Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “X”

efter Hockeyn

Mikael Sjölin är elithockeyspelaren som gästspelade i byggbranschen efter hockeykarriären, och slutligen hittade ett nytt sätt att leva för träningen. Idag hjälper han andra att nå sina mål, som eftertraktad licensierad Personlig Tränare. 

Berätta om ditt arbete! 

– Jag driver eget företag och tar emot PT-klienter individuellt på Grand Hotel Fitness & Spa i Stockholm. Men jag coachar också tränings- grupper utomhus eller på olika events, såsom Fitnessfestivalen. 

Vad gjorde du innan du blev PT? 

– Jag har spelat ishockey på elitnivå, men slutade när skador hindrade mig från att komma vidare. Sedan jobbade jag i ett byggföretag en period. 

Varför studerade du på The Academy? 

– Med min bakgrund kändes PT-yrket som en naturlig möjlighet. Jag har alltid tränat mycket och tycker det är roligt. Och så ville jag jobba med människor. Tack vare hockeyn är jag van vid att samarbeta och att sätta mål för att bli bättre. Jag tittade igenom The Academys informa- tion, och de var egentligen de enda som kändes rätt. Det verkade proffsigt! Det var dessutom ett praktiskt upplägg för att kombinera studierna med arbete. 

Berätta lite om utbildningen! 

– Jag fick chansen att träffa en massa duktiga yrkesmänniskor, inte minst alla lärare, som själva arbetar som personliga tränare, naprapater, kiropraktorer m.m. De är pålästa och har koll på aktuella trender och forskning. En lärare blev som en mentor för mig och anställde mig direkt efter utbildningen. Det här är ofta en förskönad bransch, men det är tuffare än man tror. Nu som egenföretagare måste jag ju själv jobba för att få kunder och behålla dem, och utbildningen förberedde mig verkligen för det. T.ex. genom att prata om helheten och hur man kan hantera olika situationer. Vad gör man när en klient blir sjuk? Hur hanterar man konflikter? Hur bemöter man media? Jag har nytta av allt jag har lärt mig hos The Academy, både teori och praktik. 

Hur ser du på framtiden? 

– Jag vill fortsätta att utvecklas så mycket jag kan, gärna genom att träffa nya människor för att bolla idéer och få feedback. Jag gillar att ta mig an jobbiga grejer och utmana mig själv. Jag vill hela tiden bli bättre, bättre på allt.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR.