Personliga och medicinska tränare by The Academy III

Personliga och medicinska tränare by The Academy III

Sedan 1999 har vi på The Academy utbildat tränare. I år, när vi fyller 20 år, kommer vi här på The Feed stolt presentera ett axplock av alla The Academy Trainers. Låt dig inspireras av vad som är möjligt som tränare.

Hanna Åberg

För cirka 5 - 6 år sedan gav livet mig möjlighet att stanna upp och fundera på hur jag ville att mina arbetsdagar skulle se ut. Vad vill jag arbeta med? Vad kommer kännas meningsfullt? Vid den tidpunkten arbetade jag som projektsamordnare och utvecklingssjuksköterska på Regionalt Cancer Centrum Syd.

Träning och fysisk aktivitet

har funnits med mig sen barnsben och jag minns fortfarande hur hela familjen sprang tillsammans på söndagarna, på en skogsslinga som min pappa mätt upp, en sträcka som passade oss alla. Under tonårstiden utbildade jag mig till Aerobic- och Body Pump instruktör och på min fritid arbetade jag på dåvarande Minette´s Aerobic och Forum för kropp och själ i Malmö.

Jag bestämde mig tidigt, redan under gymnasiet, att jag skulle läsa till sjuksköterska. Så vid dryga 20 års ålder var jag färdig med min utbildning och har under den största delen (ca 20 år) arbetat som diabetes- och forskningssjuksköterska. Mötet med människor har alltid varit viktigt för mig, det är det som har känts meningsfullt och jag slutar aldrig fascineras av hur föränderlig kroppen är.

Jag inspireras av kroppens fantastiska möjligheter och utrymmen och det var mina tre barns rörelseglädje som inspirerade mig till att ta tjänstledigt och med start år 2015 läsa till Cert. Kost & Träningskonsult by The Academy. Det blev liksom självklart att jag ville arbeta med att förebygga ohälsa. Jag ville arbete med kroppen som den är byggd för att användas, bevara kroppens naturliga rörelsemönster och dela rörelseglädje med andra.

Redan under utbildningen till Cert. KTK var målet att arbeta som egenföretagare och med tydliga företagsvärderingar byggde jag upp min verksamhet UpsideDown. De första åren arbetade jag parallellt som sjuksköterska, men nu det senaste året arbetar jag enbart med UpsideDown. Mina tjänster riktar sig både till privat- och företagskunder. Idag är den största delen privatkunder. Jag har byggt upp mina tjänster utifrån vad som gör mig unik. Mina erfarenheter och kunskaper som sjuksköterska, mina egna erfarenheter av träning och fysisk aktivitet och som tre barns mamma har jag också erfarenhet av träning både under och efter graviditet och förlossning. År 2017 gavs jag möjlighet att gå The Academys pilotutbildning till Lic. Medicinsk Tränare (MT).

Idag när jag arbetar med PT/MT kunder utgår jag såklart från kundens förväntningar och mål. Jag vill förmedla vikten av att etablera långsiktiga goda vanor, där det individuella mötet och anpassningen är kärnan i min verksamhet. Jag arbetar även med kvinnor (i små grupper) som är eller nyligen varit gravida. Jag erbjuder gruppträningar: vinyasa yoga, träning med pilatesboll/foamroller och Complete Movement®. Complete Movement® är UpsideDowns egna registrerade varunamn. Under det senaste året arbetar jag även som utbildare på The Academy. Mina arbetsdagar erbjuder mig en fantastisk variation. Jag driver en egen träningsstudio och jag arbetar själv i mitt företag, men har ett stort nätverk, med olika kompetenser och professioner, som jag samarbetar med. Vi anordnar också lite olika event tillsammans. ”En och en är vi bra men tillsammans är vi bäst”, (ett citat från mina barns judoklubb.)

Jag hade en vision som jag delade med mina nära. De har stöttat, peppat, ställt frågor, inspirerat, bidragit med sina erfarenheter och kunskaper. Idag känns mina arbetsdagar meningsfulla och jag längtar till varje arbetsmoment och få möta mina kunder. Jag har en drivkraft och nyfikenhet att hela tiden lära mig mer om kroppens fantastiska resurser och möjligheter. Tro på dig själv och dina möjligheter, ha inte bråttom, låt det få ta sin tid.

Med rätt tjänster kommer du att lyckas.

Hanna Åberg