Cert. Kost & Träningskonsult

The Academy erbjuder den kompletta utbildningen för dig som vill ha träning, kost, hälsa och friskvård som yrke. Cert. Kost- och träningskonsult utbildning ger dig den kompetens som idag efterfrågas för ett yrke i träningsbranschen, där fördelningen mellan träning, kost och allmänhälsa är jämn.
Nästa start
Vi har inget datum för nästa kurs än. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och bli den första personen som får besked när datumet kommer

Om Cert. Kost & Träningskonsult

The Academy erbjuder den kompletta utbildningen för dig som vill ha träning, kost, hälsa och friskvård som yrke. Cert. Kost- och träningskonsult utbildning ger dig den kompetens som idag efterfrågas för ett yrke i träningsbranschen, där fördelningen mellan träning, kost och allmänhälsa är jämn.

Genom att välja vårt programpaket Cert. Kost & Träningskonsult får du fem yrkesutbildningar i en. Det innebär att du erhåller licenser som både Personlig tränare och Kostrådgivare, men även kan titulera dig Hälsokonsult. Bredden gör dig attraktiv på marknaden och skapar unika möjligheter för att driva egen verksamhet i framtiden.

Paketpris för utbildningsprogrammet - 85 500 kr inkl. moms (ord. pris 104 938 kr inkl. moms om du anmäler dig till modulerna fristående)


Delbetalning: I samarbete med Human Finans erbjuder vi dig olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Låna räntefritt och dela upp din betalning upp till 24 månader. Här kan du läsa mer om delbetalning via Human Finans.

Tveka inte anmäla redan idag för du vet väl att du har 14 dagars öppet köp. Läs mer om betalning, anmälan och utbildning på frågor och svar sidan. 

Efter genomgången utbildning blir du:

Cert. Kost och Träningskonsult by The Academy

I certifiering krävs godkända examinationer och du får då:

- Sveriges nationella licens till personlig träning
- Europe Active´s internationella licens till personlig tränare
- The Academys licens till kostrådgivare
- Utbildningsintyg Hälsokonsult
- Ett års kostnadsfritt medlemsskap i EREPS, Europas register av personliga tränare.

Läs mer om licenser här.
Utbildningsprogrammet utgörs av fem moduler, läs mer om innehåll och omfattning på respektive modul: 

Anatomi, fysiologi och träningslära, modul 1

Lic. Träningsinstruktör, modul 2

Lic. Personlig tränare, modul 3

Lic. Kostrådgivare, modul 4

Hälsokonsult, modul 5


Omfattning:
 • 298 timmar onlinestudier i vår digitala utbildningsportal My School
 • 64 timmar digital lärarledd undervisning
 • 25 dagar lärarledd undervisning i fysiskt klassrum.


 

 

 • Bred och djupgående teoretisk kompetens i anatomi, fysiologi och träningslära för styrka, uthållighet, rörlighet och stabilitet.
 • Gedigen praktisk träningskompetens för att kunna planera, genomföra och utvärdera effektiva träningsprogram för olika syften.
 • Kompetenser i kommunikation och coachning, funktionsanalyser, fystester, kost, sälj, marknadsföring och administration, träningsplanering och periodisering är några av ämnesområdena. Du får specifik och gedigen ledarskapsutbildning i att bemöta kunden och leda hen mot sina personliga mål.
 • Fördjupning i att individanpassa träningsupplägg för dina klienter. Du får lära dig mer om kost, kommunikation, tester, träningsprinciper, screening och mycket mer.
 • Grundläggande och fördjupad kunskap in om näringslära, kunskap om cellen och magtarmkanalens uppbyggnad och funktion
 • Kostberäkning, motiverande samtal, aptit- och viktreglering, folksjukdomar, ätstörningar, allergier, intoleranser och andra vanliga besvär
 • Kunskap om vad hälsa är och hur den kan påverkas på individ-, grupp-, och organisationsnivå.
 • Ökad kunskap i individuell hälsocoaching. Du får enkla verktyg för att kartlägga och analysera hälsofaktorer och därtill praktisk träning i presentationsteknik och ekonomisk argumentation för hälsofrämjande insatser på företag.
 • Träna på att tillämpa principer för hälsofrämjande arbete med företag och andra organisationer.
 • Utbildningen riktar sig till dig som vill gå en omfattande utbildning som vill ta ett helthetsgrepp kring träning, kost och hälsa.
 • Du vill gå en utbildning som motsvarar dina högt ställda kunskapskrav och vill inspireras av utbildare med stor auktoritet i branschen.
Inga teoretiska förkunskaper krävs. Minst ett års regelbunden styrke- och konditionsträning.
 
 

Litteraturlista

https://cdn.legaonline.se/10438/92402/31fa9aac74f171f5d21608343dbd77b1/certkostotraningskonsult.jpg

Föreläsare

- En kombination av lärare och föreläsare i särklass

Lusten att utveckla människor, hårt arbete och en glödande drivkraft – det är det som binder oss samman. The Academys utbildare är bland annat författare, forskare och naprapater, med specialistinriktningar inom såväl medicin som idrottsprestation vid sidan om läraryrket.

Här presenterar vi våra utbildare som du kommer att få chansen att inspireras av och ta lärdom från under din studietid på The Academy.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Våra partners

The Academy