Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “X”

FAQ - Cert. Kost & Träningskonsult (KTK)

Här är de vanligaste frågorna kring vår utbildning Cert. Kost & Träningskonsult (KTK).
Kontakta oss gärna via telefon eller mail om du vill veta mer. 


Hur många lärarledda timmar ingår i utbildningen? (teoretiska/praktiska)

Utbildningen är på totalt 400 timmar. Av dem är 280 timmar lärarledd undervisning och 120 timmar är självstudier. I självstudierna ingår 10 timmars examinationer som du genomför hemma efter steg 1, 3 och 4. Resterande timmar är förstudier på The School inför utbildningsstegen, uppgifter under utbildningen och självstudier mellan utbildningsstegen. Exakt hur många timmar du lägger på dina självstudier beror på vilken kunskap och erfarenhet du har sen tidigare. 

Anatomi, fysiologi och träningslära: 5 dagar/40 h (endast teori)
Lic. Träningsinstruktör: 6 dagar/48 h (i stort sett en praktisk utbildning)
Lic. Personlig Tränare: 16 dagar/124 h (lika mycket teori som praktik)
Lic. Kostrådgivare: 7 dagar/56 h (endast teori)
Hälsokonsult:  2 dagar/16 h (endast teori)

Hur många deltagare tar ni in per utbildning? 

Ni är max 28 deltagare på de praktiska utbildningsstegen och under de praktiska delarna på dem har ni alltid två utbildare på 28 personer för att ni ska få personlig feedback i så stor omfattning som möjligt. Det är av stor betydelse för att du ska utvecklas så mycket som möjligt. 

Hur anmäler jag mig?

På vår hemsida www.theacademy.se under länken kalender kan du se vilka utbildningsdatum/orter du kan välja mellan för resp. utbildning. Utbildningarna måste läsas i ovanstående följd. Du kan anmäla dig genom att klicka på "ANMÄLAN" på vår hemsida alternativt maila dina val till info@theacademy.se eller via telefon 035-15 70 70.

Hur kan jag skapa mitt eget utbildningsupplägg?

Unikt med utbildningen är att du kan skapa ditt utbildningsupplägg utifrån vad som passar just dig. Det innebär att du själv bestämmer hur lång tid du önskar ha mellan dina utbildningssteg samt även om du vill gå alla steg på samma ort eller alternera mellan två eller flera utbildningsorter. Det enda du behöver ta hänsyn till är att gå de fem stegen i rätt ordning. Våra utbildningar är förlagda både under helger och veckodagar och i viss mån finns de som intensivutbildningar på sommaren. Detta gör att du med fördel kan arbeta eller studera under din utbildning Cert. Kost & Träningskonsult hos oss på The Academy

Ingår det utbildningsmaterial?

Ja, du får ett omfattande utbildningsmaterial, text, bilder och ibland filmer, till varje utbildningssteg. Det ingår i priset. 

Får jag jobb efter min utbildning?
The Academy är en av Sveriges mest etablerade utbildningsorganisationer och det tillsammans med utbildarteamets expertkunskaper och unika kompetens gör att en The Academys-licens står med högst upp på listan hos arbetsgivarna. Varje sig du vill jobba på en kedja, SATS, Nordic Wellness, Actic, Fitness24Seven, för att bara nämna några, eller om du vill jobba som egen företagare, så kommer din The Academy-licens att ge dig de förutsättningar du behöver.

Efterfrågan på utbildade och licensierade tränare och konsulter är stort och hälsobranschen fortsätter att expandera. Du har möjligheter att få arbete, både i Sverige och utomlands, om du har en licens via oss. Vår utbildning är godkänd/ackrediterad av det internationella organet Europe Active (www.europeactive.eu), vilket innebär att din licens även är godkänd internationellt. Många länder har dock egna riktlinjer för detta så undersök gärna med det land du är intresserad av att arbeta i vad som gäller just där. 

Vilken hjälp får jag efter avslutad utbildning för att ”komma igång” som egen företagare alternativt bli anställd? 

Under utbildningarna har vi arbetsmarknadsträffar där du möter olika träningsverksamheter som söker personal. Där får du möjlighet att marknadsföra dig själv och börja bygga till nätverk. 

