5 min

Johanna Paulsson är Lic. Medicinsk Tränare

Det som tas upp under utbildningen känns helt rätt i tiden då flera av de ämnen som tas upp är växande hälsoproblem

Johanna Paulsson är från Skövde där hon har företaget  Onseason 365 som ger  ut personliga tränings- och kostscheman. Johanna har en bakgrund i försvarsmakten och var vinnare av Gladiatorerna 2017. 

Vad har du för bakgrund?

Jag har jobbat inom Försvarsmakten nästintill hela mitt vuxna liv och började med att jobba extra som Pt vid sidan av mitt heltidsjobb direkt efter min examen. Som soldat har man ett visst antal år på sig som anställd, så det blev en förberedelse för framtiden. Efter ett par år i yrket valde jag att starta eget företag och nischa mig mot blivande/nyblivna Mammor och när jag själv fick mina barn några år senare och varit hemma på föräldraledighet, blev det naturligt att ta rollen som Pt ett steg längre och börja jobba med det på heltid - vilket jag gjort sedan dess och trivs jättebra. Mitt företag heter Onseason 365 och grundtanken med det är att jag vill hjälpa andra att hitta ett sätt att träna på som gör att de mår bra året runt.

 

Vad fick dig att vilja utbilda dig till Lic. Medicinsk tränare?

En pt-utbildning ger en bra grund att stå på, men jag känner att det är ett yrke som har mer att lära och som det är viktigt att regelbundet vidareutbilda mig inom för att utvecklas och bli bättre. Utbildningen till MT kändes fördjupande på ett sätt som jag har nytta av både med de personer jag träffar live och online. Det som tas upp under utbildningen känns helt rätt i tiden då flera av de ämnen som tas upp är växande hälsoproblem. The Academy tillhör också en av de främsta skolorna i landet, så det kändes som ett tryggt val.

Vilka var de mest värdefulla kunskaperna för dig?

Svåraste frågan då jag inte kan komma på något ämne som kändes orelevant att ta upp, så stoppar mig vid tre...

- Träning & Cancer
- Hur jag kan hjälpa en person med högt blodtryck med sin träning
- Hur mycket träning verkligen kan bidra för våra yngre & äldre (Både kroppsligt & mentalt)

Vad var det bästa respektive svåraste under utbildningen?

Bästa är lärarteamet som pratar på ett sätt som gör att alla förstår det som sägs. Det är högutbildade personer som hade kunnat välja att "prata ett helt annat språk", men de har alla varit måna om att lära ut sina kunskaper på ett pedagogiskt sätt. Ingenting lindas in, utan det känns som att vi har fått den rena faktan.

Svårast ämne för mig som tas upp under utbildningen är detaljerna kring diabetes.

Har du något tips till de som funderar på att gå utbildningen?

Repetera upp anatomin innan (finns kortlekar att köpa om man inte vill sitta med en bok eller dator och kan nyttja vid tex vilan under träningspass) och att inte stressa upp sig alltför mycket inför examinationen. Jag tillhör den kategorin som lätt gör det själv, och ogillar vanligtvis att skriva prov/utföra examinationer. Men kan ärligt säga att det var den mest avslappnade examinationen jag varit på tack vare Carita & Jessica. Det var både lärande och roligt under den helgen.

Hur ska du använda dina Lic. Medicinsk tränare kunskaper i framtiden?

Kunskaperna har jag kunnat dra nytta av redan vid utbildningens start, men med licensen i ryggen har jag kunnat hjälpa de personerna jag möter på ett annat sätt och vara ännu tryggare i min roll. Närmast i tid nu är att fortsätta med det jobb jag gör både online och mina fysiska kurser. När mina barn når skolåldern sen kommer jag förmodligen att öka mina live-timmar. Barn & unga som far illa/på något sätt mår dåligt berör mig mycket och även den stora mängden stressade personer vi har, så det är möjligt att det kommer läggas mer tid på detta i framtiden.

Om du fick beskriva din upplevelse av utbildningen med fem ord. Vilka skulle de vara?

Lärorikt, fördjupande, framtid, självförtroende & viktigt.

Följ Johanna här

Är du likt Johanna intresserad av att utbilda dig till Lic. Medicinsk Tränare ?

Läs mer
Publisert: 09.02.2022 KL. 02:53
Av:
The Academy
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Förverkliga din dröm om ett yrke inom träning och hälsa!

Vår ambition är att skapa en utbildning som hjälper dig att hitta din nisch och forma din dröm inom träning och hälsa. The Academys utbildare är bland annat författare, forskare och naprapater, med specialistinriktningar inom såväl medicin som idrottsprestation vid sidan om läraryrket. De finns där för dig för att inspirera dig och få dig att förstå att allt är möjligt.

Våra partners

The Academy