Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “X”

Recommended

Här listar vi fyra olika områden: 

Medicinsk träning 
Verksamma medicinska tränare efter vår första utbildning våren 2017. I dag finns det nästan 100 medicinska tränare ute i vårt land. Vi förmedlar gärna kontakt till dem via vårt nätverk Medicinska tränare by The Academy. Maila till oss på info@theacademy.se med din förfrågan. 

Utbildningar 
Utbildningar, som inte är våra egna, som vi gärna rekommenderar. 

Externa tjänster
Företag som erbjuder produkter som kan vara intressant för dig som tränare.  

FM / Functional Moves®
Vårt tidigare träningskoncept Functional Moves finns här som inspiration för utbildade instruktörer och tränare. Namnet Functional Moves kan du inte längre använda men träningens upplägg kan bedrivas under andra namn. 

 

Vad är medicinsk träning?

Det finns idag tydliga riktlinjer och forskning som visar hur träning kan hjälpa mot stress, övervikt, diabetes, hjärt-kärlsjukdom, skador i rörelseapparaten och åldersrelaterade sjukdomar. Medicinsk träning 
är en måldefinierad fysisk aktivitet där målet är att motverka/förebygga sjukdomar och ohälsa hos individer som på grund av fysisk eller psykisk ohälsa upplever en begränsning eller befinner sig i riskzonen för att drabbas av sådan.

Vad gör en Lic. Medicinsk Tränare (MT) by The Academy?

En MT by The Academy är specialiserad på träning för att motverka och förebygga diagnoser inom stress, övervikt, diabetes, hjärt-kärlsjukdom, rörelseapparaten och åldersrelaterade sjukdomar. Träningen sker utifrån av läkare/terapeut konstaterad diagnos och utgör en brygga mellan sjukvården och förmågan att bedriva egen träning. 

På våra referensanläggningar runt om i Sverige finns utbildade Lic. Medicinska Tränare by The Academy som erbjuder medicinsk träning - kontakta dem för mer info!

Balance Training - Stockholm

Balance Traing finns i Stockholm city, Solna och i Täby/Näsbypark. Balance har alltid varit en pionjär gällande helheten inom träning och friskvård. Vi har legat i framkant gällande träning, service i världsklass och helt och rent, men det räcker inte för oss. När vi förändrar oss, tar vi inte bort något, vi adderar. Vi vill nämligen att alla skall känna sig som ”hemma”. Som den medvetna motionär som vi tror att du är, vill vi att du ska känna trygghet hos oss oavsett träningsbakgrund eller mål med din träning. Vi tror att om du känner glädje när du besöker oss så kommer de andra fördelarna av att motionera på köpet. Hos oss är alla välkomna och passar in. Under "läs mer" hittar du de tränare som Lic. MT by The Academy.

Exclusive - Stockholm

Exclusive Training är en personlig hälsoklubb med försklassig service och ett begränsat antal medelemmar. Här vistas du som medlem i en avspänd oas där du får balans när tempot i livet är högt. Hos oss kan du vara säker på att få det utrymme du behöver. Allt är noga utvalt. Hälsoklubben erbjuder ett gym med modern utrustning for konditions- och styrketräning, personlig träning samt yoga, massage, naprapati och sjukgymnast. Låt någon i vår personal, vilka tillhör de mest kompetenta och erfarna i branschen ta hand om dig. Ambitionen med att vara här kan variera från att bygga upp styrka, förbättra konditionen, skapa bättre rörlighet eller ändra sina kostvanor, till att bli omhändertagen i relax- och behandlingsavdelningen. Under "läs mer" hittar du de tränare som är Lic. MT by The Academy.

