Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “X”

alltid Starkare

Jenny Packalén är friidrottaren som övervann alla motgångar och kom tillbaka starkare än någonsin. Idag är hon certifierad kost- och träningskonsult med eget företag, passion för styrketräning och nya träningsmål inom body fitness. 

Berätta om ditt arbete! 

– Jag delar min tid 50/50 mellan en anställning som anläggningsansvarig och receptionist på Always Fitness 24 i Norrtälje, och eget företag som kost- och träningskonsult. Många av mina klienter behöver jobba mycket med motivation och välmående; där kommer mina personliga erfarenheter till användning. 

Vad gjorde du innan du blev KTK? 

– I tio år arbetade jag på Arlanda flygplats, med att sälja och boka om biljetter m.m. Jag vantrivdes, till skillnad från idag, när jag är lyckligare på jobbet än någonsin förut. Under min uppväxt höll jag på med friidrott, och jag har tränat styrka sedan jag var 14. Först för friidrottens skull, men sedan fortsatte jag med det. Nu tränar jag för att tävla i body fitness. Jag älskar styrketräning! Det är fascinerande vad kroppen är kapabel till. 

Varför valde du The Academy? 

– Eftersom jag är väldigt kräsen, var jag noga med att söka mycket information. Jag tog kontakt med The Academy och hälsade på för att bilda mig en uppfattning. Jag har bara bra saker att säga om The Academy. Där har jag fått lära av de bästa. 

Berätta lite om utbildningen! 

– Lärarna är otroligt erfarna och pedagogiska, och utbildningsmaterialet var lätt att förstå och använda. Jag har det fortfarande i min iPad, och kan kolla upp saker när jag behöver. Tiden på The Academy var en tuff resa för mig på ett personligt plan, men jag fick massor av stöd av min mentor. Den mentala biten är så viktig i det här arbetet. Jag kämpade med ätstörningar i tonåren, och gick in i väggen för ett par år sedan. De erfarenheterna kombinerar jag nu med kunskaperna från utbildningen, t.ex. om mental coachning, med målsättningar och motiverande samtal kring både träning och kost. 

Hur ser du på framtiden? 

– Nästa år ska jag börja köra eget på heltid, och hyra in mig på ett gym. Om några år vill jag ha en egen butik med kosttillskott, och ett kafé med bara bra grejer. Det är något som jag saknar här i Norrtälje.
Och på ännu längre sikt vill jag och min sambo driva ett eget gym.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR.