Vi inom The Academy vill verka för att du som tränare ska kunna hålla dig uppdaterad, bli inspirerad och motiverad även efter att du avslutat din utbildning eftersom vi vet vilket viktigt arbete du gör varje dag. Därför samlar vi nu några av Sveriges absolut främsta inom träning och hälsa, två professorer och tre landslagstränare, för att dela med sig av senaste forskning, högsta kompetens och sin ovärderliga erfarenhet. Vi kallar dagen Trainers Invitational eftersom den är skräddarsydd för dig som jobbar som tränare inom olika områden. Dessutom subventionerar vi dagen kraftigt så att så många tränare som möjligt ska kunna ta del av den - allt för att vi vill bidra till att både sprida kompetens och också för att vi vill medverka till att skapa Framtidens Tränare! Ta en titt på namnen och innehållet och känn efter - det här vill du inte missa! 

Upplägg - du väljer om du vill gå en eller två dagar GÖR DIN ANMÄLAN HÄR

Eftersom många av er reser en bit vill vi utnyttja tiden maximalt. Därför smygstartar vi redan på fredagen med möjlighet att träffas på skolan, ta del av workshopar kring våra nya vidareutbildningar där du får fördjupad kunskap och praktisk träning, och inte minst att träffa såväl gamla som nya kollegor i branschen. Kvällen avslutas också med gemensam middag (ingår i priset) dit professor Michail Tonkonogi kommer direkt ifrån den årliga naprapatkongressen för att delge oss senaste updates. Du har möjlighet att boka både fredagen och lördagen till paketpris för att få med dig så mycket som möjligt med dig hem. Vill du bo vägg i vägg med oss så har vi löst ett förmånligt erbjudande, fortsätt läsa för att ta del av det.

Vi har ett begränsat antal platser till båda dagarna så boka redan nu för att vara säker på en plats! Utförliga inslagsbeskrivningar och information om allt som kommer att hända under dagarna kommer löpande men såhär mycket kan vi avslöja redan nu:

Trainers Invitational (lördag 9:30-17)

Schema:

8:30-9:30 Incheckning & morgonfika

9:30-10:30 Carl Johan Sundberg gemensam föreläsning 

paus&fika

10:45- 12:15/45

- grupp 1 90 min workshop med Rickard Dahan

- grupp 2 föreläsningar Carita Lesche, Peter Glas + information om Lic. MT och Lic. FPT

12:15-13:15 grupp 1 lunch

12:45-13:45 grupp 2 lunch

13:15/45-15:15 grupperna byter

paus&fika

15:30-16:30 Michail Tonkonogi gemensam föreläsning

16:30-18:00 AW serveras & Michail Tonkonogi har öppen frågestund 16:30-17:00

Presentatörer och inslagsbeskrivningar

Carl Johan Sundberg – läkare/professor/forskare arbetsfysiologi

"Träning är medicin – hur påverkar det yrkesrollen som "Framtidens Tränare"

Carl Johan Sundberg är en av Sveriges mest erkända forskare inom fysisk aktivitet och bla ordförande i YFA (Yrkesföreningar för Fysisk Aktivitet) som  just gett ut FYSS 2017 (Fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling). Han har skrivit ett antal böcker, bla tillsammans med Anders Hansen boken ”Hälsa på recept” och föreläser regelbundet i olika forum om hur viktig träningens betydelse för vår hälsa är. Du får här ett unikt tillfälle att höra hans syn på hur också tränaryrket kan påverkas i en positiv riktning av detta.

Rickard Dahan – fysioterapeut Kulan Idrottsskadecentrum Malmö& fystränare/terapeut fotbollandslaget 

”Fotens och nedre extremitetens biomekanik och funktion – från teori till träning”

Praktisk workshop där vi utgår från funktionsproblemet och ett uttalat syfte när vi diskuterar, testar och prövar oss fram för att hitta de mest optimala övningarna. Hur fungerar den friska foten?Vad händer med fotens funktion när någon struktur skadas? Hur påverkas resten av nedre extremiteten?Hur fungerar och samverkar de stora lederna i NE - fot, knä och höft - ur ett biomekaniskt och funktionellt perspektiv hos den friska idrottaren? Hur påverkas funktionen och förmågan att prestera vid smärta, rörlighetsinskränkning och nedsatt styrka – som t ex efter en fotledsstukning?Hur skiljer sig träningsupplägget för den friska individen kontra individen med smärta och dysfunktion?Hur individualiserar och stegrar man belastningen i övningarna så att såväl motionären som elitidrottaren får ut maximalt av sin träning?

