Intervju: Felicia Sparrström

Intervju: Felicia Sparrström

Felicia Sparrström är dansare, föreläsare och numera elev på The Academys utbildning Cert. Kost och Träningskonsult. Nu vill hon inspirera fler att nå sina mål och finna samma passion som hon själv känner för träningen.

Hur föddes ditt intresse för träning? 

Jag började träna redan som fyraåring och från början var det mina föräldrar som var drivande, de förstod nämligen tidigt att träning skulle hjälpa mig att kunna leva ett så självständigt och aktivt liv som möjligt på mina villkor. Och sedan dess har intresset för träning bara fortsatt att växa. Jag har varit verksam i Paraidrott genom hela min uppväxt, men när jag blev arton så började jag gå på gym och delta i gruppträningar. Det var då jag insåg att jag hade hittat min grej.

Vilka tvivel hade du från början?

Eftersom träning alltid har varit en naturlig del av mitt liv och mitt största intresse så vet jag inte om jag haft några större tvivel. Dock så upplever jag det ibland utmanade att våga använda nya instruktörer, detta eftersom jag har en annan fysisk funktion än normen och kan känna en oro kring hur instruktören skulle uppleva det att jag går på hens klass. Men detta brukar jag lösa genom att ta kontakt med instruktören innan eller efter klassen så att hen förstår att jag är van och har koll på läget. Det är faktiskt inte är så farligt att gå för en ny instruktör. Ofta känns bra efteråt och som att jag vunnit över min oro.

Vad fokuserar du på i din träning idag?

När det gäller träning för egen del så ligger fokus alltid på att ha kul, känna att det ger mig energi och glädje. Träning är ett av mina största intressen och jag har tur som råkar ha ett intresse som ger mig både bra kondition och styrka, smidighet och en ökad självständighet. Jag jobbar redan nu som gympaledare och hoppas kunna ge dem jag coachar den glädjen jag själv upplever vid träning. 

Vilka skulle du säga är dina största milstolpar?

Min största milstolpe skulle jag säga är jag nu valt att utbilda mig till personlig tränare och kostrådgivare, som har varit en stor dröm under många år. Det känns också fantastiskt att jag de senaste åren har fått möjlighet att jobba som gympaledare, insett hur mycket jag älskar den rollen och att jag verkligen vill jobba med detta i kombination med mitt jobb som dansare.

Vilka förväntningar har du på utbildningen?

Att jag efter avslutad utbildning har fått tillräckligt mycket verktyg och kunskap för att kunna coacha både normfungerande och personer med funktionsvariationer, som instruktör, personlig tränare och kostrådgivare.

Du har hållit i inspirationsföreläsningar om din livsresa genom både bra och tuffa stunder livet. På vilket sätt hoppas du kunna använda dina nya kunskaper på The Academy till att fortsätta inspirera?

Jag hoppas att jag med min livserfarenhet och fysiska förutsättningar, både ska kunna visa på vilka möjligheter vi alla faktiskt har och hur man kan fortsätta när det från början kan upplevas extremt utmanade. Jag vill kunna hjälpa mina framtida klienter/kunder att tänka utanför boxen och hitta nya kreativa vägar till förändring. 

Vilka kunskaper ser du mest fram emot att få lära dig?

Jag ser fram emot att lära mig allt som gör mig till en bra och inspirerande coach och kostrådgivare som på riktigt kan hjälpa andra att uppnå sina mål.

Vad tycker du är det roligaste och mest spännande med träning och hälsa?

Träning och hälsa är A och O för mig och jag tycker det är så intressant hur mycket vi själva faktiskt kan påverka både vår fysiska och psykiska hälsa. 

Varför valde du The Academy? 

Jag visste inte vilken skola jag skulle välja, så jag ställde frågan i träningsgrupp på Facebook om vilken utbildning de rekommenderade. De flesta rekommenderade er. Efter det läste jag på om er och kände att skolan och upplägget passade mig. Jag ville ha en bred utbildning där jag skulle få så mycket kunskap som möjligt för att vara så förberedd som möjligt. Det gjorde valet enkelt att välja er.

 

Följ Felicias resa på Instagram och Youtube