Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “X”

träna Eliten

Yasin Merzoug är basketproffset som flyttade hem till Sverige och arbetade med funktionshindrade ungdomar, innan han utbildade sig till certifierad PT. Idag är han PT-koordinator på
Nordic Wellness och siktar på att träna morgondagens elit. 

Berätta om ditt arbete! 

– Som PT-koordinator för region Stockholm/Mellansverige arbetar jag med försäljning och med rekrytering och utbildning av personliga tränare. De måste vara välutbildade, så dä r samarbetar jag med The Academy, för då vet man att de sökande har rätt kunskap från grunden. Men jag är fortfarande aktiv som PT själv också; det är ju skitroligt! 

Vad gjorde du innan du blev PT? 

– Jag spelade basket på elitnivå i Finland och Tyskland. När jag slutade p.g.a. en skada flyttade jag hem till Sverige och arbetade som resurs- pedagog ett tag. Jag hjälpte funktionshindrade barn och ungdomar att klara vardagen i skolan. En värdefull erfarenhet även idag. 

Varför studerade du på The Academy? 

– Träningen har alltid varit en del av mitt liv, och jag kände att jag har erfarenheter som kan komma till nytta. The Academy valde jag för att de är bäst, helt enkelt. De förnyar sig och uppdaterar hela tiden utbildningen utifrån utvecklingen inom träning och hälsa. Den utbildning jag gick ser inte likadan ut idag. Alla lärare är aktiva i branschen och har koll. 

Berätta lite om utbildningen? 

– Vi jobbade en hel del med rollspel, och fick turas om att spela kund respektive tränare, för att sätta oss in i kundens situation och få en personlig känsla för vad som funkar och inte. Jag lärde mig verkligen att vara ödmjuk. Dels inför kroppen – det är fascinerande vad den klarar och hur den fungerar. Dels inför människors olika förutsättningar. Jag är här för att lyfta kunden, och varje träningspass ska ge en wow-känsla. 

Hur ser du på framtiden? 

– Det finns mycket att göra inom elitidrotten i Sverige. Visst har
vi många duktiga atleter, men om man tittar på t.ex. amerikanerna så är de mycket starkare rent fysiskt. Vi skulle behöva satsa mer på fysträning, inte minst för att förebygga skador. Jag skulle vilja hjälpa ungdomarna att träna mer långsiktigt. De ska hålla länge, inte bara under idrottskarriären. Det kommer ett liv efter det också.

läs mer och anmäl dig här.