1st Move

Bli en träningsinspiratör och utveckla din kunskap kring träning och hälsa. Med 1st Move får du möjligheten att på distans ta de första stegen på en tränar resa. Investera i din egen kropp och läs i din egen takt eller varför inte tillsammans med familj och vänner. Bli din egen Personliga tränare!
Nästa start
Vi har inget datum för nästa kurs än. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och bli den första personen som får besked när datumet kommer

Om 1st Move

 

 

Utbildningen för dig som är intresserad av hälsa och vill utveckla dina kunskaper inom träning och kanske bli din egen Personliga Tränare. Vi vet att fysisk aktivitet är ett av de mest effektiva redskapen för att stärka hälsan och att vara fysiskt aktiv är viktigare än någonsin. Genom att förstå och lära dig mer så kan du kan utveckla din syn på träning kopplat till hälsa. Du kommer efter denna utbildning ha en fördjupad kunskap om hur kroppen fungerar och grunderna för att ta din egen träning till en ny nivå.

Kroppen är en enastående enhet bestående av flera olika system. För att kroppen ska fungera och prestera optimalt behöver skelett, muskler, bindväv och nervsystem samarbeta och integrera med varandra. Och du behöver då förstå hur!

I denna utbildning arbetar vi med olika pedagogiska inlärningsmetoder där du läser, lyssnar, gör och ser. Du får till exempel använda verktyget Complete Anatomy där du kan utforska kroppen ur ett tredimensionellt perspektiv som ger dig ytterligare en dimension. Utbildningen genomförs helt online i vår utbildningsportal MySchool och helt i din egen takt.

Utbildningen omfattar 40 timmars egenstudier med ett antal olika spännande delar. Du får lära dig:

 

 

  • Allmän anatomi
  • Muskelanatomi
  • Rörelseplan och kroppshållning
  • Fysiologi
  • Andning och cirkulation
  • Allmän träningslära
  • Träningslära inom styrke-, konditions- och rörlighetsträning
  • Praktisk muskelanatomi
Praktiskt och teoretisk kompetens för hur kroppen fungerar, påverkas av olika rörelser och krafter, hur olika system samarbetar och kan prestera optimalt inom ämnena anatomi, fysiologi, träningslära biomekanik, styrka, uthållighet/kondition, rörlighet och stabilitet. Att du ska förstå hur olika system samarbetar och kan prestera optimalt.
Kursen riktar sig till dig som vill få den grundläggande förståelsen för att bli din egen personliga tränare.
Kursen är även första delen i vår utbildning till gruppträningsinstruktör


 
Inga förkunskaper krävs. Filmmaterialet är på engelska så du bör du en bra hörförståelse i det engelska språket. Allt skrivet kursmaterial är på svenska.
 

Litteraturlista

https://cdn.legaonline.se/10438/121853/5e9540ce50ad76d61d2b7d2a0954ac61/1st-move1.jpg

Föreläsare

- En kombination av lärare och föreläsare i särklass

Lusten att utveckla människor, hårt arbete och en glödande drivkraft – det är det som binder oss samman. The Academys utbildare är bland annat författare, forskare och naprapater, med specialistinriktningar inom såväl medicin som idrottsprestation vid sidan om läraryrket.

Här presenterar vi våra utbildare som du kommer att få chansen att inspireras av och ta lärdom från under din studietid på The Academy.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Våra partners

The Academy