4 år. Det gav mig massor men fortfarande inte allt jag önskade vilket fick mig att hoppa in i säljbranschen där jag jobbade i 9 år. Säljbranschen gav mig otroligt mycket skinn på näsan samt kunskap om hur man på ett tydligt sätt kommunicerar med kund. Till slut efter mycket tänkande valde jag att ta mig an min PT utbildning som jag haft i tankarna i säkert 5-7 år och nu är jag äntligen här! 

 

Hur ser din framtid ut och vad gör du idag? 

Det finns massor av saker jag önskar göra och utforska i framtiden som en stor och fin villa vid havet samt en ny bil osv. Men för mig är det viktigaste alltid min familj och flickvän Emma och mina två barn Novalie på 4 år och Lova på enbart 4 månader. Mycket har hänt och mycket kommer att hända så vi tar ett steg i taget och njuter av alla dagar vi har framför oss. 

Idag så jobbar jag för fullt på Actic Hajen som ligger i Varberg tillsammans med mina PT kollegor Christoffer Sundbom och Gustav Lindahl. Det är mycket tack vare dessa två som man känner att varje dag är en bra dag! Och jag har väldigt tur att jobba på en anläggning med så många trevliga och grymma medlemmar! 

 

Om du fick beskriva din upplevelse av utbildningen med fem ord vilka skulle de vara? 

Detta blir nog den svåraste frågan hittills då det finns så otroligt mycket man kan komma med. Men dessa tycker jag definitivt måste finnas där! 

• Lärorikt 

• Gemenskap 

• Mål

• planering 

• skratt 

Följ Actic Hajen där Christopher Robin jobbar

Är du likt Christopher Robin intresserad av att utbilda dig till Lic. Personlig Tränare?

Läs Mer
Publisert: 11.10.2021 KL. 03:09
Av:
The Academy
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Förverkliga din dröm om ett yrke inom träning och hälsa!

Vår ambition är att skapa en utbildning som hjälper dig att hitta din nisch och forma din dröm inom träning och hälsa. The Academys utbildare är bland annat författare, forskare och naprapater, med specialistinriktningar inom såväl medicin som idrottsprestation vid sidan om läraryrket. De finns där för dig för att inspirera dig och få dig att förstå att allt är möjligt.

Våra partners

The Academy