Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “X”

Känner du vår glöd?

Lusten att utveckla människor, hårt arbete och en glödande drivkraft – det är det som binder oss samman. Vårt genuina engagemang gör det trevligare och mer givande för dig som anlitar oss. Varje dag jobbar vi hårt för att du ska få ett professionellt och innerligt bemötande – oavsett du träffar oss personligen, via telefon eller mail. Glädjande nog tyder våra deltagarenkäter på att vi oftast lyckas.

Utöver The Academys tre ägare Helena Arnold, Christina Sivertsson och Linda Svensson arbetar ett tjugotal fristående konsulter i The Academys utbildarteam. Stora delar av utbildarteamet har arbetat tillsammans under 10-15 år vilket har gett utbildningarna kontinuitet, utveckling och en väl fungerande helhet. Våra utbildares spetskompetens, vilka i många fall är unik i Sverige, i ett så här nära samarbete ger kvalitativa och kompetensgivande utbildningar som du inte hittar någon annanstans.

Lär känna oss lite mer.

Anders Benktander

Anders är utbildad leg. naprapat och har erfarenhet från yrket sedan 1999.
Idag driver Anders Citynaprapaterna i Stockholm, där han har idrotts- och motionsrelaterade besvär som specialinriktning, när han inte har personlig tränare utbildning på The Academy. 

Läs mer

Anna Staffansson

Anna är legitimerad sjukgymnast sedan 1997. Hon har lång praktisk erfarenhet från motions- och idrottsskador både från privat klinik i Göteborg, samt som sjukgymnast på både elit- och landslagsnivå. Idag äger och driver hon företaget Aktiv Rehab i Halmstad.

Anna arbetar även som universitetsadjunkt i biomedicin vid Högskolan i Halmstad sedan 2006, där hon bland annat föreläser i funktionell anatomi, om idrottsskador, rörelse- och funktionsanalys och idrottsfysiologi. Du möter även Anna på The Academys pt utbildning. 

Läs mer

Carita Lesche

Carita driver och äger Stockholm Pilates Center (SPC). SPC är en STOTT Pilates facility med Pilates maskinträning, matwork klasser och utbildningar som ger internationell licens. 
Hon är utbildad idrottslärare, danspedagog och leg. naprapat och hjälper idag elitidrottare med träningsutveckling såsom rörelseanalys och förbättring av teknik. Hon motiverar även motionärer och rehabiliterar skador med positiva resultat.

Läs mer

Catrin Engström

Catrin driver sedan år 2000 sitt egna utbildningsföretag inom ledarskap och kommunikation med inriktning team- och individnivå. Catrin är utbildad inom NLP, kommunikation samt utbildad ledarskapscoach hos Dale Carnegie. 

 

Läs mer

Cecilia Bengtsson

Cilla är utbildad strategisk hälsokonsult, ICC certifierad coach, certifierad NLP Practitioner och har diverse träningsutbildningar genom The Academy.

Läs mer

Christina Sivertsson

Christina utbildade sig under tre år på Dansakademien i Stockholm och studerade sedan tre år på Idrottshögskolan i Stockholm med inriktning mot friskvård och hälsa. Hon har även fördjupat sig i avancerad fysiologi genom studier på Karolinska. 

Läs mer

Daniel Ahlstrand

Daniel är utbildad kiropraktor sedan 2011 och jobbar idag på rehabkliniken InMo i Stockholm. Han arbetar mycket med funktionsanalyser för att dektera felaktiga rörelsemönster och dess kompenserande effekter. 

Läs mer

Dennis Svensson

Dennis är utbildare på The Academys spinningutbildningar. Han har under många år presenterat spinningklasser och workshops på konvent nationellt och internationellt och han är en mycket uppskattad presentatör, inspiratör och utbildare. Dennis arbetar även med försäljning inom The Academy och är bland annat ute på anläggningar och presenterar The Academys verksamhet och utbildningar.

Läs mer

Emelie Görlinge Marek

Emelie är legitimerad dietist med examen från Göteborgs Universitet. Emelie arbetar på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg och driver samtidigt sitt eget företag som erbjuder föreläsningar och utbildning.

Läs mer

Ewa Björketun

Ewa har vunnit både SM- och NM-titlar i boxning och har många erfarenheter från kampsport. Hon är lic. personlig tränare, har licenser inom gruppträning och är där även utbildad masterinstruktör. Inom Svenska boxningsförbundet har hon gått tränarutbildning steg 1. 

 

Läs mer

Hans Nilsson

Hasse är utbildad idrottspedagog på Högskolan i Halmstad och har vidare fördjupningsstudier i idrottspsykologi och pedagogik. Han är även lic. personlig tränare, korrektiv tränare och fystränare inom en mängd olika redskaps- och träningsformer.

Läs mer

Helena Arnold

Helena arbetar sen många år huvudsakligen med team- och ledarutveckling där hon föreläser och utbildar inom kommunikation, ledarskap och gruppdynamik.

 

Läs mer

Jari Ketola

Jari är en ledande hälsoprofil med över 20 års erfarenhet inom tränings-, motions- och fitnessbranschen. Jari har en bakgrund som elitidrottare med två landslag bakom sig i friidrott och bobsleigh, där han i det senare deltog i OS 1994 i Lillehammer, Norge. Du möter Jari på The Academys pt utbildning. 

Läs mer

Julia Binnergård

Julia Binnergård är legitimerad dietist, personlig tränare, hälsoinspiratör och flitigt anlitad föreläsare med spetskompetens inom mat, träning och hälsa. Till vardags arbetar hon som dietist med fokus på levnadsvanornas betydelse för hälsan och därtill livsstilsförändringar och har, som dietist, varit med och startat upp en av Sveriges första Levnadsvanemottning, på specialistnivå.

