Personlig tränare  och medicinsk tränare by The Academy ll

Personlig tränare och medicinsk tränare by The Academy ll

Sedan 1999 har vi på The Academy utbildat tränare. I år, när vi fyller 20 år, kommer vi här på The Feed stolt presentera ett axplock av alla The Academy Trainers. Låt dig inspireras av vad som är möjligt som tränare.

Victor Elofsson

Träning, motion och rörelse i stort har alltid varit något som jag har ägnat mig åt. Från behov av egen rehabiliteringträning i 12 års åldern som utvecklades till att gå på gymmet flera gånger i veckan. Intresset utvecklades ännu mer och till sist tog jag det till skolbänken. Nu jobbar jag som personlig tränare på Actic i Lund sedan 6 år tillbaka.

Majoriteten av kunderna
jag arbetar tillsammans med har som mål att ändra livsstil, till exempel från att sitta still till att börja träna 3 ggr/v. De vill träna för att gå ner i vikt eller för att förebygga smärtor och andra besvär som kan dyka upp på äldre dagar.

Många kunder
följer mig under längre perioder vilket är extra roligt. En av mina kunder tränade jag för första gången under en termin för drygt 3 år sedan. Han gjorde uppehåll från gymmet under en tid och när han kom tillbaka hade han ett knä som bråkade och var ett x antal kg tyngre. Den stora visionen för honom var att komma igång med träning och rörelse igen. Mitt arbete blev att tillsammans med honom sätta upp mål för att få honom att komma tillbaka till träningen. Att hjälpa honom att skapa regelbundenhet för att få resultat. Att individanpassa träningen för honom och hans nuläge.

Just denna kund har ett starkt mindset. Så fort han drog igång gjorde han sina ”uppgifter” i gymmet utöver vår träning och förbättrade sina kostvanor.
Han hittade glädjen i träningen igen. Sakta men säkert minskade kilona. Arbetet med hans knä fortsätter men det har redan blivit bättre i och med viktnedgången och starkare muskler. Vi har tränat tillsammans en gång i veckan och utöver det har han fått egna träningsuppgifter under veckan.

Att få jobba
med sitt intresse är alltid enormt glädjefyllt. Det blir desto större glädje när jag får hjälpa till och bidra till förändringar som har stor positiv påverkan på mina kunders välmående och samtidigt följa deras utveckling.

Mina tips till dig som är eller vill arbeta som tränare:

1.
Fortsätt att utbilda dig efter din grundutbildning. Läs på själv eller gå en utbildning. Det kommer att göra dig till en bättre tränare, att vara påläst och att kunna vara bra på lite allt möjligt. Är det något speciellt område du vill fördjupa dig i, gör det ordentligt. Utbildningen till Lic. Medicinsk tränare hos The Academy har till exempel betytt mycket för min kompetens.

2.
Håll dig uppdaterad på vad som händer i forskningsvärlden när det kommer till träning.

3.
Syns så mycket som möjligt. Det kommer att vara jätteviktigt i början.
Presentera dig på gruppträningspass, starta en instagramsida eller var aktiv på gymgolvet.

Lycka till, 
Victor