« Bakåt

Lic. Fys & Prestationstränare


Kursbeskrivning

Utbildningen ger dig specialiserad tränarkompetens för utveckling av optimal prestation, för grenspecifik fysträning och för tillämpning av testmetodik. Du kan som Lic. Fys- och prestationstränare arbeta med planering, fysisk träning och utvärdering såväl inom elitföreningar och idrottsförbund som med individuella idrottare och elitmotionärer.

Elitmotionärer är angelägna om att öka sin prestationsförmåga och är väldigt ”kunskapstörstig”. Utvecklingen gör att elitmotionärer idag är den främsta kundgruppen för de tränare som väljer att specialisera sig inom träning inriktad på ökad fysisk prestationsförmåga och denna marknad befinner sig i en snabb expansionsfas.

Syftet är att fördjupa den personliga tränarens kompetens inom upplägg av träning för optimal prestation för både individuell och lagträning.

Omfattning: 
  • 176 timmar onlinestudier via vår portal MySchool 
  • 12 lärarledda heldagar
  • Totalt omfattar utbildningen ca 35 dagars heltidsstudier
  • Utbildningen praktiska hemuppgifter genomföras i ditt befintliga arbete om du är aktiv som tränare.

Utbildningen ger dig The Academys licens "Lic. Fys och Prestationstränare".

Pris: 39 500 kr

Delbetalning: I samarbete med Human Finans erbjuder vi dig olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Låna räntefritt och dela upp din betalning upp till 24 månader. Här kan du läsa mer om delbetalning via Human Finans.

Kursens mål

  • Fördjupad kompetens inom upplägg av träning för optimal prestation för både individuell och lagträning.
  • Ha avancerade ämneskunskaper för planering, genomförande och utvärdering av måldefinierad prestationsinriktad fysisk träning som utgår ifrån individens önskemål och förutsättningar.
  • Kompetens utifrån kunskaper om människokroppens anatomi och fysiologi, kunna utforma och bedriva effektiv träning för individer i olika åldrar och av olika kön. Detta innefattar planering och genomförande av träning samt uppföljning och utvärdering av träningens resultat.

Målgrupp

Lic. Fys- och prestationstränare är en vidareutbildning för dig som är Lic. Personlig tränare eller har motsvarande kompetens eller yrkesbakgrund.

Förkunskaper

Lic. Personlig tränare eller motsvarande kompetens.
Inga tillgängliga datum för den valda kursen
« Bakåt

Lic. Fys & Prestationstränare - Intresseanmälan


Var vänlig och fyll i formuläret nedan för att skicka en intresseförfrågan till oss om den här kursen.