Form - Gotland

Form Gotland har 3 anläggningar och en PT studio i Visby och en filial på Fårö. Vi har ett stort utbud av träning både individuellt och i grupp. Form kännetecknas av personlig service och hög kvalitet. Vårt mål är att ge våra medlemmar kunskap, verktyg och mod till att göra en hälsosam förändring i livet med nya varaktiga hälsosamma vanor. Alla våra personliga tränare är licensierade och specialiserade inom olika områden. Oavsett mål och förutsättningar kommer din PT ge dig det du behöver för att lyckas. Under "läs mer" hittar du de tränare som är Lic. MT by The Academy.

Functional Unit - Kalmar

Functional Unit är en klinik i Kalmar med två Kiropraktorer, Fysioterapeut, Tränare från GIH, Medicinska Tränare och Sjuksköterska med inriktning på sömn, vilka verkar för ett samarbete mellan varandra, samt olika vårdgivare och specialister. Att aktivt tillsammans med klienter ständigt förbättras, även bidra med det lilla extra när det är problem med exempelvis smärta och rehabilitering. Eller prestationsförbättring och förbyggande åtgärder. Under "läs mer" hittar du de tränare som är Lic. MT by The Academy.

Hagabadet - Göteborg

En oas mitt i stan med träning, bad och god mat! Hagabadet är det gamla badhuset som byggdes 1876 som ett led i att stoppa kolerans härjningar i Göteborg under 1800-talet. Än i dag sysslar vi med att hålla folk friska, starka och levande. Vi tror på att kroppen är människans viktigaste och mest komplexa instrument och vår mission är att ge varje människa 10 extra år av livskvalité. Under våra tak erbjuder vi träning från morgon till kväll sju dagar i veckan, flera varma vackra bad, stans bästa PTs, dietister, sjukgymnaster och en hälsorestaurang med kombinationen nytta och njutning. Under "läs mer" hittar du de tränare som är Lic. MT by The Academy.

House of Movement - Stavanger/Norge

Under "läs mer" hittar du de tränare som är Lic. MT by The Academy.

InMo - Stockholm

InMo Medveten Träning står för individuell träning och personlig service. Här står du som kund i centrum och vi erbjuder dig ett personligt omhändertagande, anpassat efter behov, möjligheter och önskemål. Vår vision är att InMo ska bli det självklara valet för dig som privatperson, ditt företag eller förening då vi erbjuder kvalitativa tjänster inom träning, hälsa och rehabilitering. Vår personal är legitimerade /certifierade inom sitt område och har mångårig erfarenhet. InMo finns rikstäckande och har ett flertal avtal som sträcker sig från norr till söder. Under "läs mer" hittar du de tränare som är Lic. MT by The Academy.

Master Training - Stockholm

Master Training är en familjär, privat hälsoklubb på Nybrogatan 57 i Stockholm, där du blir medlem via rekommendation. I medlemskapet ingår fri tillgång till gym, lån av träningskläder och handduk, skoskåp, hygienartiklar och frukost. Master Trainings mission är att öka livskvaliteten och förlänga livet för våra medlemmar. Förutom ett komplett gym och välutbildad personal gör vi detta genom att bry oss lite extra om varje kund och få alla att känna glädje inför sin träning.Under "läs mer" hittar du de tränare som är Lic. MT by The Academy.

Multifit - Halmstad

 Multifit driver en träningsanläggning i Halmstad med en mycket personlig känsla där du som medlem upplever en servicenivå utöver det vanliga, i en miljö där du kan känna dig trygg och samtidigt få det stöd du behöver. Vi erbjuder personlig träning, kostrådgivning, coachning, event, teambuilding & utbildning. Välkommen till en oas där möjligheterna är oändliga, där Du är i fokus, där drömmar frodas och där resultat uppnås! Under "läs mer" hittar du tränare som är Lic. MT by The Academy.

MyKey - Täby/Stockholm

MYKEY levererar friskvårdstjänster med fokus på kost, träning och hälsa till såväl företag som privatpersoner. Vi är idag ett team bestående av fyra tränare och kostrådgivare som du kan boka för personlig träning på gym, i hemmet, på företaget, utomhus i grupp eller online på nätet. Under "läs mer" hittar du tränare som är Lic. MT by The Academy.

