The Academy skapar framtidens tränare

The Academy har sedan starten 1999 varit ett av branschens mest innovativa utbildningsföretag. Det kvalitativa tänkandet har utvecklat utbildningarna till personlig tränare när det gäller både innehåll, pedagogik och tekniska hjälpmedel. Nu går The Academy än en gång i fronten för tränaryrket och skapar vidareutbildningarna som vi ser att kunder, verksamheter och tränare har behov av. Det blir under 2017 uppstart för två olika utbildningar som fördjupar och breddar den personliga tränarens kompetens och skapar möjligheter för att arbeta framgångsrikt som tränare mot nya målgrupper. 

Den ena utbildningen sätter fokus på hälsa och funktion i livet och den andra på fysisk prestationsutveckling. Utbildningarna är:

Lic. Medicinsk Tränare by The Academy™  
Lic. Fys & Prestationstränare by The Academy™ 

"Tränaryrket har idag blivit väldigt kunskapsintensivt. Det innebär att man som tränare behöver specialisera sig. Om man arbetar med hälsoinriktad träning måste man bli en expert på just detta. Arbetar man med prestationsinriktad träning måste man fördjupa sig i det området. Dessa högkvalitativa utbildningar erbjuder möjlighet att bli expert inom respektive område."

- Michail Tonkonogi, professor i medicinsk vetenskap är en av landets främsta experter och forskare inom området fysisk träning och hälsa. Han är rådgivare åt flera idrottsförbund, elitidrottare och tränare, författare till många böcker och ett stort antal vetenskapliga artiklar. Professor Tonkonogi ingår i det expertteam som tillsammans med The Academy utvecklar Lic. Medicinsk Tränare och Lic. Fys & Prestationstränare. Michail kommer att föreläsa på båda utbildningarna. 

Utbildningen till Lic. Medicinsk Tränare by The Academy™ är en vidareutbildning för dig som har en grundläggande utbildning inom träning och hälsa som personlig tränare, idrottslärare, fystränare eller liknande. Utbildningen vänder sig också till dig som är sjukgymnast/fysioterapeut naprapat eller kiropraktor och vill utveckla din träningskompetens.

I ditt yrke som medicinsk tränare möter du dem som på grund av fysisk eller psykisk ohälsa upplever en begränsning. Det kan vara en skada i rörelseapparaten, livsstilssjukdomar som diabetes, övervikt, hjärt- kärlsjukdomar och stressrelaterade problem.

Som Lic. Medicinsk Tränare by The Academy™ arbetar du med att träna dem som har fått en diagnos och eventuell behandling av läkare eller terapeut och därefter behöver mer kunskap och stöd för att skapa och bedriva långsiktig träning med hänsyn till diagnosen. På så sätt kan du i din yrkesroll bidra till högre livskvalité för många människor.

Läs mer

Lic. Fys & Prestationstränare by The Academy™ är en vidareutbildning för dig som har en grundläggande utbildning inom träning. Kanske arbetar du som personlig tränare eller instruktör och vill fördjupa dina kunskaper inom prestationsträning. Du har erfarenhet av att träna människor, individuellt eller i grupp.

Utbildningen ger dig specialiserad tränarkompetens för utveckling av optimal prestation, för grenspecifik fysträning och för tillämpning av avancerad testmetodik.

Du kan som Lic. Fys & Prestationstränare by The Academy™ arbeta med planering, fysisk träning och utvärdering såväl inom elitföreningar och specialidrottsförbund som med individuella idrottare och elitmotionärer. 

Läs mer

 

 


Är du inte tränare än? Gå vår utbildning till Lic. Personlig Tränare för att skaffa den gedigna grund du behöver för att kunna arbeta professionellt i träningsbranschen.

Därefter kan du specialisera dig till Lic Medicinsk Tränare, Lic Fystränare och/eller Cert. Kost&Träningskonsult.