Malin Karlstrand – Lic. Medicinsk tränare Del III

Malin Karlstrand – Lic. Medicinsk tränare Del III

Malin Karlstrand är tillbaka med ett nytt inlägg om hennes resa till att bli Lic. Medicinsk tränare:

Hej!

Studierna rullar vidare…

Vi har nu avklarat halva utbildningen och just nu känns allt väldigt mastigt. Ur min kunskapspåse väller det ut analyser och synteser hit och dit samtidigt som skuldrornas uppgifter snurrar runt i huvudet. Ingenting är glasklart för mig just nu men jag tänker att det är bra, då jag ju vill lära mig och då måste det krävas lite jobb på vägen. Jag känner även att utbildningen upplevs seriösare för min del när den är mastig – hellre det än tvärtom. Jag är övertygad om att jag kommer kunna knyta ihop min påse mer och mer ju närmare examen vi kommer.

Förra omgången på skolan i Stockholm hade vi under lördagen härliga Jessica Norrbom som lärare. Jessica föreläste om de senaste rönen kring epigenitik, skillnader i träning mellan könen och vilka rekommendationer som finns kring träning och rörelse. Eftermiddagen fick vi jobba i mindre grupper med uppgift att lösa ett givet case. Utmanande, roligt och givande.

På söndagen fick vi träffa Carita Lesche igen där vi tog vid där vi slutade sist, nämligen rörelseapparatens funktioner och eventuella dysfunktioner.

Just nu sitter jag på ett café i Sundsvall och pluggar in hemuppgifterna till nästa träff på skolan. Vi jobbar just nu med många uppgifter bredvid varandra och till nästa gång ska vi ha läst på om seniorträning och hjärt- och kärlsjukdomar. Samtidigt som vi fortsätter med rörelseapparatens funktioner på både oss själva och våra träningspersoner. I mitt fall får även en och annan stackars familjemedlem ställa upp, haha.

/Malin, elev på The Academy och blivande Lic. Medicinsk Tränare