Run Your Health - Stockholm

Run your Health levererar individbaserad hälsa och träning. Vi ser på varje individ ur ett holistiskt synsätt där kropp, knopp och själ måste få utrymme. Oavsett om du är ute efter hälsa eller prestation så anpassar vi det efter dina förutsättningar. Hos oss kan du boka personlig träning både på gym och ute, samtalscoaching, företagsträning och föreläsningar. Under "läs mer" hittar du tränare som är Lic. MT by The Academy.

Stockholms Pilates Center

Stockholm Pilates Center är en boutique studio där vi fokuserar helt och hållet på dig och din träning, oavsett vilket startläge du har. Vi är en innovativ och internationell studio som månar om att hålla oss uppdaterade på forskning och det senaste inom träning, för att kunna erbjuda våra kunder det allra bästa! Våra certifierade tränare har en unik totalkompetens som vi är mycket stolta över, och vi är beredda på att ta emot människor med många olika behov. Vi är Nordens största Pilatesstudio, och siktar alltid på att bli ännu lite bättre på det vi gör! Under "läs mer" hittar du de tränare som är Lic. MT by The Academy.

UpsideDown - Lund

UpsideDowns studio är belägen i Södra Sandby utanför Lund. UpsideDowns träningsutbud bygger på erfarenhet och kunskap. I utbudet av tjänster finns bland annat personlig träning, anpassad träning efter graviditet/förlossning och gruppträning. UpsideDown arbetar med hälsa ur ett helhetsperspektiv. Vidareutbildning och att hålla sig uppdaterad med de senaste forskningsrönen är en naturlig del av UpsideDowns verksamhet. Med kunskap, lekfullhet, nyfikenhet och ett öppet sinne skall varje individ få tillgång till sin kropps kapacitet och resurser. UpsideDown värderar mötet med den enskilda individen högt. Är också aktör för FaR® (fysisk aktivitet för recept).Under "läs mer" hittar du tränare som är Lic. MT by The Academy.

MammaMage

Cert MammaMagetränare

En utbildning där vi ser vad som händer i kroppen under en graviditet, liksom hur det påverkar möjligheten att träna. Det största fokuset ligger på perioden efter förlossningen och hur man kan hjälpa kvinnan att komma tillbaka till full funktion och så småningom vanlig form.
Stort fokus läggs på hur de djupa musklerna, som magen och bäckenbotten, kan tränas till mer kontroll för att därefter kunna träna annat, som löpning, styrketräning, magplankan och andra aktiviteter.


Utbildning för naprapater, sjukgymnaster, barnmorskor, läkare, massörer, idrottslärare liksom personliga tränare med godkänd utbildning samt praktisk erfarenhet, gärna av neuromuskulär träning.

Wholistic

En kurs för personliga tränare där vi går igenom grunderna inom den holistiska hälsan och hur vi optimerar människans rörelsemönster. Vi lär dig som tränare att se människan som en unik individ, och tar hänsyn till de sex holistiska grundstenarna; andning, kost, sömn, vätska, träning och mental hälsa. Vi går igenom den neurologiska och muskulära utvecklingen i den fysiska kroppen, och förklarar hur våra rörelsemönster utvecklas från grunden. Här får du lära dig att förändra, förbättra och optimera dina kunders rörelsemönster, oavsett om du strävar efter att rehabilitera en skada, öka i prestation eller jobbar med elitidrottare. Förutom detta går vi också igenom grunderna inom Primal Pattern, människans sju grundrörelser som bör vara en del av ditt dagliga rörelsemönster.

Pure For Sure

-  en möjlighet att utöka din kunskap om kosttillskott och doping. 

Via The Academy kan du gå Pure For Sure:s onlineutbildning för 295kr ex moms (ord. pris 495kr ex moms)

Pure For Sure är en rörelse initierad av Arne Ljungqvist Anti-Doping stiftelse. Med syfte att öka kunskaperna om dopning, oavsiktlig dopning och riskerna med vissa kosttillskott erbjuder vi nu en digital utbildning:

Dopning & Folkhälsa.

