FAQ

Här vill vi ge dig svaren på några av de vanligaste frågorna som vi får om våra utbildningar.  Du kanske inte hittar alla svar här och i så fall är du varmt välkommen att kontakta oss.

Anmälan, priser och betalning

Med Human Finans erbjuder vi räntefri avbetalning upp till 24 månader. Här kan du läsa mer om delbetalning här.

Du ska betala din utbildning senast 30 dagar före utbildningen start och fakturan kommer på mail. Om du anmäler dig senare skickar vi en faktura som du betalar så snart du får den.

Vår utbildning kostar mer än övriga på grund av att vi har fler lärarledda utbildningsdagar. Vi jobbar med ständig utveckling samt om du väljer oss kan du vara säker på att du får evidensbaserad kunskap som du kan känna dig trygg med då du ska gå vidare och utöva ditt nya yrke.

Nej, inte i dagsläget. Däremot erbjuder vi räntefri delbetalning upp till 24 månader med Human Finans.

Examen, licens och jobb

Du har goda möjligheter att få jobb efter utbildningen och vi har bra kontakter med de stora aktörerna. Det finns ett stort allmänintresse för träning och hälsa och efterfrågan på duktiga personliga tränare är stor i dagsläget.

Ja, vi har ett tätt samarbete med de stora kedjorna och flera av våra utbildare jobbar/har jobbat på kedjorna. Ta kontakt med utbildarna under utbildningen för tips och bra ingångar.

Teoretiska omprov är kostnadsfria. Om du behöver göra om ditt praktiska prov kostar det 3000 SEK/tillfälle. Din inbetalda licensavgift gäller i ett år och om du väntar med ditt praktiska prov längre än ett år är kostnaden 3000 kr för det praktiska provet

För att få licens på licensutbildningar krävs 100% närvaro och godkända teoretiska och praktiska prov.

Allmänt

I Bromma har vi samarbete med hotellet i samma hus, Mornington hotell. Övriga orter, kontakta info@theacademy.se.

I Bromma, Stockholm finns det en stormarknadsparkering med P-skiva 4 timmar, alternativt på gatan i kvarteret mot betalning. Där parkerar du gratis. Övrig parkering kostar enligt gällande taxa som du kan läsa om här.

Utbildning

Du bör ha erfarenhet av träning, gärna styrketräning och vara intresserad av hälsofrågor. Inga förkunskaper krävs. Under utbildningens gång kommer du att behöva avlägga tid mellan utbildningstillfällena för att läsa inför kommande steg.

Utbildningarna sker under dagtid mellan 09.00 och 18.00 ca 4 dagar/vecka. Du behöver ta ledigt de dagar utbildningarna går.

Ja, om du behöver vara borta någon del av utbildingen kan du ta igen den delen nästa utbildningstillfälle. Du får din licens när du deltagit på samtliga delar av din utbildning.

Steg 1 till 3 går du i en följd. De övriga stegen kan du välja tidpunkt på själv.

Om du blir sjuk tar du igen det du har missat på ett annat utbildningstillfälle och gör dina examensprov när kompletteringen är klar.

Det beror på din studievana och dina förutsättningar. Det kan vara bra att avsätta lite tid (kanske 30-60 min) varje kväll för att repetera det du har lärt dig under dagen. 

Alla våra lärare har en gedigen bakgrund med olika akademiska utbildningar. Läs gärna mer om våra utbildare här.

Du skickar in intyg på dina tidigare utbildningar, varpå vi kommer utvärdera dessa och återkoppla till dig vilka delar vi tycker är relevanta att du inte behöver delta på.

Du kan läsa på vår utbildningssida om våra utbildningar där du har datum för de olika stegen specificerade. Du hittar våra program här och våra kurser här.