Nyhet PT Start Up!

Nyhet PT Start Up!

Nu erbjuder The Academy – yrkesutbildningar inom träning och hälsa en unik utbildning för dig som vill starta och driva eget företag.

PT Start Up utbildningen vänder sig till dig som vill utveckla din kompetens inom entreprenörskap och starta eller utveckla din resa som företagare.

Inom hälsobranschen ser vi ett stort ökat intresse av att starta och driva eget företag. The Academy levererar yrkesutbildningar inom träning och hälsa med hög kvalitet, personligt, innovativt och med engagemang. Därför är det ett naturligt steg att även utveckla entreprenörskapet som ett eget hantverk med specifik branschkunskap.

Som personlig tränare eller kost och träningskonsult är du expert på träning och hjälper människor till livsstilsförändringar. Det är ett tydligt hantverk som eleverna hanterar exemplariskt. Att också vässa sina kunskaper och utvecklas i entreprenörskap och företagande ger våra företagare framgångsnycklar och möjligheter att växa sig starkare och göra fler affärer.

Som egen företagare bygger du ditt eget varumärke kontinuerligt och att arbeta med sitt företags fokus har blivit tydligare med åren. Framför allt genom sociala mediers utveckling och dess påverkan. Verktygen för branding och marknadsåtgärder är också fler än någonsin att välja bland och här ger vi kunskap, forum och inspirerar till nätverk för framtiden.

PT Start up utbildningen pågår under 2 lärarledda dagar, heltid med vissa förstudier online.  Utbildningen innehåller affärsidé, praktisk handledning i att starta företag, marknadsföring och försäljning samt inspiration av ”goda exempel” – tex framgångsrika och duktiga kollegor som tagit sin affärsidé till en effektiv och förtroendeingivande nivå.

Att hålla isär sina olika roller som företagare är för flera företagare en utmaning. Att arbeta i olika roller som VD, marknadschef, ekonomichef, säljchef, personalchef och dessutom det specifika hantverket inom hälsa kräver struktur och strategi. Det kräver också förståelse för sina personliga sina styrkor och utmaningar inom yrket och som företagare.

Att få göra en genomanalys av sin verksamhets olika delar och skapa en tydlig ram för sin affärsidé ger klarhet och förstärker vilket fokus som gäller för stunden. Att få känna på vilka delar av företagandet behärskar jag, vill lära mer om, utbilda mig vidare i eller kanske

Hur och vilken form av företag du startar och hur det praktiskt går tillväga hjälper många igenom den första fasen, sänker tröskeln till att ta steget fullt ut som företagare. Att få hjälp med navigationen hos de olika myndigheter och organisationer gör också arbetet lättare i start skedet.

Hur och var du ska synas som företagare idag är en utmaning och för många en stor djungel att hitta i. När, var och hur ditt varumärke ska synas i ett helhetsperspektiv som går i linje med ditt företags värderingar. Här bygger du din ” branding” och kan också förutom tydlighet även ge ett OCR värde.

En av de viktigaste delarna i att starta och driva eget är att veta vem som är kunden? Hur arbetar du med att identifiera dem, och när du vet det vad är då nästa steg? Och hur arbetar du vidare när du hittat dem för att nå dem med din tjänst/produkt. Under försäljning belyser vi hela processerna för att få ett dynamiskt säljverktyg.


Är du intresserad och vill veta mer om både utbildningen och träningsbranschen, kontakta ansvariga veronika.vestlund@theacademy.se

Veronika Vestlund är utbildad friskvårdspedagog och beteendevetare med vidareutbildning inom kommunikation, projektledning och försäljning.

Hon har arbetat som säljare, träningsansvarig, platschef på träningsanläggningar och utbildare i friskvård, rekryterare på företag och skolor. Veronika har med sitt företag Vera Vision mer än 25 års erfarenhet som tränare och utbildare. De senaste 5åren är hon engagerad i diverse Start up’s i olika branscher som rådgivare och coach. Veronika arbetar också med organisation och strategier hos företag!

Närmaste utbildningen går den 15-16 September i Stockholm.  Anmäl dig och läs mer här: