Functional Moves
TILLBAKA TILL UTBILDNINGAR

Functional Moves®

  • Funktionell träning i 3 plan
  • 5+ från Aftonbladet
  • Finns över hela Norden
4.900:- ex. moms

Lär dig att instruera atletisk, effektiv och enkel funktionell träning i grupp med leg. sjukgymnasten Magnus Ringberg och idrottsläraren Christina Sivertsson. Utbildningen kommer att utveckla dig som tränare och instruktör genom redskapet IGC,  rörelseanalyser och träningssystemets grundläggande principer.
Functional Moves® ger dig efter utbildningen möjlighet att erbjuda träningspass av hög kvalitet.

Hej, vad kul att du är intresserad av Functional Moves®. För att bli licenstagare behöver du först gå vår grundutbildning. Den är på två dagar och leds utav FMs skapare Magnus Ringberg. Under utb..... - Namn Efternamn, The Academy

OM UTBILDNINGEN

Lär dig att instruera atletisk, effektiv och enkel funktionell träning i grupp med leg. sjukgymnasten Magnus Ringberg och idrottsläraren Christina Sivertsson. Utbildningen kommer att utveckla dig som tränare och instruktör genom redskapet IGC,  rörelseanalyser och träningssystemets grundläggande principer.
Functional Moves® ger dig efter utbildningen möjlighet att erbjuda träningspass av hög kvalitet.

FUNCTIONAL MOVES®
är ett träningssystem som är grundlagt för att skapa kvalitetssäkrad träning som ger deltagarna ett väl sammansatt pass som utvecklar deras fysiska förmåga. Träningsformen var t ex först med att redan 2007 tydligt fördela träningen över kroppens tre rörelseplan. Som bas innehåller FM® tre moduler, en modul för varje rörelseplan. Utöver det förmedlas träningens rörelser med progression, även detta med hänsyn tagen till hur kroppen fungerar och lättast utvecklar en långsiktig styrka och stabilitet. Varje träningspass tas fram av ett team av sjukgymnaster, idrottslärare och personliga tränare. 
Träningen ger uthållighets- och explosiv styrka, stabilitet, balans och rörlighet. Genom att sätta rörelser i ett logiskt flöde och utmana kroppen ur ett funktionellt perspektiv kan du möta en bred målgrupp i träningssalen. 

Succé i Aftonbladet - Functional Moves® fick 5 pluss och rekommenderas som träning 2-3 gånger i veckan till alla människor!

Linkarrow LÄS ARTIKELN 

Utbildningsinformation

DU LÄR DIG
Utbildningen tar dig från teoretisk kunskap kring funktionell gruppträning till praktisk färdighet. 

FÖRKUNSKAPER
Utbildningen förutsätter att du har teoretiska kunskaper om kroppens anatomi, fysiologi och träningslära. Du ska även ha instruktörsvana inom gruppträning sen tidigare. Utbildningen ses som en vidareutbildning för gruppträningsinstruktörer, personliga tränare, fystränare, idrottslärare etc. 

INNEHÅLL
Kunskaper om funktionell träning 
Rörelseprinciper i teori och praktik 
Functional Moves® träningsmoduler, teoretisk och praktisk genomgång av träningsmodulerna 
Rörelseanalyser 
IGC "instruktion, guidning, coaching" 
Utveckling via personlig feedback och återkoppling

Redskap
Redskapen som används under utbildningen är viktplatta, bräda och matta. 

OMFATTNING
24 timmar schemalagd utbildning. ca 4 timmars självstudier.

UTBILDNINGSINTYG
Vid 100% närvaro erhåller du ett kursintyg utbildningens sista dag.

LICENSERING
För att få instruera i träningssystemet Functional Moves® krävs en licensiering. Den sker genom att du skickar in en film till oss som visar när du instruerar träningsformen. Vi ger dig feedback och besked godkänd eller att du har mer att träna på innan du får din licens. 

Vi rekommenderar att du filmar snarast efter utbildningen. Licensieringen ingår kostnadsfritt i utbildningen om den görs inom två månader. Du kan börja instruera träningsformen när du har fått din licens och när du eller din verksamhet prenumererar på träningssystemet Functional Moves®. 

Att prenumerera innebär att du eller din anläggning får nya träningsklasser var fjärde månad - i januari, maj och september. Träningsklasserna får kallas Functional Moves®, som är ett skyddat namn. Du får även tillgång till marknadsföringsmaterial, workshops, information och support. För mer information om prenumerationen, kontakta oss på functionalmoves@theacademy.se 

Vill du utbilda dig inom Functional Moves® utan att licensiera dig och prenumerera efteråt? Det är du välkommen att göra, utbilda dig för att ta till dig kunskapen om funktionell träning, IGC och rörelseanalyser. Du kan inte kalla träningen som du utför efteråt för Functional Moves® och uppdateras inte med nya moduler men du kommer att ha med dig många verktyg för att kunna träna andra med hög kvalité, enskilt eller i grupp. 

Har du frågor kring ovan är du välkommen med dem till: functionalmoves@theacademy.se 

PRIS
4 900:- ex. moms / 6125:- ink. moms

För prenumererande anläggningar: 2900:- ex.moms / 3625:- ink. moms

I priset ingår utbildningsmaterial, bland annat dvd med övningar/rörelser, och förberedande studier på The School. Tre dagars lärarledda studier. Möjlighet till personlig feedback via licensieringsförfarandet.

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN