Hur blir man PT

Hur blir man PT

Hur blir man PT?

För varje år som går blir efterfrågan större och större hos arbetsgivarna, det behövs helt enkelt fler Personliga Tränare. Fler människor förstår vilken skillnad  en PT kan göra för dig, nå dina träningsmål, hjälpa dig hålla kontinuitet i din träning, motverka och förebygga skador och sjukdomar och inte minst motivera dig till träningen. Vi kan göra listan lång, men en sak är säkert. Människor blir mer och mer medvetna om vad träning kan göra för din hälsa och hur viktigt det är att röra på sig, utifrån var och ens förutsättningar.

I och med den ökade efterfrågan från både arbetsgivare, kunder och samhället i stort  utbildar sig allt fler till Lic. Personliga Tränare. Vissa byter karriär helt, andra väljer att jobba deltid, detta tack vare att det är du själv som PT som sätter ramarna för när du vill ta emot dina klienter. 

En gammal förutfattad mening är att en PT bara jobbar kvällar och helger, men det är fel. Så länge du kan leverera en så pass bra tjänst till dina klienter så att de vill fortsätta träna med dig så kommer du bestämma vilken tid på dygnet du vill jobba. För inte säger du till din frisör ”jag vill gärna bli klippt 06:30 innan jobbet” - precis samma gäller med Personlig Träning, kan du leverera en tjänst som någon vill ha så är det du själv som sätter ramarna.

Du som går i tankarna att ta steget och utbilda dig till Lic. Personlig Tränare, men inte riktigt vet hur du ska gå till väga - det är för dig vi har skrivit den här artikeln.

Gör din research!

Först och främst tycker vi att du ska göra din research. Du behöver inte bestämma dig om du vill jobba heltid eller deltid, det kan tiden få avgöra. 

Vill du arbeta som anställd eller egenföretagare? 

Alla våra elever väljer mellan de här två alternativen och det oftast ungefär 50/50 i våra klasser, men vi vet också att många ändrar sig under resans gång. Väg för och nackdelar mot varandra, t ex. som anställd har du en arbetsplats med redan befintliga kunder att arbeta mot, som egenföretagare är du din egen chef, bestämmer allt själv, men du måste ha någonstans att arbeta, sköta bokföringen etc. Alla människor är olika och de olika alternativen passar olika personer bäst, fundera gärna även på var du får bäst förutsättningar för det du vill göra när du väljer utbildning.

Välj rätt utbildning

Eftersom vi är en utbildningsorganisation som verkat i, och drivit träningsbranschen framåt sedan 1999 vore det konstigt om vi inte rekommenderade vår egen utbildning, men mer om hur den är uppbyggd senare. När du väljer mellan olika utbildningar, prata med dina vänner eller någon PT som du tränar hos. I de flesta fall  kommer troligen PTn att rekommendera den utbildningen han eller hon själv gått eftersom det är den enda han/hon känner till, så det är även viktiga att ställa detaljerade frågor. Har du bestämt dig för att du vill börja arbeta som anställd, prata med din potentiella arbetsgivare. Tyvärr har det hänt för många gånger att någon går en PT-utbildning och sedan när det är dags att söka jobb så får man veta att arbetsgivaren inte anställer elever från den utbildning du gått. En av fördelarna med att välja vår PT-utbildning är att du som licensierad från oss kan söka jobb var du vill, över hela världen.

När du väl gått igenom de tre stegen har du förhoppningsvis kommit fram till ett val som känns rätt. Eftersom du gör en stor investering i både tid och pengar, runt 60.000 kr för en kvalitativ utbildning vill du ju veta att du erhåller en licens som värderas högt på arbetsmarknaden och att utbildningsorganisationen alltid står bakom dig.

Unika bland alla PT-utbildningar

Sedan årsskiftet får alla våra elever något helt unikt när de går våra utbildningar och det är tillgång till vår onlineportal My School. Det är en plattform där våra elever gör allt, studerar, hämtar scheman och information, har koll på utbildningsdatum och gör sina examinationer.

Tidigare så var vår PT-utbildning uppdelad i tre steg:

 • Teoretisk Grundutbildning 5 lärarledda dagar
 • Lic. Träningsinstruktör 6 lärarledda dagar
 • Lic. Personlig Tränare 15-16 lärarledda dagar
  Totalt 212 lärarledda timmar

Från och med 2018 får alla elever förutom 212 h lärarledd undervisning, även nästan lika mycket onlinestudier. Det betyder att du som elev from 2018 får nästan dubbelt så mycket för pengarna. Nu ser vår PT-utbildning ut så här:

 • Distansstudier online
 • Teoretisk Grundutbildning 5 lärarledda dagar
 • Distansstudier online
 • Lic. Träningsinstruktör 6 lärarledda dagar
 • Distansstudier online
 • Lic. Personlig Tränare 15-16 lärarledda dagar
  Totalt 3 st Distansutbildningar + 212 lärarledda timmar

Tack vare att du börjar med distansstudier i My school så betyder det att du kan starta din utbildning hos oss precis när du vill och du studerar sedan i egen takt, det enda du behöver fokusera på är att du är klar med dina studier i My School när det är dags att komma till någon av våra skolor.

På det här sättet kan du helt skräddarsy din utbildning hos oss och det är helt upp till dig i vilken takt du vill utbilda dig. Vi är väldigt stolta över att kunna leverera ett helt nytt sätt att utbilda Personliga Tränare på och vi har redan märkt av ännu bättre resultat hos våra elever som går via My School.

Är du intresserad av att utbilda dig till Personlig Tränare och vill veta mer? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. Vill du läsa mer om vår utbildning på The Academy - klicka här!