Efter genomförd utbildning och godkända examinationer tilldelas du din licens till Lic. Personlig Tränare, som är ett bevis på att du är godkänd på alla tre utbildningsstegen. Detta rekommenderar vi att du visar upp i samband med att du söker arbete. The Academy är en etablerad och välkänd utbildningsorganisation, vi har utbildat personliga tränare sedan 1999, och många verksamheter har ett stort förtroende för licensen. 

Efter utbildningen läggs du också till i vår facebookgrupp: The Group. Där finns fler än 1500 aktiva personliga tränare som är licensierade av The Academy anslutna. Det är ett bra forum för frågor och tankar som kommer när du börjar arbeta. 

Du är även välkommen att höra av dig till oss på The Academy kontoret om du behöver råd och tips inför vilken väg du ska ta. Du kommer även få många tillfällen under utbildningen att prata med lärarna samt de övriga deltagarna och få idéer och stöd för hur du kan gå vidare efter avslutad utbildning.

Är det vanligaste att vara heltidsanställd eller deltidsanställd om jag arbetar på en träningsanläggning? 

Det är lika vanligt att var heltids- som deltidsanställd i en träningsverksamhet. Många har utöver arbetet som kost- och träningskonsult andra arbetsuppgifter om de arbetar heltid. T ex som styrketräningsinstruktör, receptionist och/alternativt gruppträningsinstruktör.  Att ha olika arbetsuppgifter i en träningsverksamhet kan vara ett bra sätt att möta nya kunder på. 
På anläggningar med stor efterfrågan på kost- och träningskonsulter finns det de som endast arbetar som detta. 

Vilket inflytande har den här skolan i branschen? Hur ser arbetsgivarna på denna utbildning?

The Academy är en av de aktörer som anses som en av de mest seriösa i branschen. Detta på grund av att vi redan 1999 började utbilda personliga tränare och sen dess har varit ledande i många delar av pt-branschens utbildningsutveckling. Vårt utbildningsteam är stort. På våra utbildningar möter du professionella utbildare som har spetskompetens inom sitt område, dvs de arbetar aktivt inom sitt område utöver att de utbildar, och de har alla utöver det en pedagogisk förmåga. Våra utbildningsdeltagare är omtyckta av arbetsgivarna för sin kompetens efter avslutad utbildning. 

Har ni några exemplen på tidigare elever som gör något annat än att arbeta som anställd i en träningsverksamhet?

Det är många som driver eget och har sin egen kundkrets. Vissa väljer att arbeta enbart med utomhusträning alternativt hyr in sig i en lokal, medan andra riktar sig mot företag och att leverera tjänster till deras personal. Det blir allt vanligare med mindre hälsoanläggningar som bara inriktar sig på personlig träning och personliga kost- och hälsoråd. 

Hur mycket kostar utbildningen?

Totalt pris för alla fem utbildningsstegen:
63 900 kr ex moms (79 875 kr inkl moms).

Om du tidigare har läst anatomi, fysiologi och träningslära finns det möjlighet att tillgodoräkna sig delar av utbildningen. Kontakta oss i fall du tror att det kan gälla dig. 

Ingår det i utbildningen att jag blir styrketräningsinstruktör?
Om ja, när får jag den utbildningen?
Kommer jag kunna börja arbeta som det någon dag i veckan under tiden jag utbildar mig?

Efter att du genomfört utbildningen Lic. Träningsinstruktör är du utbildad styrketräningsinstruktör och kan börja arbeta som detta.

Har kost- och träningskonsulter någon fackförening eller motsvarande?

Nej, inte specifikt för personliga tränare men en del tränare väljer att ansluta sig till KRY, Kroppsterapeuternas yrkesförbund. 
https://www.kroppsterapeuterna.se/

Vilka licenser ingår i utbildningen? 

Under den här fliken kan du läsa mer om licenserna som utdelas efter godkända teoretiska och praktiska examinationer: 

https://theacademy.se/licens/

Hur förbereder jag mig bäst inför utbildningen?

I samband med din bokning får du tillgång till vår utbildningsportal My School. Där finns onlinestudier inför varje utbildningssteg. 
Att du själv provar på att köpa en pt timme och en kostrådgivning, alternativt praktiserar hos en personlig tränare och en kostrådgivare vid ett tillfälle, är en rekommendationer som vi tror påverkar din utbildning positivt.  Vi rekommenderar dig också att variera din träning på olika sätt inför utbildningen. Prova på olika träningsupplägg och träningsformer.