Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “X”

Lic. Kostrådgivare, steg 4 PT/KTK
TILLBAKA TILL UTBILDNINGAR

Lic. Kostrådgivare, steg 4 KTK

  • Lär dig coacha människor att äta rätt utifrån sina egna mål och förutsättningar
  • Få insikt och kunskap i hur kost- och näringsintaget påverkar människors hälsa
13.900:- ex. moms

The Academy presenterar en innovativ, evidens- och erfarenhetsbaserad utbildning inom kost.
Utbildningen ger dig kunskaper i näringslära, de senaste rönen från forskningen samt insikt i och träning av MI, motiverande samtal. Du får kompetens inom det helhetstänkande som vi tror ger dig och dina framtida kunder störst möjlighet till framgång.

Hej! Vill du lära dig mer om näringslärans förunderliga värld och hur mat och hälsa hänger samman? Då är vår utbildning till Lic. Kostrådgivare något för dig. Det är en utbildning för dig som vill lära dig mer för egen del och/eller önskar arbeta med att inspirera och hjälpa andra människor till bättre matvanor. Du lär dig nyansera och anpassa kostråd efter individens specifika förutsättningar, behov och mål. 
JULIA BINNERGÅRD, UTBILDARE THE ACADEMY.

The Academy presenterar nu en innovativ kunskaps- och erfarenhetsbeprövad utbildning som ger dig ökade kunskaper i näringslära, de senaste rönen från forskningen samt insikt i och träning av MI, motiverande samtal. Med vår erfarenhet vet vi att det här helhetstänkandet ger dig och dina framtida kunder störst möjlighet att nå framgång.

Utbildningen vänder sig till dig som har ett stort intresse av mat och kost och som vill arbeta med att vägleda andra i att äta på bästa möjliga sätt utifrån sin situation och sina mål. Utbildningen innehåller många praktiska moment för att du vid kursslutet ska ha konkreta verktyg att arbeta med som Lic. Kostrådgivare.

UTBILDNINGENS INNEHÅLL
Cellens uppbyggnad och funktion
Magtarmkanalens uppbyggnad och funktion
Grundläggande näringslära - fördjupning
Vitaminer, mineraler och antioxidanter
Näringsvärden och andra ämnen i maten 
Märkning av livsmedel
Kostberäkningsprogram
Motiverande samtal (MI)
Viktreglering
Aptitreglering
Ätstörningar
Folksjukdomar
Allergier, intoleranser och vanliga besvär
Sömn, stress och skiftarbete
Idrottsnutrition 
Praktiska uppgifter, övningar och cases

MY SCHOOL 
För att underlätta din inlärning under den lärarledda undervisningen kan du förbereda dig online i vår utbildningsportal My School. I samband med din utbildningsanmälan får du direkt tillgång till My School och där hittar du all information inför/under/efter din utbildning.

FÖRKUNSKAPER
Utbildad personlig tränare eller motsvarande utbildning innehållande kommunikation/ledarskap och grundläggande kost- och näringslära.

OMFATTNING
72 timmar
- 48 lärarledda timmar
- 24 timmar självstudier innan, under och efter utbildningen

LÄROMEDEL  
I undervisningen använder du dig av en egen införskaffad iPad. Ca en vecka innan utbildningsstart får du en länk mailad till din e-post adress från vilken du laddar ned utbildningsmaterialet. Har du frågor kring detta är du varmt välkommen att kontakta oss.

UTBILDNINGSINTYG
Delas ut efter avslutad utbildning om: 
- du har deltagit på samtliga lärarledda utbildningstimmar, 100% närvaro 
- du genomför de självstudier och arbetsuppgifter som förekommer innan, under och efter de lärarledda utbildningstillfällena

LICENSIERING 
Efter genomförd utbildning har du möjlighet att examinera dig till Lic. Kostrådgivare. Detta innebär att du gör en digital tenta (görs hemifrån) samt en praktisk inlämningsuppgift.

PRIS
I priset ingår: 
- lärarledda utbildningstillfällen
- onlinestudier i My School 
- utbildningsmaterial 
- självstudier och feedback 
- teoretisk examination 
- utbildningsintyg och licensbevis 

Pris: 13 900:- ex moms / 17 375:- ink moms 

Lic. Kostrådgivare, steg 4 KTK
  • Malmö 13-16 aug + 9-11 sep 2020
  • Stockholm 10-13 sep + 23-25 sep 2020
  • Stockholm 19-22 nov + 2-4 dec 2020
  • Göteborg 3-6 dec + 11-13 dec 2020
  • Malmö 14-17 jan + 27-29 jan 2021
Visa alla tillfällen