Utbildningen är framtagen av Professor Arne Ljungqvist och andra ledande experter från Karolinska Institutet.
Utbildningen fördjupar dina kunskaper om riskerna med dopning och oavsiktlig dopning, biverkningar och konsekvenser samt lagar och regler.
Efter avklarad utbildning erhålls ett personligt diplom.

Gå in på pureforsure.com/academy för att beställa utbildningen. Uppge koden: THEACADEMY_OKT för att ta del av ditt erbjudande när det passar dig. 

Skandinaviska Ledarhögskolan

Dipl. Personlig tränarcoach är en utbildning framtagen för dig som redan är utbildad personlig tränare och önskar fördjupa din kunskap och kompetens kring coaching och mental träning och dess inverkan på individer, grupper och lag. Skandinaviska Ledarhögskolan (SLH) har mer än 40 års erfarenhet av mental träning, coaching och att stötta och utbilda människor att nå sin fulla potential. Dipl. Personlig tränarcoach lär dig som personlig tränare att hjälpa dina klienter att sätta långsiktiga, hållbara och motiverande mål samt att hjälpa dina klienter att hantera sin vardag, stress och andra påfrestningar på ett effektivt sätt. Du kan som personlig tränare med andra ord inte bara förbättra den fysiska hälsan hos din klient, utan även det mentala välmåendet. Detta är idag viktigare än någonsin med det stora ökande antalet sjukskrivningar pga av stress och mental ohälsa i samhället. Var branschledande och utbilda dig för dina klienters helhetshälsa och bygg långvariga utvecklande klient-coach relationer. SLH har förutom Dipl. Personlig tränarcoach en rad utbildningar som främjar dig som såväl individ, personlig tränare och ger dig möjligheten att bredda din kompetens och din arbetsmarknad.

Vårt utbildningsutbud:

  • Diplomerad Personlig tränarcoach
  • Licensierad Mental Tränare
  • Internationella Certifierings utbildningar inom coaching
  • Hälsocoach
  • Certifierings utbildningar inom NLP/Kommunikationskonsult
  • Stresshanteringskurser
  • Excellent Ledarskap
  • Mindfulness
  • Hypnoscoach


Kort sagt, vi har de utbildningar som behövs för din personliga utveckling och din kompetensutveckling! Varmt välkommen till oss på Skandinaviska Ledarhögskolan.

Här listar vi olika företag och tjänster som kan gynna dig som är aktiv i träningsbranschen. 

Bolageriet

Vi brinner för att hjälpa mindre entreprenörer med deras ekonomiska frågeställningar och utmaningar, säger Erik Myrlöv, grundare och försäljningsansvarig.  Alla som kommer i kontakt med oss ska känna känslan av ordning och reda, trygghet och enkelhet. Det var utefter dessa premisser som vi började bygga Bolageriet. Vi landade i ett system som är gjort för dig och din verksamhet, ett system som säkrar ditt företags bokföring och fakturahantering samt har koll på dina skatter och moms. Vi försöker att inte uttrycka oss i krångliga termer utan här är det enkelheten som står i fokus. Kort sagt, vi finns här för Dig!

Twiik

Online fitness & wellness
Vi är marknadens ledande och enda digitala plattform som har ett komplett Online träningskit för Personliga Tränare, Coacher och Gym att starta upp sin Online verksamhet med. Coacha var du vill och när du vill! 
Sätt upp din egen fitness- och wellnesskanal i appen Twiik där du enkelt kan publicera dina pass, program och Bootcamps. Skapa abonnemang och använd våra smarta betallösningar för att öka dina intäkter, engagera dina klienter och nå helt nya målgrupper. Samtidigt fungerar Twiik som ett verktyg för skapa och dela tränings- och kostupplägg samt kommunicera med klienterna direkt i appen på ett och samma ställe.

