Intervju: Joanna Swica

Intervju: Joanna Swica

Joanna Swica har ett minst sagt fullspäckat schema med spektakulära tävlingar, träningsresor till världens alla hörn med det kvinnliga communityt Friendcation samt influencerarbete med bland annat Reebok Nordics som partner på sin agenda. Nu är det dags för Joanna att påbörja ännu ett äventyr och det till vår stora glädje. Den 1 februari är det tillbaka till skolbänken som gäller för att påbörja utbildningen Cert. Kost och Träningskonsult på The Academy.

När blev du förälskad i träning? 

Det var när jag kände att träningen blivit en del av min livsstil och inte bara handlade om att hålla mig i form. När jag fyllde 25 år hade jag lyckats hålla mig igång ett år med träning på Friskis och Svettis. Jag flyttade vid den perioden till Stockholm och upptäckte hur träningen även kunde bli en stor del av att bredda mitt sociala liv. 

Vad är din idrottsliga bakgrund? 

Jag har alltid varit en klassisk hästtjej och började rida när jag var 10 år gammal. På idrottslektionerna skolkade jag. När jag var 20 år gammal ägde jag inte ens ett par träningsskor och det var inte förrän jag var 24 som jag började jogga. Mamma träffade min idrottslärare nyligen som påpekade att hen sett min framfart på sociala medier. Hen var minst sagt förvånad över vilken riktning jag tagit baserat på min närvaro i skolan, haha. Idag är det multisport, ultralopp, triathlon och en massa andra spännande utmaningar som fyller min tid. 

Varför valde du just The Academy? 

Träning har länge varit mitt absolut största intresse, och på senare tid en stor del av mitt yrke på ett sätt. Nu vill jag bredda mina kunskaper, få det på papper och skaffa en licens med tyngd. Simon Forsberg som jobbar med att utveckla utbildningsutbudet på The Academy har tidigare varit min tränare, och därför kändes det förstås extra roligt att börja på The Academy. Mitt intryck är att skolan är bäst i branschen och nu stämde det verkligen helt rätt i tiden. 

Finns det något speciellt du ser fram emot? 

Det jag ser mest fram emot är aha-upplevelserna, när man får nya kunskaper inom något man verkligen är intresserad av. Men jag ser även väldigt mycket fram emot den härliga gemenskapen som man får i klassrummet. Mixen av lärarlett och egna teoretiska studierna lockar mycket. Det finns en tyngd att man får båda delarna, och inte bara läser online på distans. Det kommer vara en utmaning, men något som kommer bli väldigt roligt och bra. 

Vad kommer du göra med allt du lär dig? 

Framförallt så kommer jag använda mina nya kunskaper och min expertis till att utveckla och ta mina träningsresor till nästa nivå. Men även min närvaro i sociala medier där jag kommer få en helt annan tyngd i det jag har att säga. För att inte glömma i min egen träning! Jag har en coach idag, så förståelsen för hur allt hänger ihop kommer att bli betydligt starkare och vi kommer att få ett ännu bättre samarbete. 

Var är Joanna om fem år? 

Kanske är jag tillbaka på The Academy som lärare, undervisandes inom sociala medier och personligt ledarskap. Har du gått utbildningen så är Personlig tränare på ett gym inte den enda vägen du kan gå, utan du kan jobba med träning och hälsa inom till exempel företagshälsovårdansvara för arbetsmiljönjobba som lärare eller gå in med din expertis på hotellkedjor för att utveckla deras utbud. Möjligheterna är oändliga! 

Namn: Joanna Swica
Ålder: 31 år
Bor: Sundbyberg
3 minnesvärda tävlingar: Eilat Desert Marathon, IRONMAN Kalmar & KIA Fjällmaraton.
Favoritgren: Löpning.
Motto: Det är inte en fråga om ifall det kommer gå åt helvete, utan när. Och när det gör det - stanna inte, fortsätt framåt. Vetskapen om att man är rustad när det brakar eller stormar gör det hela lite enklare i livet. Det går att applicera på träning, lopp, relationer, karriär. Fortsätt framåt.
Sociala meder: @joannaswicawww.joannaswica.se