Vägen genom utmattningens labyrint ledde till ett jobb med hälsan i fokus!

Att utbilda mig till kostrådgivare är bland det bästa jag gjort

Hej Ulrika, vem är du?

Jag är hälsokonsult i Måbrarummet i Lidköping där fokus är stresshantering, kost och träning. Jag gillar att preppa matlådor, springa i skogen och att sticka raggsockar. En powernap tackar jag inte nej till!

Ulrika Malmesved

Vad gjorde du innan utbildningen?

Jag är i grunden utbildad lärare och jobbade med det i 15 år. Sen tog det stopp. Mina egna höga prestationskrav och brist på återhämtning gjorde att jag gick in i väggen. Hos läkaren fick jag diagnosen utmattningssyndrom.

Hur kom det sig att du ville utbilda dig inom träning och hälsa?

Under sjukskrivningen växte intresset för hälsa och välmående sig allt starkare. Min egen erfarenhet av utmattningssyndrom, nyfikenheten på verktyg för att må bra och min längtan att kunna hjälpa andra till välmående gjorde att jag valde att byta yrkesinriktning. Jag ville göra det som kändes rätt från hjärtat. Att få jobba hälsofrämjande med flera av de verktyg som hjälpt mig ut ur utmattningens labyrint.

Innan jag började på The Academy 2017 hade jag utbildat mig inom stresshantering och taktil massage och jobbade med det i eget företag. För att kunna hjälpa mina kunder att ta ett helhetsgrepp om hälsan ville jag få mer kunskaper inom kost och träning. Att bli personlig tränare och kostrådgivare kändes lockande.

Vad fick dig att välja The Academy?

Jag valde The Academy då jag upplevde det som ett seriöst utbildningsföretag. Jag var så taggad på att ta del av den expertkunskap och yrkeserfarenhet från kost och träning som lärarteamet på The Academy har.

Det var verkligen intressanta och lärorika lektioner. Imponerad över deras förmåga att vara pedagogiska. Visst var det många moment i utbildningen som verkligen var en utmaning! Då var stöd och pep från lärare och kurskamrater värdefullt. Det var en fin sammanhållning i gruppen. Blandade åldrar och olika erfarenheter bidrog till en härlig mix.

För mig var det en stor fördel att kunna förbereda med onlinestudier innan de lärarledda lektionerna. Jag tyckte det var bra med möjligheten att kunna dela upp de olika utbildningsstegen i etapper för att smälta all ny kunskap, praktisera den och även jobba däremellan. Idag är jag glad för att utbildningen gav FRISK-licens, en kvalitetsstämpel för personliga tränare.

Vilka har varit de mest värdefulla kunskaperna för dig?

Jag valde att gå de fem stegen till Hälsokonsult, där personlig tränare och kostrådgivare ingår. Detta för att få en bred kunskap inom ämnet och på så vis kunna hjälpa och inspirera andra att ta ett helhetsgrepp om hälsan.

Att utbilda mig till kostrådgivare är bland det bästa jag gjort😊 Undra hur många gånger jag sagt det genom åren? Det gav mig så många nya insikter och kunskaper. Massa med aha-upplevelser. Jag skulle vilja säga att äntligen lärde jag mig hur mycket kosten kan hjälpa mig att må bra, känna mig stark och ha energi i vardagen. Precis det jag vill förmedla till mina kunder och vid föreläsningar inom kost.

Vad gör du idag?

Sedan 2012 jobbar jag i eget företag, Måbrarummet. Här coachar jag inom stresshantering, kostrådgivning och personlig träning. Den taktila massagen är en populär behandling. Måbrarummets koncept Hälsoramen startade jag upp för cirka två år sedan. Ett individuellt koncept under tolv veckor där kunden jobbar steg för steg mot hälsosamma vanor.

Du är författare och föreläsare, berätta mer

Ja, det stämmer. Inte visste jag den dagen jag klev in hos företagshälsovården, med all min panikångest och alla stressymtom, att jag ett antal år senare skulle skriva en bok ihop med just den läkaren. Läkaren som gav mig verktyg för att hitta ut ur det vi kallar utmattningens labyrint, vilket också blev titeln på vår gemensamma bok. Utmattningens labyrint – En patient & en läkare – två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom. Ulrika Malmesved & Antonio Alonso-Villaverde, Idus förlag 2019. Boken blev sedan starten på våra gemensamma föreläsningar med tema stress och utmattning. (utmattningenslabyrint.se)
Sedan en tid tillbaka finns Min matrast – en go´stund, som både är ett instagramkonto och en föreläsning. Fokus är kost, rörelse och återhämtning med inspiration till att ta rast, ladda batteriet för att känna sig stark, hållbar och energifylld.
Har du något tips till andra som vill utbilda sig inom träning och hälsa?
Läs på om utbildningsföretaget så du känner att det motsvarar dina förväntningar. Förbered dig med det materialet som du har tillgång till innan lärarledda lektioner startar. Det kan hjälpa dig ta till dig kunskapen lättare på lektionerna. Det kommer säkert att komma utmaningar, men du fixar det! Hjälp varandra, ha kul och njut sedan av att ha ett inspirerande jobb.

Om du fick beskriva din upplevelse av utbildningen med fem ord. Vilka skulle de vara?

Seriös
Lärorik
Givande
Utmanande
Rolig

 

Följ Ulrika på Måbrarummet

Hemsida

Instagram

Facebook

Är du likt Ulrika intresserad av att utbilda dig till Lic. Personlig Tränare?

Dela detta: