Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “X”

The Academy X Cancerfonden

60 000 personer i Sverige drabbas varje år av cancer. En tredjedel av fallen går att förebygga genom hälsosamma levnadsvanor, bland annat genom en hälsosam kost. Media och kokböcker översköljer oss samtidigt med olika dieter och hälsoråd för att undvika sjukdomar och leva längre. Vilka råd kring kost och cancer bör man lyssna på och vilka kan man bortse ifrån?

Den 9 juni har vi det stora nöjet att bjuda in dig till ett webinar som vi genomför i samarbete med Cancerfonden. 

Information

När:
Tisdagen den 9 juni, Kl. 15.00-16.30

Var:
Framför din dator - Webinaret är livestreamat

Pris:

Webinaret är kostnadsfritt

Program: 

  • Intro - Elin Ramfalk, Chef Prevention Cancerfonden.
  • Hur hänger mat och cancer ihop? - Katarina Bälter, forskare, Mälardalens högskola. Katarina berättar om vilka mekanismer som tros ligga bakom kopplingen mellan matvanor och cancer samt svarar på varför det är så svårt att forska om mat.
  • Matvanor som minskar risken för cancer -  Charlotta Rubin, leg dietist och folkhälsovetare, Dietisternas Riksförbund. Charlotta ger tio rekommendationer kring matvanor, vikt och fysisk aktivitet för minskad cancerrisk baserad på ledande forskning.
  • Sant och falskt om mat och cancer -  Maiju Wetterhall, leg dietist och sakkunnig, Cancerfonden. Hur vet man om ”larmrapporten” är något att lita på? Göder socker cancerceller? Maiju reder ut myter kring mat och cancer och lär oss hur vi bättre kan navigera i kostrådsdjungeln.
  • Nudging – hur kan man knuffas mot hälsosammare val? - Samuel Salzer, beteendestrateg. Vad är nudging och vad har det med matvanor att göra? Samuel berättar om den senaste forskningen kring hälsonudgar och hur dessa kan underlätta för individ och samhälle att bli hälsosammare.
  • Frågestund