Intervju: Kristin Kaspersen

Intervju: Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen, programledaren, författaren och entreprenören, börjar studera Anatomi, fysiologi och träningslära på The Academy den 27 mars. Vi tog ett samtal med Kristin om träning och hälsa, hennes förväntningar och framtiden.

Hur föddes ditt intresse för träning och hälsa?

Min pappa var sjukgymnast och manuell terapeut. När jag var 10 år gammal startade han ett träningscenter. Så mitt intresse för att ta hand om kroppen i förebyggande syfte kan jag tacka honom för.

Hur tränar du idag?

Just nu tränar jag inför Vasaloppet på söndag. Till vardags försöker jag alltid hitta en träning som gynnar hela kroppen. Styrka och rörlighet i kombination är viktigt för att min kropp ska må bra. Men även kondition också såklart, som krävs för att genomföra en utmaning som Vasaloppet.

Vad fick dig att söka till utbildningen?

När jag besökte Energidagarna i Båstad kom jag i kontakt med The Academy. Jag har tidigare läst en hel del om ledarskap och tekniker för att själv forma sina tankar. Nu vill jag få en bredare förståelse hur det hänger ihop med kroppens mående. Därför valde jag att studera Anatomi, fysiologi och träningslära, för att få en helhetsbild. Tankarna och kroppen hör ihop och påverkar varandra mer än vi tror.

När jag läste om upplägget på theacademy.se så kände jag direkt att ni har det jag vill lära mig mer om. Att jag dessutom kunde plugga teori online inför kursen var super!

Vilka förväntningar har du på utbildningen?

Att lära mig så mycket som jag kan.

Vad tycker du är det roligaste och mest spännande med träning och hälsa?

Att själv kunna ta ansvar för att må så bra som jag kan. Träning och hälsa handlar i grunden om att kunna ta del av livet på bästa sätt. Dessutom är det ju så kul att lära sig nya saker! 

På vilka sätt hoppas du få användning av din utbildning efter examen?

Det är på många plan, men framförallt jag lär för min egen del, mitt egna välmående.

Vad brinner du för inom träning och hälsa?

Träning i förebyggande syfte, så vi håller länge för det vi vill göra i livet. Och för att hålla oss friska. 

Hur använder du dina nya kunskaper om 5 år?

Allt jag lär använder jag mig av, och vad jag gör om 5 år med mina kunskaper får vi se. Lära är en del av livet och som gör livet allt mer spännande. 

Stort lycka till på Vasaloppet, Kristin!

Instagram: @kaspersen
Facebook: https://www.facebook.com/kristinkaspersenofficial/
Hemsida: https://kristinkaspersen.se/

 

Den 27 mars startar Lic. Personlig tränare och Cert. Kost och träningskonsult. Anmäl dig idag.