Programmen är avsedda som inspiration för dig som är utbildad FM® tränare eller instruktör och tidigare har prenumererat på träningsprogrammen.

FM® 29

Functional Moves® är The Academys registrerade varumärke. Det kan inte användas av dig som privatperson eller av en träningsverksamhet. Programmen på denna sida är tänkta som inspiration för dina egna träningsprogram.

The Academy har copyright till allt material, både filmer och programhäften. Inget får spridas vidare.

FM® 28

Functional Moves® är The Academys registrerade varumärke. Det kan inte användas av dig som privatperson eller av en träningsverksamhet. Programmen på denna sida är tänkta som inspiration för dina egna träningsprogram.

The Academy har copyright till allt material, både filmer och programhäften. Inget får spridas vidare.

FM® 27

Functional Moves® är The Academys registrerade varumärke. Det kan inte användas av dig som privatperson eller av en träningsverksamhet. Programmen på denna sida är tänkta som inspiration för dina egna träningsprogram.

The Academy har copyright till allt material, både filmer och programhäften. Inget får spridas vidare.

FM® 26

Functional Moves® är The Academys registrerade varumärke. Det kan inte användas av dig som privatperson eller av en träningsverksamhet. Programmen på denna sida är tänkta som inspiration för dina egna träningsprogram.

The Academy har copyright till allt material, både filmer och programhäften. Inget får spridas vidare.

FM® 25

Functional Moves® är The Academys registrerade varumärke. Det kan inte användas av dig som privatperson eller av en träningsverksamhet. Programmen på denna sida är tänkta som inspiration för dina egna träningsprogram.

The Academy har copyright till allt material, både filmer och programhäften. Inget får spridas vidare.

FM® 24

Functional Moves® är The Academys registrerade varumärke. Det kan inte användas av dig som privatperson eller av en träningsverksamhet. Programmen på denna sida är tänkta som inspiration för dina egna träningsprogram.

The Academy har copyright till allt material, både filmer och programhäften. Inget får spridas vidare.

.

FM® 23

Functional Moves® är The Academys registrerade varumärke. Det kan inte användas av dig som privatperson eller av en träningsverksamhet. Programmen på denna sida är tänkta som inspiration för dina egna träningsprogram.

The Academy har copyright till allt material, både filmer och programhäften. Inget får spridas vidare.

FM® 22

Functional Moves® är The Academys registrerade varumärke. Det kan inte användas av dig som privatperson eller av en träningsverksamhet. Programmen på denna sida är tänkta som inspiration för dina egna träningsprogram.

The Academy har copyright till allt material, både filmer och programhäften. Inget får spridas vidare.

FM® 21

Functional Moves® är The Academys registrerade varumärke. Det kan inte användas av dig som privatperson eller av en träningsverksamhet. Programmen på denna sida är tänkta som inspiration för dina egna träningsprogram.

The Academy har copyright till allt material, både filmer och programhäften. Inget får spridas vidare.

FM® 20

Functional Moves® är The Academys registrerade varumärke. Det kan inte användas av dig som privatperson eller av en träningsverksamhet. Programmen på denna sida är tänkta som inspiration för dina egna träningsprogram.

The Academy har copyright till allt material, både filmer och programhäften. Inget får spridas vidare.

FM® 19

Functional Moves® är The Academys registrerade varumärke. Det kan inte användas av dig som privatperson eller av en träningsverksamhet. Programmen på denna sida är tänkta som inspiration för dina egna träningsprogram.

The Academy har copyright till allt material, både filmer och programhäften. Inget får spridas vidare.

FM® 18

Functional Moves® är The Academys registrerade varumärke. Det kan inte användas av dig som privatperson eller av en träningsverksamhet. Programmen på denna sida är tänkta som inspiration för dina egna träningsprogram.

The Academy har copyright till allt material, både filmer och programhäften. Inget får spridas vidare.