Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “X”

FAQ - Vanliga Frågor

Här kan du hitta vanliga frågor och svar kring våra utbildningar. Klicka på den utbildningen som du vill veta mer om. Under hittar du ett utdrag från ett träningsmagasin som nyligen släpptes

"Vad har ni för krav för att bli Lic. Personlig tränare (studietimmar, examination, osv)?

The Academys utbildning till Cert. Kost & Träningskonsult, den kompletta PT-utbildningen, består av ca 400 timmars studier. Av dem är 280 timmar lärarledda på vår skola och ca 120 timmar distansstudier via uppgifter och inläsning online via vår utbildningsportal My School. Som deltagare väljer du själv i vilken takt du vill läsa utbildningen. En del väljer att gå vår 1-åriga utbildning där du är på plats på skolan varje fredag, andra väljer att börja utbildningen i Göteborg för att avsluta den ett par månader senare i Stockholm. Du kan studera på fyra olika orter och de fem olika stegen som utbildningen innehåller kan du gå i den takt som det passar dig. 

Under utbildningen skriver deltagarna tre teoretiska examinationer och genomför två praktiska examinationer samt en hemuppgift. 

Utbildningen kräver 100% närvaro, vid sjukdom tar deltagarna igen tiden vid nästa passande utbildningstillfälle, och licensen ges efter godkänt resultat på de fem examinationerna.

Vad kan man förvänta sig av en KTK/PT utbildad av er?

Som kund kan du förvänta dig att en personlig tränare/kost & träningskonsult som är utbildad av The Academy arbetar för att varje kund ska nå sina personliga mål och att den personliga tränaren skapar vägen mot målet utifrån kundens förutsättningar, kundens nuläge. För att skapa sig en bild av nuläge och mål kommer den personliga tränaren att lyssna på kunden vid inledande samtal och sedan kontinuerligt följa upp det, vad är är önskat läge. Tränaren genomför också funktionsanalyser och eventuella fystester för att få en bild av det fysiska nuläget. PT:n skapar sedan träningsprogram, träningsplanering och råd kring övrigt i vardagen som påverkar, utifrån dessa kunskaper. Träningen dokumenteras och PT:n följer hela tiden kundens utveckling och korrigerar träningen utifrån den för bästa resultat. 

Som arbetsgivare kan du förvänta dig att tränaren kan marknadsföra och sälja produkten personlig träning utöver att de är kompetenta gällande träning, kost och hälsa. 

Vad särskiljer er utbildning från resterande i Sverige?

Idag finns det många olika utbildningar till personlig tränare. Vad vi brukar lyfta fram som våra starka sidor är: 

  1. Vi har utbildat personliga tränare i mer än 15 år, vi vet att vi förmedlar den kompetensen som behövs för att kunna arbeta som personlig tränare. Det vet vi eftersom vi har följt många av våra tränare, sett deras karriärer och pratat med deras kunder. 
  2. Utbildarna som arbetar hos oss arbetar även som personliga tränare, sjukgymnaster, dietister, författare, föreläsare etc vid sidan om sitt arbete hos The Academy. De arbetar själva aktivt med det som de utbildar i. Det ser vi som en grundförutsättning för att veta vad som krävs och vad som är viktigt i så väl helhet som detalj. Sammanfattningsvis har The Academys utbildare spetskompetens inom sitt utbildningsområde, pedagogisk kompetens och är aktiva inom sin spetskompetens vid sidan om utbildaryrket.
  3. Vi erbjuder olika upplägg på utbildningen vilket gör att deltagarna kan välja att fortsätta sitt ordinarie yrke vid sidan om studierna om de önskar det, vi hjälper dem att skräddarsy det upplägget som passar dem bäst. De kan också få dela upp betalningen via vårt samarbete med Humanfinans. 
  4. Vi har en länk mellan utbildningen och arbetsgivare. Under utbildningen erbjuder vi arbetsmarknadsträffar där deltagarna möter verksamheter/träningskedjor som söker personliga tränare med en The Academy utbildning. 
  5. Vi har ett nätverk för personliga tränare som heter The Group. Där är det idag över 700 personliga tränare anslutna. De utbyter kunskaper och erfarenheter mellan varandra och har även här fortsatt kontakt med utbildarna. Alla som är utbildade av The Academy har möjlighet att ingå i nätverket. 
  6. Under utbildningen lär deltagarna sig att dokumentera och förenkla sitt arbete med varje kund med appen Power4PT. Det är värdefullt för och uppskattat av både kund, arbetsgivare och den personliga tränaren.
  7. The Academy är en oberoende utbildningsorganisation som har en genuin drivkraft för att utbilda personliga tränare som med sin kompetens efter utbildningen kan få arbete, och på det arbetet nöjda kunder. 
  8. The Academy har en stabil ekonomi och kommer finnas kvar som utbildningsorganisation i många år. Det hade vi själva tyckt var av värde om vi skulle investera i en licensutbildning."