Carita Lesche – naprapat, specialist rörelseanalys & funktionsutveckling

"Träning på olika nivåer med fokus ”Full funktion för maximal prestation”

Carita berättar om sin långa erfarenhet av att träna både elitsatsande ”motionärer” och landslagsaktuella inom olika idrotter, nu senast Sarah Sjöström och andra i simlandslaget. Caritas intresse för, och kompetens inom, rörelseanalys och dess betydelse för att kunna prestera optimalt kommer från hennes bakgrund som både naprapat, idrottslärare och dans/pilatespedagog och dessutom hennes långa erfarenhet som tränare där hon många gånger sett både motionärer och elittränande hindras att nå sina mål pga av ”funktionsbesvär” av olika slag. Carita liknar arbetet både som behandlande terapeut och som personlig tränare vid ”ett hantverk” som kräver både teoretisk och praktisk kunskap men också ett genuint intresse både för ständig kompetensutveckling och för att hjälpa andra människor.

Peter Glas – elitfystränare,  handbollslandslagen dam & herr

”Fysträning för lagidrott på högsta elitnivå”

Peter är en av två ansvariga fystränare för Sveriges herr- och damlandslag i handboll och är utöver det aktiv som fystränare för klubblag. Peter ger dig insikt i planeringsfaserna vid stora mästerskap, senast nu vid OS 2016. Han berättar också om hur han planerar och agerar för att kunna träna 20 individuella idrottare i grupp - lagidrottens utmaning gällande fysträningen.
Och vad ska du tänka på om du som pt blir erbjuden att ta ha hand om sommarträningen för ett idrottslag? Vad behöver du veta om deras träning i övrigt - hur blir du en del av pusslet som behöver fungera för att nå framgång?

Michail Tonkonogi – professor & forskare medicinsk vetenskap

”Träna bort den stressrelaterade ohälsan”

Professor Tonkonogi behöver nog ingen närmare presentation för alla som intresserar sig för forskning inom träning och hälsa och sedan flera år arbetar han även med kvalitetssäkring och kompetenshöjning specifikt för tränare inom olika områden i samarbete med The Academy.  I dagens föreläsning kommer han att prata om hur psykisk ohälsa, såsom depressioner, ångest, oro, sömnrubbningar drabbar allt fler människor i Sverige. Stressrelaterade problem ökar lavinartat och drabbar alla åldersgrupper. Allt större mängder vetenskapliga data pekar på att fysisk träning tycks stärka förmågan att hantera stress och att motverka stressrelaterad ohälsa. De systematiska översikterna av vetenskaplig litteratur tyder på att fysisk träning är minst lika effektiv eller effektivare än läkemedel och/eller psykoterapi.  Här beskriver professor Tonkonogi det aktuella forskningsläget, problematiserar begreppet ”stress” och berättar varför fysisk aktivitet fungerar. Du får råd för praktisk användning av träning för att motverka och förebygga stressrelaterade besvär hos dina kunder och får exempel på typ av träning, intensitet, träningsfrekvens och träningsvolym.

 

Friday night - för dig som vill ha mer!

För er som vill ha allt smygstartar vi Trainers Invitational redan på fredageftermiddagen med

13:00 Incheckning - tillgång till gym och bastu

15:00 Fika på skolan

16:00-19:00  Fördjupningsworkshopar med teori och praktisk träning inom våra nya vidareutbildningsspår: Medicinsk Träning och Fys&Prestationsträning – du väljer själv vilken av workshoparna du vill delta i.  

1. Medicinsk träning i praktiken – tränare och terapeuter i samverkan. Workshopen tar upp analys av rörelsemönster och funktionstester för optimala resultat hos dina kunder vare sig målet är att återfå full funktion eller att nå maximal prestation

Jari Ketola/The Academy tillsammans med Daniel Ahlstrand/kiropraktor, Victor Eichenholz/naprapat och Kristofer Tholse/tränare 

2. Fys&Prestationsträning i praktiken - idrottspecifika tester som grund för individuell periodisering. Workshopen ger dig inblick i hur man kan arbeta med tester för optimala resultat både individuellt och inom lagidrott 

Per Vikman/The Academy och Kalle Granath/M5 Testcenter Västerås 

19:30 Gemensam middag inklusive update och frågestund med professor Michail Tonkonogi

Pris fredag: 390 kr ex. moms. (inkl middag, begränsat antal platser) 

Pris lördag: 490 kr ex. moms. (inkl lunch)

Paketpris för fredag och lördag - endast 790 kr ex. moms  (inkl allt!) - varsågoda! 

Boende

Mornington Hotel finns i vår byggnad och för er som även vill boka boende gör ni det via länken nedanför. 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL BOENDEERBJUDANDET (viktigt att välja rätt datum och sedan väljer du singel- eller dubbelrum)

Prisförslag

Singelrum ink. parkering & frukost - 500 kr ink. moms

Dubbelrum ink. parkering & frukost - 750 kr ink. moms (375:-/person)

(För att boka boende så går ni via länken, kom ihåg att vara ute i god tid, rummen går åt fort!)

Vi ses snart! GÖR DIN ANMÄLAN HÄR