Läs mer

Kristina Andersson

Kristina Andersson är näringsfysiolog (fil mag i nutrition), inspiratör och författare till ett flertal böcker inom området kost och hälsa, b.la "isodieten", "äta träna leva" och "diabetes – du kan själv påverka". Kristina är även flitigt anlitad som kostexpert i tv och tidningar. Hennes drivkraft ligger i fascinationen över hur vi genom vårt sätt att leva kan påverka funktionen på vår fantastiska kropp. 

Läs mer

Linda Svensson

Linda är utbildad idrott- och friskvårdpedagog på Göteborgs
universitet och har under många år varit aktiv i träningsbranschen. 

Läs mer

Magnus Ringberg

 

Magnus Ringberg är leg fysioterapeut och arbetar med individuell- och gruppträning. Han har lång och gedigen bakgrund inom träningsbranschen med specialintresse inom rörelselära och biomekanik. Han frilansar med uppdrag över hela världen. 

 

 

Läs mer

Martin Tunhag

Martin älskar all form av träning och arbetar helhjärtat med det mesta inom träning och hälsa. Med sitt egna företag Multifit driver han PT-gym i Halmstad. Tillsammans med sitt team arbetar Martin framförallt som personlig tränare för såväl elitidrottare som motionärer och utöver det arrangerar han träningsresor samt anlitas för olika workshops/föreläsningar och teambuilding/event. Martin är även en av lärarna hos The Academy och du träffar honom på de praktiska delarna under steg 2 Lic. Träningsinstruktör och steg 3 Lic. Personlig tränare.  

Läs mer

Mathias Brunberg

Mathias är naprapat med examen 2011 på Naprapathögskolan i Stockholm. Även utbildad lic. personlig tränare och lic. styrketräningsinstruktör sedan många år tillbaka i The Academys skola. Mathias brinner för att skapa "aha-upplevelser" och att sätta kunden i fokus när det handlar om korrektiv träning, hälsa och välmående. Idag möter du honom bland anant på The Academys personlig tränare utbildning. 

Läs mer

Mary-Lou Richards Nilsson

Mary-Lou leg naprapat sedan 1998 och certifierad mammamagetränare, driver idag Hela Kvinnans Klinik i Stockholm  tillsammans med Katarina Woxnerud. Kliniken arbetar främst med kvinnans hälsa genom hela livet, behandling och träning t ex under och efter graviditet. Mary-Lou har tidigare varit verksam på Sturebadet och M3Gym, handledare på Naprapathögskolan och lärare på Axelsons Gymnastiska Institut. Mary-Lou har tävlat i simning och basket men även volleyboll och friidrott. Idag är hon fortsatt aktiv genom styrketräning och konditionsträning.
Läs mer

Michael Angress

Michael är utbildad Idrottskonsulent från Bosöns IFHS. Studier som kompletterats med The Academys kurser till lic. personlig tränare och kostrådgivare. Michael har arbetat med friskvård, träning och hälsa de senaste 15 åren, både på träningsanläggningar och andra företag.

Läs mer

Mikael Nordström

Mikael är leg. naprapat och är verksam på Rehabkliniken på Västmannagatan i Stockholm. Han arbetar även som handledare på Naprapat högskolan och förekommer som skribent i bland annat Life Fitness.

Läs mer

Mikael Svensson

Mikael har lång erfarenhet i tränings- och hälsobranschen. Han driver eget företag och är aktiv som personlig tränare och hälsokonsult i Stockholm. Mikaels specialområde är fysträning och han har genom åren tränat motionärer och idrottare på både elit- och amatörnivå. Han är också många gånger anlitad som föreläsare av företag och andra verksamheter med intresse för kost och träning. Intresset för träning och att få sina kunder och elever att närma sig sin genetiska potential är stort och kvalitet och helhetssyn är något som alltid prioriteras. Du möter Mikael på The Academys utbildningar till Lic. Träningsinstruktör och Lic. Personlig tränare.

 

Läs mer

Niina Eriksson

Niina är certifierad kommunikolog, dessutom har hon studerat på Humanova
psykosyntesuniversitet samt prestationspsykologi på Örebro universitet. 
Niina är licencierad inom gruppträning och lic. personlig tränare.

Läs mer

Per Vikman

Per har en bakgrund som fotbollsspelare på elitnivå och har stor erfarenhet av träning och prestationer för grupper. Han har i över 20 års tid jobbat som tränare med både elitidrottare och motionärer på individuell- och gruppbasis.

Läs mer

Petra Görlinge

Petra är ICC certifierad coach och arbetar med grupp- och ledarskapsutveckling. Hon var med och startade The Academy 1999 och arbetade då som ansvarig för styrke- och specialutbildningar. Idag utbildar hon framförallt inom ledarskap på vår pt utbildning. Petra har en lång erfarenhet som personlig tränare, coach och utbildare inom träning och hälsa.

Läs mer

Simon Forsberg

Simon har en universitetsexamen i arbets- och idrottspsykologi. Han har därtill en yrkesutbildning i hälsopromotion och basutbildning i psykoterapi (steg 1 KBT). Han har varit verksam i träningsbranschen sedan 2005 och har arbetat med personlig träning på olika sätt. Dels i rollen som PT och även på arbetsgivarsidan i egna företag och som HR Manager för en av nordens största gymkedjor. 

Läs mer

Veronika Vestlund

Veronika är utbildad friskvårdspedagog med vidareutbildning inom bland annat pedagogik och psykologi. Hon har tidigare arbetat som säljare, träningsansvarig och platsansvarig på träningsanläggningar och med utbildningar inom friskvård mot företag. 
Läs mer