Personlig och medicinsk tränare by The Academy IIII

Personlig och medicinsk tränare by The Academy IIII

Vi fortsätter stolt att presentera ett axplock av alla The Academy Trainers. En del arbetar som personliga tränare, andra har vidareutbildat sig till medicinska tränare eller fördjupat sig inom kost & hälsa. En gemensam nämnare är att de alla gör en stor skillnad för många människor. Låt dig inspireras av vad som är möjligt som tränare.

Roger Hallstensson

Jag gick ut som Lic. Medicinsk tränare den 5 juli 2018. Innan dessa hade jag några år tidigare gått utbildningen till Cert. Kost & Träningskonsult via The Academy.
Idag arbetar jag i mitt egna företag Activ Hälsa AB som personlig och lic. medicinsk tränare, kostrådgivare och föreläsare.

Jag har mest privatkunder
och arbetar som det ser ut idag med åldersspannet 15-93 år. Jag har utöver det uppdrag för företag, kommuner och organisationer. Bland annat är jag ansvarig för ett pilotprojekt gällande träning inom äldrevård.

I min arbetsdag
arbetar jag med seniorer i något jag kallar "Träna för att kunna bli äldre". Några av kunderna har diagnoser som hjärtklaffbyten, hjärtflimmer och högt blodtryck. Demens, parkinson, stroke och övervikt är också representerat. Andra har dysfunktioner i bröstrygg/skuldra /axel, artros, knä- eller ryggproblem. Jag samarbetar vid behov med deras läkare och sjukgymnaster för att kunden ska få bästa möjliga träning av mig.

När jag möter mina kunder för första gången
startar jag med ett samtal och en kroppsscanning för att se styrkor och svagheter samt stabilitet i rörelse för att sedan gå vidare. Det är fantastiskt att få följa mina kunder och deras utveckling.

Det här är t ex en kort sammanfattning från Susanne Axelsson som är en av dem:

Jag hade som småbarnsförälder jättemycket problem med min nacke och rygg.
Nu, 18 år senare, fick jag kontakt med Roger som analyserade mina problem och min kroppshållning.
Tidigare har jag träffat sjukgymnast, naprapat samt massörer men ingen av dem har analyserat problemets ursprung.
Roger har analyserat min kroppshållning och mina rörelser. Utifrån detta gav han mig träningsprogram med enkla rörelser som jag kunde göra både på gymmet och hemma.
Döm om min förvåning att med hjälp av Roger och hans träningsprogram så uppnådde jag ett oerhört bra resultat.
Nu är jag helt smärtfri, har en ”ny” kroppshållning som leder till att mina symtom försvunnit helt och hållet.
Jag är så oerhört glad att jag fick hjälp av honom som medicinsk tränare. Han förstod mina problem och har hjälpt mig.

Susanne Axelsson

I framtiden
står vi inför en intressant utveckling, till exempel inom vården. En digitalisering där man vill hjälpa människor innan dom kommer in till sjukvården. Tjänster och yrken som man idag inte vet om att vi måste skapa kommer inom en snar framtid att behövas.
Jag är alltid nyfiken och vill gärna lära mej mer om dom saker jag är intresserade av. Jag ser att det finns många möjligheter i yrket som personlig tränare.

Mina tips är till dig som vill arbeta inom träning och hälsa:

- Var nyfiken och intresserad av ditt yrke.

- Försök alltid att lära dej mer, stanna aldrig upp i din utveckling av din kompetens.

Lycka till!

Roger