Malin Karlstrand - Lic. Medicinsk Tränare Del II

Malin Karlstrand - Lic. Medicinsk Tränare Del II

Malin Karlstrand är tillbaka med ett nytt inlägg om hennes resa till att bli Lic. Medicinsk Tränare:

"Hej allihopa!

Plugga i Palma

Sedan jag skrev sist har jag hunnit med två av utbildningsdelarna på The Academy.

Under mina onlinestudier befann jag mig först i vackra Palma och såklart var studieböckerna med och även The Academys utbildningsportal My School som jag har tillgång till överallt. Kan dock erkänna att jag nästan bara läste mina anteckningar och efter två fulla föreläsningsdagar med professor Michail Tonkonogi fanns där en hel del anteckningar att gå igenom utöver filmer, bilder och texter.
Min stackars sambo som jag reste med får ofta utstå många olika tester från mig och våra dagar i Palma var inget undantag. Morgonträning på hotellets ”gym” där vi testade på olika typer av träning taget från utbildningsportalens filmer, uppgifter och Michails genomgångar. Jag är en sådan som oftast lär mig bäst genom att snabbt omvandla teori till praktik. Så med barnfria dagar i Palma gällde det att passa på.

Efter att ha studerat hemma under en månad var jag sedan tillbaka på skolan i Stockholm. Kanske inte med samma vyer som i Palma men ack så skoj ändå.

Lärarledda dagar om rörelseapparaten

Vi gick nu in på de delar jag brinner allra mest för nämligen rörelseapparaten och analyser av den. Jag möter många kunder som har olika dysfunktioner och att träna för att förebygga att kunder får en skada alternativt stärka upp efter en skada känns meningsfullt. Därför var just detta utbildningstillfälle SÅ spännande, roligt och intressant. Kan man i tid upptäcka dysfunktioner i kroppen och med hjälp av träning justera dem ökar möjligheterna att slippa framtida skador. Under lördagen och söndagen utbildades vi inom fot, höft och bäcken med fantastiska Carita Lesche som lärare. Nästa träff på skolan ska vi hugga tag i knä, skuldror och nacke.

Utöver analyserna fick vi också lyssna på föreläsningar av Nils Edelstam, legitimerad läkare, om smärta och träning ur olika perspektiv. Hur ska man tänka kring träning vid smärta och vad finns det för olika typer av smärta? Detta kommer jag verkligen ta med mig i min roll som personlig och medicinsk tränare då jag, tyvärr, alltför ofta stöter på kunder med olika typer av smärta.

Nu har vi en ny månad på hemmaplan med onlinestudier innan nästa träff på skolan. Väldigt skönt att dels hinna få arbeta i utbildningsportalen och följa upp mina anteckningar från alla lektioner och föreläsningar och även att hinna med att översätta teori till praktik på min så kallade träningsperson. Från teori gällande forskningen och metoder till praktisk nytta hos min kund.

Avslutningsvis vill jag tacka Carita för all kunskap du delar med dig av – det är en ynnest att få lära sig av dig!

/Malin, elev på The Academy och blivande Lic. Medicinsk Tränare